מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


תתפלאו לשמוע אבל הזמנו גם מרק, משהו היה צריך לחמם את האווירה אחרי המרגריטות. המרק המקסיקני האותנטי זכה גם הוא לתואר 'הפתעת השנה'. תארו לכם: מרק אדמדם, מלא ירקות, בזיליקום, בשר עוף טחון ורצועות טורטייה מטוגנות. אז נכון שאנחנו לא אמורות לעוט על מרק בשיא הקיץ. אבל המרק היה פשוט טעים. "אם אלו הטעמים במקסיקו, אני מוכנה כבר לטוס!" הצהרתי באוזניה של לינה, שהנהנה בהסכמה.

עוד טעמנו פחיטה קון קרנה – אורז מקסיקני על מחבת לוהטת עם רצועות בקר בפלפלים ובצל, מנה שהגיעה עם האותנטיות המקסיקנית: טורטיות תירס, רוטב סלסה, סלסה חריפה וגוואקמולה. הכל היה טעים. הסלסה החריפה נהדרת, ותבשיל הבקר היה מושלם.

שיכורות ומלאות הגענו לשלב הקינוחים: הלכנו על מרק שוקולד מקסיקני – שוקולד שבושל עם טקילה וצ'ילי חריף. במרק שחו גם טראפלס עשויים מ-70% שוקולד טהור. אהבתי אתה שילוב החריף-מתוק הזה. מדגדג בחך בנעימות. לינה התנפלה על המנה שלה – כוכב קינמון – רצועות טורטייה מטוגנות בסוכר עם גלידת וניל ורוטב פירות יער. הכוכב היה ללא ספק כוכב הערב. רוטב פירות היער היה מעולה. הקינוחים האלה הוציאו אותנו ממש עם טעם טוב בפה. שיכורה ממרגריטה הודעתי ללינה: שלא תחשבי שזה ששתיתי אומר שאנני זוכרת את ההצהרה שלך – אנחנו חוזרות לפה כבר בשבוע הבא!
*אם תגיעו ל"מקסיקנה" בימי החול א'-ה' מ-12:00 ועד השעה 17:00 תזכו בהנחה עסקית של 20% על כל מחירי התפריט!
מאת: מערכת ROL
הטיול שלי אחרי הצבא
"מקסיקנה" התל-אביבית מתאפיינת באוכל מקסיקני משגע, אך גם מנות וטעמים אמריקאיים בסגנון טקס-מקס ממתינים לכם בתפריט. חוץ מזה יש גם אלכוהול איכותי ואווירה מצוינת וצוות נהדר והנחה של 20% על כל מחירי התפריט בשעת הצהריים! תבואו!
הכל החל בשנת 2006, בה חברו שניים מבוגרי עולם המסעדות, שי ומיכאל, לצורך הגשמת חזון משותף: "לתת לישראלי לטעום אוכל מקסיקני אמיתי!". אופן הביצוע היה ברור: לפתוח מסעדה במיקום מרכזי. היעד הנבחר: רחוב בוגרשוב בתל אביב, על פינת בן יהודה – מספיק מרכזי בכדי שכולם יוכלו להכיר ולזכור. לשם הביצוע התמחו השניים כמעט כשנה ולמדו אודות האוכל המקסיקני, ובנו את התשתית לתפריט לאחר בחינות מעמיקות עד לצ'ופצ'יק של הסלסה. על כן כל מנה, רוטב או טורטייה של "מקסיקנה" מיוצרים במטבח "מקסיקנה" בלבד. הכל טרי ואמיתי. כדי להעניק ל"מקסיקנה" צורה ומראה הכי אותנטיים שאפשר, הגיעה מעצבת ממוצא מקסיקני, שהעניקה למקום את מראהו ובחרה בעבור הפינה הזו בצבעי כתום משמחים ומרגיעים.

הגעתי ל"מקסיקנה" בערב קיצי וחם, עם חשק עז למרגריטה. לינה, חברתי, הצטרפה אליי. מעולם לא טעמנו אוכל מקסיקני, והיינו נרגשות ומצפות לבאות. מיד עם כניסתנו התפנה הצוות המעולה של "מקסיקנה" לטפל בנו. דגנית המלצרית המקסימה הגישה לנו את התפריטים*. כדי שלא נתבלבל בין בוריטו לפחיטה, וכל המילים שקפצו לנו מהתפריט, דגנית הסבירה לנו על כל המנות במקצועיות מופתית.

תחילה בחרנו להרוות את צימאוננו ואת הרצון לתפוס ראש, עם מרגריטה קנקון, המכילה פסיפלורה, ליצ'י וטקילה, ומרגריטת מקסיקו סיטי עם טקילה, טריפל סק, ליים ולימונדה. כל המרגריטות ב"מקסיקנה" עשויות מטקילה קווארבו אמיתית ומרגישים את האיכות בטעם. השקנו לחיים, הרוח מהים בדיוק נעמה לנו כמו שצריך בערב, ונשמנו לרווחה. זה בדיוק מה שנחוץ לנו בסוף יום, אך בתחילתה של ארוחה משובחת.

לראשונות בחרנו ב'פלאוטס' – ארבעת טורטיות מגולגלות במילוי שום ומוצרלה. זללנו אותן בליווי סלסה בלקנה, שהייתה תגלית הערב. זו לא סלסה על בסיס עגבניות, כמו שאתם מכירים, אלא סלסה העשויה משמנת חמוצה, עירית, בצל ירוק ובצל סגול. יאמי! פשוט שלפנו טורטייה ביד וניגבנו מהסלסה המדהימה הזו. אומנם זו הייתה מנה ראשונה, אבל היא בהחלט התעלתה על כל ציפיותינו בטעמה והייתה לנו הפתעה גמורה בפה. מילוי המוצרלה בטורטייה הקריספית השתלב נהדר עם החמצמצות של הבלקנה האהובה שלנו. כך קרה שלינה חברתי כבר בשלב הראשונות הכריזה: "שיהיה לך ברור – אני חוזרת לפה!" לא הופתעתי, הטעמים דברו בעד עצמם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על