מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


המלצרית לוטן קלטה את הנינוחות שלנו, והאריכה את השהות שבין הראשונות לעיקריות. קיבלנו עוד לחם וזיתים וסלסלה, והתמדנו בכרסום איטי ומהנה. לבסוף, בדיוק בעיתוי הנכון, נחתה לפניי צלחת ובה ארבעה מדליוני פילה שמנמנים, נימוחים ועשויים מידיום כפי שהזמנתי (אל תניחו לכך שהבשר שהוכשר אינו מדמם לשטות בכם – זה עדיין מידיום). נתחי הפילה הונחו על צלחת עצומה, עוטרו בגרגרי פלפל שחור גרוסים וברוטב יין אדום עם ציר בקר. כתוספת בחרתי תפו"א עגולים וקטנים אפויים בתנור. לצידי החל איש העסקים הממולח להתמסר לסטייק אנטריקוט גדל ממדים ועשוי כהלכתו ולצ'יפס פריך וטעים. יחד עם העיקריות הגיעו מלפפונים חמוצים וגם תוספת אקסטרה – כרובית מצוינת, מטוגנת בציפוי פירורי לחם, בתוספת רוטב צ'ילי מתוק מיותר משהו. אני כל כך אוהבת את הכרובית וטעמיה שממש אין בעיניי צורך להוסיף...

הסתכלנו סביבנו – המקום המה אדם, ונדמה ככוורת דבורים עסקניות. בית אוכל מסוגנן ופעיל. כל השולחנות כמעט היו תפוסים ועמוסים במנות ענק. פרצופים נהנים ניבטו אלינו. אני מניחה שגם אנחנו נראינו די קורנים בשלב הזה של הסעודה, אם כי לאחר שלב הקינוחים (הכשרים – לא ייאמן!) לבטח היינו אפילו מסופקים יותר. פלאן פסיפלורה בעל טקסטורה וטעמים שמנתיים וחמצמצות עדינה ביותר היה משמח, ואילו מוס השוקולד היה פשוט מצוין.

בטרם יצאנו הסכמנו בינינו שבפעם הבאה אנחנו באים ל"מיתוס" בערב, וסוחבים איתנו גם כמה מידידינו הטובים – לא יפה ליהנות לבד...
מאת: גלי פיאלקוב
מיתוס – ככה מרגישה ארוחה עסקית נכונה
בראש שלנו מצטיירת ארוחה עסקית קלאסית (שלא לומר מיתית) כאירוע עתיר מזון, מפלח יום, כזה שמאפשר לקחת נשימה, להרפות, להתענג על הפסקה אמיתית ולאכול טוב, ממש טוב. ב"מיתוס" התל-אביבית מהנדסים עסקיות כאלו שעושה חשק לעלות על חליפת עסקים ולמלא תיק ג'יימס בונד, ומיד.
מסעדה: מיתוס
בבית אירופה, השוכן בנבכי הכרך הגדול תל-אביב, מול בית המשפט, ממתינה לרעבי הצהריים בזרועות פתוחות וחיוך מזמין מסעדת "מיתוס" (הכשרה). בחיי. הרגשתי את החיוך הזה לכל אורך הארוחה העסקית המלבבת שאכלתי בה.

המסעדה, רחבת ידיים מאוד ואפלה כדבעי, מאפשרת הגחה מהירה מהמשרד, בין ישיבות, או התרווחות נוחה לפגישה טעימה. אפשר להזמין מקום, אבל אם במקרה פרח מזיכרונכם – זה בסדר, "מיתוס" מספיק גדולה כדי לקלוט גם אתכם. העסקיות ב"מיתוס" עולות 69 ש"ח בלבד (על מספר מנות עיקריות, כמו אנטריקוט או פילה בקר, שאנחנו אכלנו, יש לשלם תוספת של 20 ש"ח), וזה מחיר די מדהים, בהתחשב בכמות האוכל שתקבלו.

בתחילה הונחה על שולחננו מנת פתיחה: בגט טרי עם קצח ותבלינים ולצידו זיתים דפוקים תוצרת-בית ומטבל סלסה משמח. גם צ'ייסר מרגריטה פסיפלורה הוגש לנו, קר ומרענן ונהדר. כבר הפכנו שמחים. המלצרית המקצועית (כמו יתר ארסנל המלצרים העצום שמתנייע סביבך כל העת ביעילות מרתקת) והמקסימה לוטן ניגשה אלינו, ופירטה שהעסקיות כוללות מנה ראשונה, עיקרית וקינוח (או משקה חם), וגם שתייה קלה (או יין, אדום או לבן – לוטן אף הסבירה שמדובר ביינות בלנד קלילים). הלכנו דווקא על לימונדה. אחרי הכל – צהריים...

למנה ראשונה קיבלנו בעצם שלוש. פלטת סלטים, שכללה סלט חצילים עם מיונז, סלט תפו"א, קולוסלו (עדין ועשיר בטעמי שמיר), וסלט ירקות קלויים ובו חצילים, תירס, גמבה, בצל אדום ופטריות, שמאוד מצא חן בעיניי. שותפי לעסקים בחר בחומוס עם בשר טלה קצוץ, בתוספת צנוברים, ששדרגו את המנה, ואני בסלט פורטובלו – על מצע עלי בייבי וחסות הונחו פיסות פטריות פורטובלו בשרניות (קרות) שהושרו במרינדה וניקלו קלות על הגריל. לסלט נוספו גם עגבניות שרי, בצל סגול ורוטב ויניגרט נהדר. המנה היתה עשירה ומענגת ביותר.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על