מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


בתום המנות הראשונות עשינו אתנחתא. שלומי ירד לסיגריה בחצר המסעדה, שם נמצא אזור העישון. אני התרשמתי מהאסתטיות של המקום – בחצר על השולחנות מונחות מפות לבנות מגוהצות בקפידה. להבות הנרות מרצדות על המפות ותורמות מאורן לאור החמים של המסעדה. רצפת המרפסת כולה עשויה דק, מאווררי התקרה מסתובבים במרץ והצבע החום של העץ במסעדה נותן תחושה חמה ונעימה. בפנים המסעדה בר מאובזר היטב, אשר מציע מגוון רחב של אלכוהול משובח לבאי המקום. בצד הבר רואים את הגריל-מן צולה את הבשר ומחייך חיוך רחב. המוסיקה נעימה והמלצרים עובדים במרץ ובמקצועיות רבה. המלצרית שלנו הראתה בקיאות רבה במנות ובבשר. דבר שכבש את לבנו.

לאחר הפסקה די ארוכה ניגשנו להזמנת המנות העיקריות. בחרנו בצלעות טלה ובמנת הפורטרהאוס – סינטה ופילה עם עצם T (עצם T היא ההמשך של הצלע ועיקר הבשר בה הוא הסינטה-מותנית). פורטרהאוס (700 גר') הוא כינוי אמריקאי לבשר גדול, עצם ש"סוחבת" עליה הרבה בשר.

הבשר הגיע לשולחננו כמה דקות מרגע ההזמנה. ריחני, עסיסי וגדול במיוחד. כשטעמנו גילינו שהוא גם רך ונלעס בפה בקלות רבה. מנת נתח עם עצם מגיעה עם שתי תוספות לבחירה. אנחנו הזמנו כרובית מטוגנת ופירה. עם מנת צלעות הטלה הזמנו סלט ירוק עם רוטב ויניגרט. נהנינו מכל ביס.

הבשרים מתיישנים במרתף המסעדה כמעט חודש, בתלייה על עצם. העצם היא זאת שנותנת את טעמיה לבשר. בין מבחר המנות הבשריות תוכלו למצאו גם נקניקייה איטלקית שנעשית במקום והמבורגר מבשר בקר שגם הוא נטחן במקום.

ואם יישאר לכם עוד מקום בבטן תוכלו להזמין קינוח קיצי וקליל כמו שאנחנו הזמנו ומאד נהנינו ממנו. סורבה ב-3 טעמים: קוקוס, מנגו ופירות יער, שמוגש עם אבקת סוכר ונשיקות קטנות של מרנג. סוף מתוק להנאה אדירה. אז מיט יו ב"מיט-בר". תיהנו!
מאת: ענבל לוסקי
מיט יו ב"מיט-בר"
על שדרות ח"ן החינניות שבת"א שוכנת לה מסעדה ותיקה וטובה במיוחד – Meat Bar שמה. אוהבי בשר איכותי, טרי וריחני ימצאו שם את מקומם, ויש גם לא מעט מאכלים מצוינים אחרים, ואווירה ושירות ו... תפריט צהריים שאסור לפספס
ביקור ב"מיט-בר" הוא על תקן חובה של ממש לחובבי בשרים איכותיים שמטופלים ביד אמן. בסניף ה"מיט-בר" התל-אביבי הוותיק תוכלו ליהנות מנתחים על עצם או מסטייקים עסיסיים, כמו אנטריקוט, סינטה או פילה בקר, העשויים במידת הצלייה המועדפת עליכם, בליווי יין טוב. וחוצמזה מדובר במקום מעוצב בטוב טעם עם שירות מעולה ואווירה איכותית במיוחד.

יום רביעי בשבוע. שעת בינערביים. מיקום: הספסל על השדרה, ממש מול המסעדה. נרגעים מרכיבה על אופניים ומביטים אל Meat Bar. מבחוץ לא רואים את יופייה של המסעדה. כן רואים אדניות גדולות ומטופחות שמעידות על טיפוח פנימי גם כן.

אחרי מספר דקות התרגעות חצינו, שלומי ואני, את הכביש וצעדנו אל פנים המסעדה. את פנינו קיבלה מלצרית אדיבה ונתנה לנו לבחור את המקום המועדף עלינו. החלטנו לשבת על המרפסת במיקום שמאפשר לנו ליהנות גם מהחצר וגם מפנים המסעדה. הכיסאות היו נוחים לישיבה. ידענו שכשאוכלים בשר הארוחה נמשכת זמן רב יותר, ושמחנו על המיקום הטוב והנוח שלנו.

הגישו לנו תפריטים וכוסות מים קרים. תוך כדי לגימה ועיון בתפריט המגוון ניגשה אלינו המלצרית ושאלה מה נרצה לשתות. בחרנו להזמין יין אדום, שני סוגים. אני – שאטו גולן סירה 2007, יין מורכב ואלגנטי, קטיפתי ונעים לשתייה; ושלומי – דובב מרלו מסדרת רכסים של סגל, 2006. בינתיים גילינו עובדה משמחת שנזכור למועד ביקורנו הבא במקום – ל"מיט-בר", מסתבר, יש תפריט צהריים שהוא בעצם סוג של תפריט עסקי. הוא מוגש בימי חול (א'- ה') בין השעות 12:00 ל-17:00. התפריט מציע, כנהוג במקומותינו, מנות ראשונה, עיקרית ותוספות לבחירה, וכן שתייה קלה. לאלו אפשר, וכדאי, להוסיף תשלום סמלי ולקבל גם אלכוהול וקינוחים. מחירי המנות העיקריות נעים בין 74 ל-142 ₪ והם כבר כוללים את כל האמור לעיל.

בכל מקרה אנחנו הגענו ל"מיט-בר" בערב, ולכן התמקדנו בתפריט הערב ובחרנו למנות ראשונות, בהמלצת המלצרית, טרטר פילה בקר ברוטב דיז'ון אסיאתי (שמן שומשום, סויה, חרדל ונגיעה של רוטב קיסר – מיונז, אנשובי ופרמז'ן) עם שמן זית, צנונית, בצל סגול, כוסברה, גזר וחתיכות צ'ילי. זו מנה של חגיגת טעמים. שילוב כל הטעמים במינון המדויק יצר טעם פשוט נפלא. בנוסף הזמנו מנת חציל בלאדי קלוי, המוגשת עם טחינה, סלסלת שרי תמר, צנונית, גרגירי חומוס וצנובר. החציל היה קלוי ומתובל כהוגן. הטחינה סמיכה ומכוסה בשמן זית איכותי, טעים למופת. לא וויתרנו גם על מנת שרי בושה (עגבניות שרי, גבינת עיזים צרפתית ואבוקדו) אשר קפצה לנו מהתפריט. המנות הגיעו בליווי של סלסלת לחמים וחמאה. 3 סוגי לחם היו שם: לחם דגנים, לחמניות לבנות קטנות שנאפות במקום ולחם מחמצת צרפתי (100% של שמרים טבעיים). טבילת הלחמים במנות וברטבים המיוחדים של המנות הייתה רצויה וטעימה במיוחד.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על