מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


"מטילדה" הוא לא בית-קפה, הוא בית של אוכל. מתייחסים למנות כאן בכבוד המגיע להן, ולא מתפשרים. הסיפור של הסבתא מבולגריה מעניק למקום עוד פן מיוחד – משפחה שעוסקת מזה שנים באפייה, בישול והגשה חייבת לתת לאורחיה את הטוב ביותר. עוד כוס שרדונה, ומנת כבד עוף עם בצלים מטוגנים ופירה הוגשה לשולחן. שנינו שתקנו. כמו שני אקדוחנים מסרט מערב פרוע, מחכים לראות מי ישלוף קודם. הכבדים היו עשויים במידה נכונה, ופשוט מצוינים – רכים, נימוחים ומלהיבים.

המלצר הזריז לא איבד מחיוכו בכל העת שבה שהינו במקום, ולאחר שעינינו הפכו עיני עגל שזה עתה ינק הגיש לנו את המנה שרק בגללה כל הביקור כאן היה שווה – פאי תפוחים ביתי וגדול, עמוס בגלידת וניל. מילוי התפוחים היה רך וחם, ושוב הראה לנו צוות המטבח של "מטילדה" שהוא יודע להכין אוכל. ממש ממש יודע. ההצעה היחידה שיש לנו לבעלים היא – אולי תשקלו לפתוח עוד סניף במרכז תל אביב?!
מאת: יואב ויטריאול
גם אופה, גם יפה
בבית-קפה-מסעדה "מטילדה" - מוסד מיתולוגי ממעוז-אביב – מוגשות לאורחים הנאות קולינאריות נהדרות, עם ניחוחות ביתיים של פעם והרבה מקצועיות מרשימה. בצהרי היום תמצאו אותן במחירי עסקיות משתלמים. כדאי!
עם הכניסה ל"מטילדה" אפשר להריח את התענוג המזדחל אל חלל המסעדה דרך צוהר המטבח. בתחילה, לא הבנו כל-כך מה קורה כאן, מה זה "מטילדה". מלצר חביב וחייכני הסביר לנו על המקום והפנה אותנו לסיפור המודפס על גב התפריט. כבר מקום עם אופי... "מטילדה" נולדה ב-1912 בבולגריה. למזלו של נכדה, המפעיל את המקום היום, "מטילדה" שלו התברכה בידי זהב בכל הקשור לקולינאריה. את כל חייה הקדישה לגידול שלוש הבנות, כאשר את הבית עטפו ריחות ואפייה.

בצהרי היום, בין השעות 12:00 - 17:00, מוגשות ב"מטילדה" ארוחות עסקיות. בקומבינה הנקראת "עסקית צהרים" תזכו לקבל בתמורה ל-39 ₪ ארוחה הכוללת: מנה עיקרית עם תוספת חמה לבחירה, סלט ירוק אישי, לחם ומיץ תפוזים או לימונדה טבעיים (ניתן להחליף את השתייה במרק בתוספת של 5 ש"ח). בקומבינה הנקראת "עסקית מיוחדים" תוכלו, בתמורה ל-46 ₪ בלבד, לקבל את אותן תוספות ושתייה אולם המנה העיקרית תהיה אחת ממנות ה"מיוחדים" (ביניהן למשל: מוסקה, לזניה, גיבצ'ה, ועוד).

הלכתי על מרק הבטטה, שהגיע קל מהרה אל השולחן והפריע לקריאת הסיפור. מאיה טעמה לה מרק עדשים, ושנינו התחלנו בתחרות מטורפת ובשמירה כל אחד על הצלחת שלו. קשה לחלוק כאן מנות, זה לא שהמנות קטנות אלא שהכל טעים. ממש טעים. עם סיום המרק הוגשו לנו מנות פתיחה: שכבות חציל, עגבניות וגבינה בולגרית, חמישה מזאטים עם לחם הבית ואנטיפסטי. הטעם רק הלך והשביח והתחלתי להרגיש צער רב שהמקום הנפלא הזה לא ממוקם קרוב יותר למרכז תל-אביב.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על