מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 20.10.2017


השלב הבא הוקדש לשתי עיקריות עשירות וגדולות (תרתי משמע) בטעם, בריח ובצבעים. האחת, בצדו השני של השולחן – עוף בחצילים – רצועות עוף שמנמנות, שהוקפצו עם פיסות חציל חרוכות קמעא, שולבו עם רצועות פלפלים צבעוניות, פרוסות בצל ושלל עשבי תבלין להעצמת הטעם. כל אלו הניבו מנה טעימה, בעלת נופך מתיקות מעניין. השנייה, בקר סצ'ואן, הורכבה מפיסות בקר איכותי ורך, ששולבו ביד נבונה עם אפונת גינה, תירס גמדי, פרוסות גזר, בצל, פלפלים צבעוניים ורוטב עשיר, ארומתי, סמיך ובעל דגדוג פיקנטי חמצמץ, שהשתלב עם האורז המאודה לכדי סימפוניית טעמים נעימה. לצידן של אלו השתיים הוזמן סלט ירוק, שכלל עלעלי חסה וירוקים אחרים, גזר, נבטים ועגבניות שרי ברוטב מיונז, צ'ילי ולימון עוקצני.

בשלב הזה, היינו כבר ממש שבעים, אבל עוד בטרם חלף רגע הקרייבינג הידוע שלי למתוקים התחיל. על שולחננו נחתו שתי מתוקות – האחת, מוס חלבה מעניין ומעודן והשנייה, פאי תפוחים עגלגל וחביב עם רוטב מייפל סביב. היה טעים.

למון גראס אבן-גבירול היא מסעדה חמודה, טעימה ונעימה. אחד מיתרונותיה היא הכשרות, שמאפשרת גם לקהל שומרי המסורת ליהנות מקסמי המטבח האקזוטי של המזרח. האווירה במסעדה עניינית, אבל מאירת עיניים ונינוחה. המחירים שפויים ונוחים ביותר. בחלקה של המסעדה הפונה אל החוץ ממוקם דלפק TAKE-AWAY, דרכו ניתן להזמין ולקחת הביתה את כל המנות המוצעות בתפריט.
מאת: רועי שטיינברג
למון גראס – להתמזג עם המזרח
רשת למון גראס התבלטה מתמיד בין שלל המסעדות האסייתיות הפרושות בכל רחבי הארץ. ראשית – היא בין החלוצות במחוזותינו, שנית – היא מציעה אוכל מצוין במחירים שפויים. הסניף ברחוב אבן-גבירול התל-אביבי, עמוס והומה אדם, יענה בדיוק על צרכיכם כשאתם תרים אחר עסקית צהריים מהנה, קיצית וממוזגת.
"אין שינוי בטמפרטורות" שנשמע בחדשות יכול היה להרוג אותי... יום רביעי, אני באוטו רותח שהשתזף בשמש שעות, המזגן פועל במלוא המרץ, הכביש בוהק מזפת ודביק מהחום, השמיים בהירים, השמש צינית ומשתעשעת באור סנוורים עם נתיניה על פני האדמה. ייחלתי לרעננות ממוזגת, עם ריחות תבשיל רחוקים. נשאבתי אסוציאטיבית אחר חלומות חמוצים-מתוקים על עשב הלימון הידוע (למון גראס, בשמו האותנטי והמוכר), על ניחוחו המרענן והעדין, שאין לו תחליף בעונה זו של השנה. ואז, הרעב הבליח. הבליח?! יש לי קיבה תובענית. היא רוצה את זה כאן ועכשיו. חיפשתי אחר טעם עם טוויסט, מרענן, משביע, במחיר שפוי. האסוציאציה שהתעוררה בי קודם כיוונה בי אוריינטציה מהירה. טלפון לארז: " בוא ללמון גראס. אבן-גבירול 22. מהר. אני מת מרעב!".

המקום ממוזג כמו שצריך, THANK YOU GOD, ומשרה אווירה נעימה. העיצוב יפה לעין. החלל יחסית קטן, אך מנוצל חכם. תערובת צבעונית של גווני כתום, אפור ושחור נותנים טון שיקי לאווירה קלילה ולא מחייבת, אך מוקפדת ונקייה. על הקירות – סט תמונות מודרניות בשחור לבן ברוח תרבות המזרח. הישיבה אפשרית על יד הבר, או סביב לשולחנות העץ הראויים, המחליפים סועדים מרוצים בקצב שמעיד כי העניינים בלמון גראס זורמים.

באנו רעבים. הזמנו שתי עסקיות מהתפריט (שלושה מסלולים הכוללים מנה ראשונה, עיקרית ושתייה) ועוד כמה מנות. ככה כדי שלא יחסר... לפתיחה, פנכה מלאה כל טוב מחמצים. כרוב, רצועות מלפפון וגזר, פלפלים בשני צבעים ורוטב ששורט בקלילות בגרון, מעורר ומתאבן. סושי נבחר מבין מגוון הקיימים. מאקי – טונה אדומה אינסייד אאוט זרוי שומשום שחור – היה רחב, בשרני וטעים. על השולחן נחו כל אותה העת 4 רטבים שונים: שום ולימון כתמתם, חמצמץ ומשגע, חמוץ-מתוק אדום, סויה פיקנטית וסויה רגילה. השתעשענו בהם יחד עם חתיכות הסושי המצוינות. האגרול התגלה כאגרולHOME MADE פריך ומלא בכל טוב הירקות. והרי לכם טיפ לאכילת אגרול: חתכו את האגרול שלכם לכל אורכו ופתחו בו בטן רחבה. לתוך הבטן שנפערה מזגו תמהיל משלל הרטבים, איש איש והעדפותיו, סגרו קלות ואז אכלו בהנאה צרופה. מבטיח לכם חוויה!

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על