מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


למנה עיקרית הזמנו ברווז צלוי בצ'טני משמשים, שהגיע על מצע אורז מלא, אורז אדום ואורז בר, עם סלרי מרענן, בליווי עגבניות שרי צלויות. על כל אלו נבזקו גרגרי פלפל ירוק שלמים, שנתנו למנה עוקץ משעשע. במעט מסעדות מגישים ברווז, וכאן הוגש חזה הברווז עשוי במידת עשייה מושלמת, עם עור פריך ובשר ורדרד ועסיסי. הברווז תובל בעדינות בתערובת חמישה תבלינים ארומאטית, דבר שהעלה בשנינו זיכרונות על ברווזי הפקין הנפלאים שאכלנו בסין. צ'טני המשמשים היווה טעם רקע שהלם היטב את המנה, גם אם לטעמנו נטה מעט למתיקות יתר.

העיקרית השנייה הייתה פילה מוסר ים צרוב על מחבת, שהגיע על פירה אפונה ומרווה ופירה תפוחי אדמה. את הדג עטף רוטב פסטו בזיליקום ומעל הותכה גבינת עיזים משובחת. לטעמים אלו התווסף קורט מלח שחור איכותי. המנה הורכבה משכבות ובשר הדג היה רך, עסיסי ומענג. על אף ריבוי הטעמים ניתן היה לחוש ביד המכוונת של השף שאול בן-אדרת. נהנינו במיוחד מפירה האפונה ומרווה, שליווה בצורה נהדרת את טעמי הדג. זו הייתה מנה משובחת שזוכה, לדברי המלצר, לפופולאריות רבה, ובצדק.

קינחנו את הארוחה בטעימות שוקולד וקרם ברולה. אל השולחן הגיעו שני מגשים מלבניים, על האחד היו מונחים ריבועים מרירים-מתוקים נפלאים של שוקולד רושה על מצע של קרנץ' אגוזים בעיטור קרם וניל. המרקם הרך של השוקולד קיבל קונטרסט נהדר מפריכות מצע האגוזים. על המגש השני נחו מספר צלוחיות של קרם ברולה בטעמים שונים: קפה, וניל וקינמון. הווריאציה על הקינוח הקלאסי הייתה טעימה להפליא ועדיין מקורית.

שלא כהרגלנו, המנות הנדיבות מילאו אותנו לחלוטין, ולכן נבצר מאיתנו לטעום מנות נוספות. סיכמנו בינינו שבביקור הבא ננסה את אוכף הטלה, מניפת הבקר בפירות היער או את האוסובוקו. כי "קימל" מציעה כל כך הרבה פיתויים שאדם צריך לחזור אליה שוב ושוב (ושוב) בכדי ליהנות מהם, ואף פעם לא יספיק את כולם.
מאת: נדב לוי
עסקים בפרובאנס
מסעדת "קימל" היא מוסד קולינארי ידוע בתל-אביב, ואת שף שאול בן אדרת, בעליה, מכירים כולם. בצהרי היום מוגשות במסעדה אינספור אופציות לעסקיות, ואף מנות בודדות במחירים משתלמים. כדאי
מסעדה: קימל
את "קימל" פתח בשנת 1992 שף שאול בן אדרת המוכר, והיא עדיין עומדת על טילה – כמו דינוזאור שלא נכחד. המסעדה נחשבת מזה שנים כמסעדה איכותית ופופולארית ושמחנו להגיע לשם שוב. נכנסנו אל חדר מוארך ונעים, הצבוע בצבעים חמים. את החלל אפף ניחוח נפלא של פטריות כמהין. בהתאם לשמה, המסעדה בעלת צביון כפרי, המזכיר את פרובנס. את הקירות מעטרים מדפים גדולים גדושים בפריטים מלהיבים: מאזניים, שום מיובש, ירקות, גוש חמאה מרשים, בקבוקי יין וצנצנות של מרקחות וריבות. על שולחנות העץ הכבדים מונחים פלייסמנטים משעם, וכוסות יין גדולות, ובין השולחנות מסתובבים מלצרים נמרצים, לבושים באדום ושחור. האווירה כולה בהחלט מעוררת תיאבון.

אחת מהסיבות לבואנו הפעם, חוץ מהידע המקדים שבטוח עומדת לפנינו הנאה קולינארית, היו מחירי העסקיות של "קימל". התבוננות בתפריט העסקי של המסעדה העלתה שלל אופציות מאוד מפתות ומשתלמות. למשל: מבחר מנות ראשונות עסקיות בעלות של 39 ₪ בלבד, ביניהן: רביולי גבינת עיזים בשמנת, בטטה, פטריות ומרווה; קלמארי ממולא ריזוטו ופירות-ים בשמנת ושום; חציל ממולא פסטו, גבינת צאן, טפאנד זיתים ורוטב פטריות; ואחרות. מגוון עיקריות עסקי משגע בעלות של 66 ₪ בלבד, למשל: רוסטביף לשון בעגבניות קינמון; נתח קצבים בפלפל שמנת ועצמות מח; קבבונים על הגריל בסלסת עגבניות, טחינה ונענע; פילה בורי בלימונים כבושים; ועוד פיתויים מדהימים. חוצמזה יש גם ארוחה עסקית ליחיד ב-79 ₪ בלבד, הכוללת – לחם וחמאה, זיתים וזעתר, מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית לבחירה ושתייה קלה. וגם מנות מיוחדות נהדרות ויוקרתיות במחירים מוזלים. בקיצור – שווה!

התחלנו את הארוחה בלחם הבית, לחם לבן בסגנון צרפתי כפרי, בעל קרום פריך מבחוץ ותוך לוהט ורך. הלחם הוגש בליווי חמאה הולנדית מתובלת בקימל, שום ומלח גס, שהגיעה עם זיתים תוצרת בית. אין ספק שלחם חם, שיצא כרגע מהתנור, עם חמאה טובה הוא אחד מהתענוגות הגדולים ביותר המזומנים לאדם. מתוך התפריט העשיר בחרנו במנות ראשונות של סלט סלק טרי וריזוטו פיטריות. הסלט הורכב מסלק טרי בוויניגרט בלסמי מצומצם, צנוברים, שזיפים מיובשים וגבינת סנט מור חמה. השילוב בין פריכות הסלק הרענן והחמצמץ לגבינה, שעברה קרמול עם קרסט סוכר נהדר, יצר חיבור מרתק. הריזוטו הקרמי והעשיר הוכן עם פטריות שמפיניון ופורטובלו, תרד ואספרגוס חרוך. על כל האושר הזה פוזרה מנה נדיבה של גבינת פרמז'ן איכותית. נהנו מאוד מהמנה, אף שהייתה מעט מלוחה מהנדרש.

הסתכלנו סביבנו על התנועה הערה של הלקוחות בצהרי אמצע השבוע: משפחות המחפשות אוכל איכותי, זוגות במפגשים רומנטיים, צעירים ומבוגרים, ישראלים ואנשי עסקים מחו"ל. מעבר לווילון הבחנו בחדר פרטי, ובשיחה עם המלצר התברר ש"קימל" מציעים שני חדרים פרטיים בגדלים שונים, היכולים להתאים לכל אירוע. כשמזמינים יחד מספר גדול של אורחים הדבר מאפשר למסעדה להציע תפריט מגוון מאוד עם הרבה מנות מפתות, תוך תחלופה מהירה של חומרי הגלם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על