מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


הבטנו זה על זו מחויכים ומסוחררים מהטעמים השונים, לקחנו אוויר, הרמנו כוסית לחיים, ואז הציפו אותנו מנות הבשרים של "קימל". קבבונים בגריל עם סלסת עגבניות, טחינה ונענע. התיאור אמנם נשמע כמו כזה של מנה בנאלית, אך צריך להגיע ל"קימל" על מנת לטעום אותה ולהבין עד כמה הטאץ' של שאול עובד ובגדול.

נתח קצבים בפלפל, שמנת ועצמות מח המשיך את החגיגה והיווה תרכובת מרתקת שנמצא לה במיוחד עוד מקום בבטננו המלאה. ולא נשכח את הפטריות – שהגיעו ממולאות בכבד אווז ברוטב יין פורט, תאנים ושזיפים – והיו למנה הארוטית של הארוחה שלנו. שילוב הטעמים לתוך נימוחות אנינה ברוטב יין זיכו את המנה בתואר – שיא הארוחה.
פנינו הכריזו חיוכים ואושר עילאי, ולכבודם הכריזה "קימל" על בוא הקינוח לשולחננו. קרם ברולה בטעמי שוקולד אספרסו, פירות יער ורוטב קפה היה הקינוח הכי מענג שאכלתי לאחרונה. גלעד התמקד בפירות היער, ואני אהבתי את המתיקות המעודנת של טעמי השוקולד והקפה. בדיוק מה שרציתי. נפרדנו לשלום משאול ומהצוות, הבטחנו שנחזור, וכבר חשבנו על לעשות אירוע בחדר הפרטי של "קימל".

בחוץ השמיים הכריזו על יום בהיר יותר, כשאני חושבת כמה עברתי בזמן האחרון, אני יודעת שלפעמים חלומות מתגשמים. תעצמו את העיניים, תתעוררו ב"קימל".

*ב"קימל" מוגשות ארוחות עסקיות הכוללות: לחם, חמאה ,זיתים וזעתר; מנה ראשונה לבחירה; מנה עיקרית לבחירה; ושתייה קלה. הארוחות מוגשות בימי חול בין השעות 12:30 ל- 17:30. בין שלל הראשונות הכללות בארוחה העסקית תמצאו מנות מופלאות כמו: רביולי גבינת עיזים בשמנת, בטטה, פטריות ומרווה; פטה כבדי עוף בקלוודוס, דבש וריבת גזר מתובלת; וכן את מנות קרפצ'יו הסלמון וריזוטו הפטריות שתוארו בכתבה. בין המנות העיקריות של העסקית מצפים לכם תענוגות כדוגמת: פרגיות בגריל בקרם צ'ילי וחומוס גרגירים; פילה בורי בלימונים כבושים; עוף בטריאקי, פטוצ'יני וחצילים בסויה; ואחרות. כמו כן מוצעות שלל מנות מיוחדות שניתן להזמין במסגרת העסקית בתוספת עלות סמלית. מחיר העסקית הבסיסית – 79 ₪.

**בימי שישי מוגשת ב"קימל" ארוחת צהריים עסקית מפנקת, מהשעה 12:30 ועד 16:30, עם תפריט מיוחד הכולל מנה ראשונה, עיקרית וקינוח בעלות 100 שקלים לאדם. בין המנות המוגשות במסגרת עסקית השישי תמצאו למשל: מרק בטטה ודוקסל ירקות שורש; ים יבשה – נתחי פילה, עוף, שרימפס וקלמארי בטריאקי; לקינוח – קדאיף אטריות מתוקות, קצפת ורוטב וניל פסיפלורה; ועוד ועוד...
מאת: אודליה צדוק
שאול המלך
שף שאול בן-אדרת – הבעלים והרוח החיה מאחורי מסעדת "קימל" התל-אביבית המפורסמת והאיכותית – מגיש לאורחיו חוויה קולינארית נהדרת, באווירה מושלמת ובקומבינציות עסקיות משתלמות ומפתיעות
מסעדה: קימל
אומרים שהחיים יכולים להשתנות ברגע, להתהפך מהקצה אל הקצה ולהפתיע אותנו כל פעם מחדש. אחרי שבוע של תהפוכות בחיי, הודיע לי גלעד ידידי הודעה מרגשת: "ביום שישי הולכים ל"קימל". מאז חיוך ענק נסוך על פניי, והראש לא מפסיק לחשוב. אני עומדת לפגוש את האורים והתומים שלי למסעדות ולטעם טוב, מושא הערצתי – שף שאול בן-אדרת. נותר רק לתהות מה אטעם הפעם מהתפריט המושקע ורחב היריעה של "קימל", והאם יהיה זה במסגרת אחת מאפשרויות הארוחה העסקית* של המקום, או שאולי נרשה לעצמנו להיות מופתעים עם משהו חדש שטרם ניסינו...?

את יום השישי** הזה לא אשכח, השמיים האפורים קראו לי להתכרבל בתפאורה החמימה של "קימל". מסעדת הקסמים של שאול בן-אדרת ששוכנת בפאתי נווה צדק חיה, בועטת ומענגת את אורחיה כבר 17 שנה. זו לא הפעם הראשונה שלי ב"קימל". אירועים רבים וימי הולדת חגגתי בה, וגם היא כשלעצמה אירחה מאות חגיגות והצעות נישואין בתוכה. מסתבר שרבים האנשים שיודעים מהו טעם טוב ואמיתי.

הקור בחוץ רק העצים לי ולגלעד את החוויה ה"קימלית" וגרם לנו להחליט שמגיע לנו הכל מהכל – וכמה שיותר יותר טוב. לכן בחרנו ענג את ליבנו בארוחת טעימות של "קימל". לפתיחת התיאבון התחלנו עם סלטים מרעננים: סלט כפרי שהורכב מירקות בוויניגרט, גבינת צאן, קרוטונים ובוטנים, וגם סלט סלק טרי בוויניגרט בלסמי, צנוברים וגבינת סנט מור חמה. גלעד ואני רק חיכינו לטעום מן הצבעוניות שפרחה מהקערות. הסלט הכפרי אכן החזיר לנו ובגדול, עם טעמים מפעם, מכיוון שכשמשתמשים בטובי חומרי הגלם יש הרגשה של חזרה לבסיס, לילדות, לטעמים הנשכחים. סלט הסלק היה בתפקיד הסלט עם הטוויסט. השימוש בסלק טרי מול גבינת גורמה נימוחה היה פשוט מדהים. הבטנו אחד על השנייה ותהינו לאן יוביל אותנו שאול בהמשך?

לאן? לכיוון של קרפצ'יו סלמון עם לימון, נענע ודבש ובתוספת שומשום וואסבי. הקרפצ'יו תפקד על תקן דור ההמשך, והיה לאחת ממנות הדגים הטובות שאכלתי בחיי. איכות הדג הבלתי מתפשרת, בשילוב התיבול המדויק ושומשום הוואסבי, שעשה לנו טוב בפה ונתן למנה נגיעה אסייתית מעודנת, גרמו למנה להרקיע שחקים.

המנות שנבחרו לחמם לנו את הבטן היו ריזוטו סוגי פטריות, תרד ושבבי פרמזן, ורביולי גבינת עיזים בשמנת, בטטה, פטריות ומרווה. הרביולי היה מעולה ללא עוררין. אך הריזוטו, אוי הריזוטו, גרם לנו לריב על כל ביס, וגרם לי לרצות לקחת כף לנקות את הצלחת. שהאיטלקים יילמדו מ"קימל"!

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על