מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


ברשימת העיקריות מצאתי מגוון מטעמים במבטא יידישאי, כמו פלצ'קע, קישקע ועוד. בחרתי בצלי בקר ברוטב, שהגיע עם תוספות של חמין וסלט כרוב. החמין היה עשיר כמו שרק חמין אמיתי שבושל שעות יכול להיות, עם שילוב מאוזן בין המרכיבים השונים, והיווה תוספת מצוינת לצלי הרך שהרגיש מצוין ברוטב הבשר העשיר. האחות הזמינה שניצל עוף בליווי פירה וסלט. היא קיבלה שניצל ענק, עסיסי וזהוב במידה, ונהנתה מכל רגע. כל מנה לוותה בשתי תוספות שבחרנו מתוך רשימה ארוכה. לצד העיקריות התפנקנו לנו בפלטת טעימות. כשתזמינו את הפלטה הזו תוכלו לבחור ארבעה מזאטים מתוך מגוון של איקרא, דג מטיאס, סלט ביצים, סלט חצילים וכבד קצוץ. הפלטה מגיעה בתוספת חלה רכה ונהדרת וכוס שתייה קלה, בירה או וודקה.

לקינוח הזמנו מנת שטרודל תפוחי-עץ וקיגל. שני הקינוחים היו נהדרים, והוכיחו לנו שבשביל קינוח טעים לא צריך קרמים מסובכים ומוסים מוקצפים. השטרודל פריך וטעים, והקיגל מתוק ועשיר עם אבקת סוכר מעל והמון צימוקים. המנות ב"קיטון" מגיעות מאוד מהר והשירות מסור במיוחד. להשלמת האווירה הנוסטלגית תוכלו לשתות גזוז כמו של פעם. אנחנו בחרנו בדובדבן שהיווה סוף נוסטלגי ומתוק לארוחה מופלאה!
*חשוב לציין שאם אתם מגיעים לצהריים ב"קיטון" אפשר ליהנות מארוחה עסקית משתלמת המשתנה מדי יום, ושעלותה רק 35 ₪! העסקיות מציעות מנה עיקרית כמו צלי בקר ברוטב, שניצל, גולש, קציצות בקר ועוף, וכן עוף בגריל ואליהן מתלווים שתי תוספות, חמוצי הבית ושתייה בדמות גזוז או סודה. היש מפתה מזה?
מאת: מערכת ROL
לא נס ליחה
"קיטון" – המסעדה היהודית הוותיקה והמאוד פופולארית – מגישה אוכל למביני עניין שיודעים שטעמי האוכל הישנים והנפלאים לא פסו מן העולם. אז כשרוצים תחושה ביתית מפנקת, מנחמת ומשביעה – נוסעים לדיזינגוף בתל-אביב. "קיטון" מחכה לכם שם כמימים ימימה, ויש לה גם עסקיות שוות
מסעדה: קיטון
זה מתחיל בגעגוע. אני מתגעגעת לסבתא נוניה וולף. סבתא שלי. ואם לחדד אפשר לומר שאני מתגעגעת לאכול מרק של סבתא, ולהרגיש שוב כמו פעם עת היינו נוסעים לבקר את סבתא נוניה. כשהייתי מאוד קטנה התביישתי בשם המוזר שלה, אבל כשקצת גדלתי גם החברים באו לבקר וכל הילדים התאהבו בסבתא, בסיפורים שלה על איך הצילה את הכפר במלחמת העולם הראשונה, ובעיקר במאכלים שלה. נוניה הייתה מכינה גלידה, לפתן מתפוחים טריים ומרק עוף שאין עוד כמוהו. אני רק אומרת 'מרק עוף' ומיד כל כך מתגעגעת.

אז כשממש ממש (ממש!) בא לי מרק עוף, וחשבתי לי שכזה כמו של סבתא פשוט כבר לא אטעם אף פעם, הרגיעה אותי אחותי: "דווקא יש, ועכשיו אנחנו הולכות ל"קיטון" לאכול כזה!". התלבשנו יפה ושמנו פעמינו למסעדת "קיטון". המקום קיים כבר משנת 1945, והוא פה בשביל להישאר, עם אוכל נהדר בסגנון היהודי-אירופאי הוותיק והטוב.

את הנוכחות המרגיעה של הצוות הקבוע והמנוסה ואת האווירה הביתית תרגישו מיד כשתיכנסו. בחרנו לנו מקומות מסומנים בשמות אלכסנדר פן וחנה רובינא, שהיו מהלקוחות הקבועים של המקום, ובחנו את התפריט*. למנות ראשונות תוכלו לבחור ממיטב המטבח היהודי: רגל קרושה, כבד קצוץ ואף ראש-דג. ידעתי שאפתח במרק עוף, ורק התלבטתי באיזו וריאציה לבחור מתוך מגוון של מרק עם קניידלעך, קרעפלעך, עם אטריות ואפילו עם כוסמת. אני, שהתגעגעתי למרק של נוניה, בחרתי באופציית הקרעפלעך. איזו מילה נהדרת זו קרעפלעך, וכמה טעים היה המרק שקיבלתי. היו בו שני קרעפלעכים גדולים וממולאים בבשר. חובבי מרק עמוס במיוחד יוכלו להגדיל את כמות התוספות שבו תמורת כמה שקלים. אחותי בחרה לפתוח במנה של כרוב ממולא. מנה גדולה של עלי כרוב עדינים הממולאים בבשר טחון ומלווים ברוטב עשיר ומתקתק. תענוג!

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על