מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


יאיר, בן זוגי, הזמין קדירת בשר כעיקרית*, ולמנה הזו מגיעה פסקה בפני עצמה. מדובר בקדירה של פסטת חונקי כמרים וכדורי בקר וטלה וכל אלה ברוטב עגבניות עם קוביות חציל. אבל זה לא הכל. המנה מגיעה בצלחת עמוקה מכוסה בבצק פיצה מעולה, שסופג את הריחות והטעמים של הקדירה. כשנעצנו את הסכין בבצק המנה המהבילה פיזרה את ריחותיה מסביב לשולחן, והפסטה המעולה והבשר המשובח היו יותר ממה שהיינו מסוגלים לאכול. השרימפסים כבודם במקומו מונח, ובכל זאת לא הפסקתי לחמוד את המנה של יאיר, וככל שפתחנו וכרסמנו עוד מהבצק ספוג הטעמים הופתענו לגלות עוד פסטה ועוד בשר. חוץ מזה שהמנה טעימה עד מאוד, מדובר במנה ענקית, שיכולה בהחלט להספיק לזוג.

כשהיינו בשלבי הסיום של הארוחה החלפתי כמה מילים עם השף ובעל המקום, ארז שבו, שהיה כל הערב במטבח. בחור חביב וצנוע, שלא מכביר במילים אלא מתרכז במלאכת הבישול והאפייה, מה שניכר בכל המנות במסעדה. בכל זאת הוא סיפר לי שהמסעדה מארחת אירועים המתאימים לעד 60 איש בקומה העליונה, ובאותה הזדמנות לקח אותי לראות את הקומה שבה יש גם מרפסת למעשנים או לאלו שרוצים להשקיף על נופה הקסום של עין כרם.

ארז הזמין עבורנו את קינוח הבית – פיצה נוטלה . לפני שאתם מעקמים את האף, אל דאגה, זה לא פיצה עם שוקולד, אלא בצק פיצה מקופל במילוי נוטלה. הקינוח הכי טעים שאכלתי בשנה האחרונה, ללא כל ספק. רק כדי שיהיה ברור, למרות כל האוכל, ולמרות שהקינוח הזה גדול פי 3 בערך מקינוחים סטנדרטיים, חיסלתי אותה בלי להתבלבל בכלל. גם יאיר התפנק, אבל קינוחים זה בכל זאת מומחיות של בנות. מומלץ ביותר.

החוויה ב"כרמא" הייתה נהדרת, כי "כרמא" היא מסוג המסעדות שמזכירות לנו למה כל כך מהנה לאכול בחוץ. אוכל משובח, אווירה טובה ושירות אדיב ומקצועי. מלבד כל אלו, "כרמא" נותנת ייצוג ומענה לקהל החילוני של ירושלים, ויש כזה. מאז שנכנסתי לתפקיד מבקרת המסעדות של ירושלים מצאתי עצמי מגיעה רק למסעדות כשרות, ואם למישהו מקוראיי הנאמנים נוצר הרושם שאין מקומות פתוחים בשבת בעיר, הרשו לי לנצל במה זו לתקן את הטעות. יש חיים בירושלים, גם בשבת, ו"כרמא" שבעין כרם היא מקום מעולה לקבל לכך הוכחה.

*המנה לא כלולה בארוחות העסקיות.
מאת: לירון גז
כרמא אחת מעל כולן
במסעדת השף "כרמא" שבירושלים מגישים אוכל מצוין המגיע במנות ענקיות, כשלצידו תפאורת הסביבה היפהפייה של עין כרם והשירות המצוין והאווירה הנהדרת השורות במסעדה המקסימה. ויש גם עסקיות שוות...
מסעדה: כרמא
מסעדת "כרמא" יושבת בלב שכונת עין כרם הירושלמית הנהדרת, ומלבד היופי והפסטורליות של השכונה, המסעדה עצמה יפהפייה ונעימה. פרט לעיצוב והריהוט האסתטיים, יחד עם בר האלכוהול המגוון, יושב במרכזה של "כרמא" טאבון המוציא ג'בטות, פוקצ'ות ושלל מאפים ריחניים, מה שמוסיף חן למקום וגם אווירה וריחות מעוררי תאבון.

ל"כרמא" תפריט עשיר ומגוון המציע לסועדים מבחר מנות עדכניות ואיכותיות המושפעות הן מהמטבח האיטלקי והן מהמטבח הישראלי. בצהריים מוגשות במקום ארוחות עסקיות שכדאי לכם לחוות. העסקיות מוגשות בימים א'-ה' בין השעות : 12:00-17:00 והן כוללות מנה ראשונה ומנה עיקרית לבחירה, שתייה קלה או בירה מהחבית 1/3 או כוס יין ומתומחרות לפי מחיר המנה העסקית שבחרתם בין 62 ל-105 ₪. אם תרצו תוספת קינוח הבית תשלמו עליו 22 ₪ בלבד. בין המנות העיקריות המצוינות המוגשות במסגרת העסקיות תמצאו למשל: כבד עוף מוקפץ בציר בקר, יין אדום ובצל מטוגן, נגיעת סילאן, מוגש על מצע פירה ובצל ירוק; סטייק אנטריקוט המוגש עם רוטב יין ובצלי שאלוט איטלקיים; דניס בטאבון – דניס שלם בשום קונפי ועשבי תיבול, בתנור אבן; פפארדלה עגבניות ומוצרלה; ועוד.

למנה ראשונה הזמנו כרובית פריכה וקרפצ'יו. בירושלים הזמנת קרפצ'יו היא לרוב פחות מפתה, הרי במסעדות הכשרות הוא מוגש ללא פרמזן. ב"כרמא" קיבלנו פרוסות דקות וטריות של נתח שייטל מצוין, עם עליי בייבי ופרמזן מגורדת, ונגיעות רוטב על בסיס שמן זית וחומץ בלסמי. מנת פתיחה מצוינת שהגיעה עם פרוסות לחם קלוי. הכרובית הייתה חמה ופריכה ולצידה הוגשו רוטב קיסר ושבבי פרמזן. שתי המנות הראשונות היו מעולות ונדיבות, הקרפצ'יו חוסל ואילו מהכרובית השארנו כמה פרחים.

למנה עיקרית הזמנתי שרימפס ברוטב חמאה ושום עם עגבניות קונקסה*. עגבניות קונקסה, לפי הסברה של המלצרית ששירתה אותנו ברצון והייתה מאוד סובלנית לאלפי השינויים שעשיתי בהזמנה, הן כמו "פילה של עגבניות". חתיכות העגבניות הקטנות והמקולפות שחו ברוטב החמאה, ובעיקר עידנו ברעננותן את מרקם רוטב החמאה העשיר. השרימפסים היו טריים וטעימים, נעשו במידה נכונה ובכל ביס הורגש שספגו היטב את הרוטב. מה גם, בעוד שבמקומות אחרים סופרים את השרימפסים בקמצנות (לרוב מגיעים עד עשרה בצלחת של מנה עיקרית) ב"כרמא" זכיתי ב-20 (ספרתי!), ובנוסף קיבלתי ג'בטה מאפה הבית, שהייתה מעולה לניגוב הרוטב והדגשת הטעמים, אך לא הייתי צריכה אותה בשביל לשבוע.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על