מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 19.12.2017


התחלנו בפוקצ'ה שהגיעה היישר מן הטאבון – גדולה, מרובעת, פריכה ונפלאה בניחוחותיה. מעליה פזורים פלפלים וחצילים קלויים וכן עלי רוקט. לצידה שלושה מטבלים/ממרחים מצוינים: לב?נה, טפנד זיתים שחורים, פסטו וממרח עגבניות מיובשות. נגיסה בפוקצ'ה גילתה מאפה איכותי שהוזלף בהרבה שמן זית נהדר, והביאה בעקבותיה עוד ועוד נגיסות בלי יכולת לעצור.

הראשונות שלנו נחתו על השולחן והבהירו לנו שלא כדאי להתמלא מהפוקצ'ה בלבד כי יש עוד הרבה הנאות בדרך. קרפצ'יו סלמון עם סלט עלי בייבי נפרש בצ?לחו?ת יפהפה לפנינו, והיה חמצמץ וטרי ומוצלח. מעט פחות שמן זית, והוא מושלם. יחד איתו הגיעו לשולחן צנימים טובים, אך היו מיותרים עבורנו. החמיצות הלימונית של הסלמון עוד ריחפה בחלל הפה שלנו כעברנו למנה הראשונה השנייה – חמישה רולים קטנים של פיתה דרוזית, ממולאים בבשר טחון וצנוברים, וחצילים קלויים, ומעליהם טחינה טובה וסחיטת עגבנייה מדויקת. פשוט מצוין!

והנה, בעודנו פותחים כפתור ומנסים להבין איך נפל עלינו כל הטוב הזה, הגיעו העיקריות שהזמנו. פרגיות טריאקי הופיעו על צלחת ענקית (בכלל, המנות של "כרמא" גדולות!). הפרגיות, שניצלו על הגריל, הוגשו בצורה ייחודית – ארבע חתיכות מכובדות עם העצם, כשלצידן פירה תפוחי אדמה עם נגיעות בטטה (התוצאה היא פירה מעט כתמתם וממש חמוד למראה) ובצל מטוגן קריספי. רוטב הטריאקי של הפרגיות כבש אותנו. בירור עם המלצר העלה שהרוטב הוא מעשה בית, עוד אחת מההצלחות של שף שבו. מדובר ברוטב המורכב מסויה וגזר, סלרי, סאקי ועוד... והוא טעים בדיוק כפי שזה נשמע. קדירה עם כדורי בשר ברוטב עגבניות הייתה העיקרית השנייה. כדורי בשר הטלה הנהדרים, שבתוכם הפתיעו אותנו גם צנוברים, לוו בפסטה מסוג חונקי כמרים ופיסות חצילים ובזיליקום... אבל רגע – הכי חשוב לספר איך כל האושר הזה מוגש: אל השולחן מגיעה קדירה ענקית(!!!) שנשלפת מן הטאבון כשהיא מכוסה בבצק נהדר, אותו עליכם לבקוע כדי להגיע לתכולת הקדירה. מתחת לבצק – עוד הפתעה: מוצרלה מבעבעת, ומתחתיה, כדורי הבשר והפסטה ורוטב העגבניות... או לה לה.

טוב, זה היה עצום ומשביע ומענג. התרווחנו על הכיסאות. נשמנו את האוויר הנהדר. הסתכלנו מסביב – הרבה זוגות, מסעדה הומה בסתם יום של חול. יכולנו להבין מדוע. גמענו לנו מקנקן הלימונדה ובלי היסוס הזמנו קינוחים: חלבל'ה – מוס חלבה עדין, על בסיס ביסקוויט שוקולד, עם שברי חלבה ופקאן סיני – היה מעולה. וקרם הברולה, היה טעים טעים טעים. שתינו גם אספרסו טוב ובכך סיימנו את הרפתקתנו בעין כרם וב"כרמא", בעונג מהול בצער, על שעלינו לעזוב. לא נורא. נשוב בקרוב.
מאת: גלי פיאלקוב
כרמא - עסקים לא כרגיל
מסעדת "כרמא" היפהפייה שתולה בלב שכונת עין כרם בירושלים. מומלץ להגיע אליה בצהרי היום, כך אפשר ליהנות מהנופים המשגעים, מטיול שמשי בסמטאות הציוריות, והכי חשוב – מארוחה נהדרת במחירי עסקיות אטרקטיביים
מסעדה: כרמא
הגענו ל"כרמא" ביום אביבי, חמים ולבבי. היא הייתה שיאו של ביקור עסקים בירושלים. מבעוד מועד, דרך הנוחות שבחיפוש מכיסא המחשב, מצאנו לנו באינטרנט מסעדה שתפריטה ותמונותיה נראו מבטיחים (ויותר). רצינו משהו בעין כרם. משהו עם אווירה נכונה, עם אוכל מושקע ועם עסקיות משתלמות. משהו שיהיה שווה ויותיר רושם. מבעוד מועד גילינו שמסעדת "כרמא" ממוקמת ממש במרכז עין כרם – שכונה מקסימה וציורית ודי תיירותית השוכנת בקצה הדרום-מערבי של העיר.

מונית הביאה אותנו לאזור, שנמצא קצת מחוץ לתחומי ירושלים השוקקת בין ההרים. בתי אבן, כנסיות, סמטאות נפלאות – כל אלו קיבלנו את פנינו והרשימו מאוד. טיילנו מתונות, מתמלאים באוויר הרים צלול כיין ובהרגשה טובה. עם אלו טיפס לו במעלה הגוף רעב מבורך של צהריים ונבנה לכדי חשק להגיע כבר אל "כרמא". המסעדה יושבת על הרחוב הראשי בבניין מוגבה אשר לו שתי קומות. למטה – חלל רחב ידיים שחלקו מורכב ממרפסת מקורה וממוזגת. למלעלה – חלק סגור ויפהפה ומרפסת פתוחה המשקיפה אל נוף הקדומים הייחודי לאזור. הכל מעוצב לעילא ועילא ומשרה מידית אווירה נכונה ונינוחה. יופי. עכשיו אפשר להתרכז בתפריט.

המלצר הידידותי סיפק לנו פרטים על העסקיות, אבל לא נרתע גם מחקירותינו וסיפר בשמחה על ההיסטוריה של "כרמא" שנבנתה כבר לפני 13 שנה, כשהיא מתוכננת במיוחד כך שתיראה אותנטית ותשתלב ברוח הסביבה. לכן "כרמא", שלא כמו יתר מסעדות עין כרם, שוכנת במבנה האבן הייחודי. לפני כשנה עברה "כרמא" לידיו האמונות של שף ארז שבו, שנסך עליה מאישיותו והביא אליה קולינריה נהדרת, טעימה ומשביעה – אבל אל זה עוד נגיע...

בתפריט המגוון והעשיר של המקום מופיעות מבחר ארוחות בוקר, מגוון מנות ראשונות, סלטים, מנות עיקריות ומנות ילדים. הכל ניחן בתיאורים מפתים ובמחירים הוגנים. בחלל הפנימי של "כרמא" ניצב טאבון אבן רחב ממדים, אשר ממנו יוצאות מבחר פיצות, פוקצ'ות ואף תבשילי קדירה מיוחדים בבישול אטי. העסקיות של המקום מוגשות כל יום מ-12 עד 5 אחר הצהריים. ארוחה עסקית כוללת מנה ראשונה מנה עיקרית לבחירה, ויין או בירה או שתייה קלה – הכל במחיר העיקרית. קינוח? תוכלו להוסיף לכם כזה במחיר מופחת ומפתה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על