מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


לעיקרית הזמין הרונלד פנה פוטנסקה – פסטה פנה, זיתים שחורים, אורגנו, ממרח עגבניות מיובשות, שמנת ויין לבן, שהוא שיבח בכל פה (ובצדק). גם המנה הזו, כמו קודמותיה וכמו מה שיבוא אחריה, היתה עצומה בגודלה, והותירה אותו נואש בניסיונותיו לחסלה. פולו פורמז'נו – חזה עוף צלוי על הגריל ברוטב שמנת, פרמז'ן וזיתים קלמטה (בעלי נוכחות דומיננטית, למי שאוהב), הוגש לי, ולצידו צלחת גדולה של רבעי תפוחי אדמה בציפוי קריספי-פיקנטי מצוין. העוף היה רך וחמאתי והשתלב מצוין עם רוטב השמנת וטעם הפרמז'ן. תענוג. בין ביס לאנחה שתינו לנו מיץ תפוזים ולימונדה (סחוטים אמיתיים), מנסים נואשות לפנות מקום לעוד קצת. רק עוד טיפה... הכל הרי כל כך טעים.

ורצינו לוותר, בחיי שתכננו... אבל המלצרית המקסימה והחייכנית פשוט שכנעה אותנו שאם אנחנו לא טועמים לפחות קינוח אחד אנחנו ממש מפסידים, והאמנו לה. נברסקה – מקפא שמנת וקראנצ' אגוזים על בסיס סוכר חום (שאולי בזכותו היתה המתיקות ממש עדינה ונכונה) התגלה כמנה אלוהית. מעל הוזלפה כמות נדיבה של שוקולד חם ומטמטם חושים. נמסו גם אנחנו איתו.

כעבור שעה ומחצה יצאנו מ"קלואה" – בועה מענגת חושים ומפתיעה באיכויותיה בכל שעות היום – אל הרחוב הראשל"צי הלוהט. הזדחלנו לאוטו, שבעים ומהמהמים שיר-עם נושן (או משהו בסגנון). אני לא ממש זוכרת דבר מלבד תחושה מאוד נעימה בבטן ועל הלב.
מאת: גלי פיאלקוב
קלואה – כמה טעים לעשות עסקים
אם אתם מתגוררים באזור ראשון-לציון, או מזדמנים לסביבה, או פשוט מוכנים לנסוע עבור מסעדה טובה, מתגמלת ונעימה – אל תפספסו את "קלואה". טעם, שפע, הנאה ועלות סבירה ומשתלמת – והכל במקום אחד.
מסעדה: קלואה
בר-מסעדה "קלואה" ממוקם ממש בלבה של ראשון-לציון, כמעט בצמוד להיכל התרבות. המקום מעוצב, מסוגנן ורחב-ידיים, ומציע אפשרות בילוי יותר מסימפטית משעות הבוקר (אל תפספסו את הבופה של ימי שישי) ועד עזיבת הלקוח האחרון. במסעדה שורה אווירה נעימה, ואפשר בהחלט לקבוע בה התכנסות גם אם באים בקבוצה גדולה, והעיקר – ב"קלואה" הארוחות פשוט נהדרות. השף, אשר מדר, שצבר ניסיון של 12 שנים במסעדות גורמה בצרפת, בנה עבור "קלואה" תפריט מיוחד המשלב בשר איכותי עם נגיעות מהמטבח היפני והתאילנדי – וזה מוצלח בדיוק כפי שזה נשמע.

מאחר שאת האווירה והמטעמים של הערב כבר הכרנו בעבר, באנו הפעם בצהריי היום, כדי לבדוק איך מרגישות ונטעמות שם העסקיות, שמגיעות במספר טווחי מחירים. ארוחה עסקית כוללת מנה ראשונה, עיקרית ושתייה קלה, ומוגשת בשעות 13:00-17:00. מחירי העסקיות השונות הם: 52-58-62-72 ש"ח ועד 92 ש"ח לעסקית שמנתה העיקרית היא יקרה, כדוגמת מנת סטייק אנטריקוט.

לאחר שהתיישבנו הגיע אל השולחן לחם הבית – ג'בטה קלויה בגריל בתוספת מטבלי הבית: קונפי שום, מרקחת עגבניות יבשות, מרקחת דלורית חמצמצה ומצוינת וממרח פסטו. התחלנו ללעוס בהנאה יתרה. בהמשך הזמנו שתי ראשונות מלבבות. מרק היום – מצלחת רחבת שוליים וגדולה (מאוד) חייך אלי מרק בטטה שמנתי וקטיפתי, בתוספת קישוט שבבי בצל פריכים. למרות התבססותו על בטטות, המתקתקות שלו היתה סולידית, התיבול עם טאץ' מזרחי קליל – והתוצאה מהנה. רונלד, אחי הצמחוני ("טוב זה רק קטע כזה... זה תיכף יחלוף", אומרת אמא שלי בארבע השנים האחרונות, מאז שהוא חזר מהודו), הזמין חצילים טוסקנה – גלילת חציל גדולה במילוי גבינת עזים ופלפלים קלויים, מוגשת על מצע גספצ'יו עגבניות (שזה בעצם שמו של מרק עגבניות קר, אבל במקרה דנן מדובר על גרד עגבניות טריות מתובל קלות) בתוספת רוטב פסטו. מנה נהדרת שעושה ממש נעים על הלשון. איך אני יודעת? טעמתי. ברור!

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על