מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


המלצרים סירבו לשחרר אותנו לעיקריות לפני שנטעם את מאפה הכבדים. אלו הם כבדי עוף שלמים, שהוכנסו למעטפת קריספית של בצק סיגר יחד עם שזיפים, תאנים ומיקס פיצוחים, לצד מרמלדת פלפלים משגעת. מתיקות ובשר הולכים תמיד יחד, בטח כשהכבד כה נימוח ותערובת הפיצוחים מיוחדת ויוצרת תמהיל טעמים מנצח. לטעמי, ולמרות ההנאה הכבירה מהמנה, חסר בה עוד טוויסט קל שיעלה אותה לדרגת גאונות, אולי פלפל שחור או צ'ילי היו עושים את העבודה.

העיקריות שלנו התחילו בים, כשדודו בחר לבחון את הפורל האפוי בתנור בתנאי כשרות. את החמאה החליפה כמובן מחמאה (בטעם חמאה), אך ב"כדיתא" ידעו לשמור יפה על רכותו המיוחדת של הדג. ענפי רוזמרין ושיני שום נספגו יפה בבשר ובירקות ונטעו במנה ארומה מתאימה ומרירות עדינה.

אני, כמובן, העדפתי את היבשה, במיוחד כשזו הציעה צלע עגל חלב על פירה בקונפי בצלי שאלוט ורוטב יין אדום מצומצם – מנה הנחשבת למנת הדגל של "כדיתא", ובצדק. אלו הם 400 גרם של סיבי בשר ורוד, לצד עצם המוסיפה טעם ייחודי. מאחר שמדובר בעגל צעיר שניזון מחלב בלבד, רכותו של הבשר הייתה לא פחות מאגדית. שכבה שומנית נדיבה הוסיפה את שלה ונמסה בפה לקול אנחות הנאה. תוסיפו לכל זה את מתיקותו המעודנת של הרוטב והרי לכם מנה שאסור לפספס, ויהי מה. באמת ששווה להגיע לתימורים רק בכדי להיווכח על שום מה ולמה ההתלהבות הגורפת.

אחרי שחרור כפתור או שניים בחגורה התענגנו גם על יין. אני זכיתי בכוס קברנה של גמלא בציר 2006, יין אשר מגיע לשיאו לאחר מספר דקות סיבוב בכוס. חברי לחוויה ביקש את גמלא ברוט של יקבי רמת הגולן, יין מבעבע, יבש מאוד ומעט מתכתי שמזכיר את השמפניה, למי שאוהב.

מדושנים מעונג ומנומנמים מעט מהיין דידינו לעבר הקינוחים. בין אגדת שוקולדים, פיסטוק סיגר ורביולי שוקולד, ששחה במרק מתוק וארומטי, ביקשנו את "סורבה כדיתא" – דואט צבעוני של פירות יער ופסיפלורה על גבי טוליפ שקדים אפוי. הבאה בתור הייתה מניפת אגס שיכור על מצע קדאיף וקרם שקדים ברוטב פטיסייר וסורבה פירות. האחרונה מומלצת יותר, היות שהיא כוללת בתוכה שיתוף פעולה של מרבית הקינוחים בצלחת אחת.

כאשר חזרנו למכוניות קרני השמש האחרונות נעלמו באופק הענברי. גמרנו אומר לשוב ולשחזר את ארוחת הצהריים המופלאה שחווינו כל אימת שנשים פעמינו דרומה. כי ביקור ב"כדיתא" בהחלט מומלץ למשפחות החוזרות מטיול באזור, לזוגות המחפשים רומנטיקה, ולכל חובבי הגורמה שמבקשים ליהנות מתפריט מיוחד וכשר, שמחיריו פשוט מפתיעים אם מגיעים למקום בצהריים.
מאת: יאיר אלטמן
את העיסקית של כדיתא, כבר ניסית?
"כדיתא" – מסעדת שף דרומית ייחודית ויפהפייה – מגישה לאורחיה אסתטיקה כפרית, אווירה חיובית ושלל מאכלי גורמה כשרים ונפלאים. נסו את העסקיות המשתלמות שלהם
מסעדה: כדיתא
"כדיתא" היא מסעדת שף שניחנת בעיצוב ייחודי, דקדקנות קולינארית ומנות משובחות להפליא. תמצאו אותה בכניסה למושב תימורים, בתחנת הדלק. ואל תתנו למיקום לבלבל אתכם – מדובר במסעדת איכות מבטיחה שמקיימת, ובגדול.

אל "כדיתא" מוביל שביל לבנים ולצידו גינה מוקפדת. עיצוב הפנים מאופיין בקווים נקיים ובצבעים בהירים, כשלטובת חובבי הפרטיות נבנו כוכים בשילוב דקורציות גבס וחדר VIP גדול. אם הגעתם למקום בשעת צהריים תוכלו ליהנות מהארוחות העסקיות הכדאיות וגם מהנוף הנפלא. קיר זכוכית בצורה חצי פנוראמית, המוסתר בחלקו על-ידי וילונות בגוון קרם, מאפשר תצפית אל הישוב הציורי ובתיו המקסימים, השדות החקלאיים היפים ורחבי הידיים והפרדסים המשכרים. האופי הכפרי של האזור בא לידי ביטוי גם בריח הטרי של שדה שזה עתה נקצר, שמשתלב היטב בריחות המפתים של המאכלים.

עיון זריז בתפריט המסעדה גילה ליין מזרחי בעיקרו, עם נגיעות פיוז'ן וטאצ' אישי של השף המקומי. ל"כדיתא" תפריט עסקיות נהדר ועשיר, המוצע באמצע השבוע בין השעות 12 ל- 5 אחה"צ. התפריט כולל מנות ראשונות לבחירה (שמחירן כלול במחיר העיקריות) ביניהן: סופלה בקר – קבבוני בקר במילוי טחינה על סלט עשבי תיבול ופיצוחים; וגם – רול דג ים וירקות טריים ברוטב קרם שום לימון ועשבי תיבול, בליווי סלט רענן. בהמשך התפריט העסקי מנות עיקריות המקוטלגות לפי המינוחים זית, תאנה ורימון. זית – מנות בעלות של 45 ₪ – כולל בין השאר מנות פסטה ברטבים אטרקטיביים, כמו: רגו בקר – קוביות בשר בקר משובח ברוטב נפוליטנה. עוד בתפריט הזית – עוף בבינג'אן – נתחוני חזה עוף, חצילים, שרי, צנוברים, שום, שמן זית ועשבי תיבול ברוטב עגבניות טוסקאני; סלט כדיתא – שבעה סוגי ירקות עם נתחוני עוף בגריל ברוטב ויניגרט לימון; ועוד. תפריט התאנה כולל מנות עיקריות כמו: סקלופיני עוף בקרמל פלפלת ואגוזים; לחמאג'ון – בשר קצוץ, פלחי עגבניות תמר, חצילים קלויים ועשבי תיבול על פיצה ביאנקה; ועוד – כולן בעלות של 55 ₪. ובתפריט הרימון תמצאו מני מנות בשר ודג בסגנונות שונים (כשיפודי אנטרקוט מיושן) בעלות של 65 ₪ בלבד! אם יוותר לכם מקום לקינוחים, הרי אלו יעלו רק 22 ₪ כשתצרפו אותם לארוחה העסקית.
מאחר שהגענו למקום מעט מאוחר, וגם כיוון שיש לנו עיניים גדולות ובטן סקרנית ויתרנו על הנחות העסקיות המאוד מפתות והחלטנו דווקא ללכת על התפריט ה"רגיל". את ההתלבטות כיצד לפתוח את הסעודה ליוו כל העת נעימות עכשוויות רומנטיות, בתגבור אלטון ג'ון, קווין,U2 ושאר כוכבים. דודו גלבוע, שותפי החדש לארוחות השחיתות ובעל עבר גסטרונומי עשיר משל עצמו, ביקש לבדוק את מרק היום ונהנה מתבשיל סמיך של אפונה גרוסה גס בטעם ביתי. עבדכם הנאמן נעץ שיניו בשקדי עגל שהגיעו יחד עם פטריות חרוכות בגריל, קונפי שום, שמן זית ויין לבן על קרם ארטישוק מענג. קוביות השקדים היו נימוחות ונמסו בפה כחמאה. מיזוג טעמי הפטריות הבשרניים הלם את המנה, וגם פירה הארטישוק הוסיף לה נקודות זכות רבות. עם זאת, המלצתי לכם לאכול מנה זו מייד בהגיעה לשולחן היות שמרקם השקדים משתנה כשהמנה מתקררת והופך לצמיגי מעט.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על