מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 11.12.2017


מרוצים עד טורקיה התחלנו להזמין גם ממעדני "איסטנבול": לחמג'ון – מאפה בצק דק אפוי בטאבון עם בשר קצוץ וירקות, טעים באופן שאי-אפשר להרפות מהמנה... מקטגוריית הבשרים אכלנו איסטנבול דונר קבב – שווארמה טורקית מבשר עגל וטלה שהתגלתה כפשוט מעולה. הטעם, התערובת, התיבול המדויק, הכל. יאיר היה מאושר, ואני הייתי גאה על שארגנתי ליאיר חגיגת שחרור הכי טעימה שאפשר, וגם מרוצה שסוף-סוף הגעתי לשווארמה הכי טעימה בארץ! זאת ועוד: אפילו שכל מכריי יודעים שאני "בחורה שלא חוזרת אחורה", לא הצלחתי להתאפק והזמנתי עוד מנת חומוס...

אחר-כך הצטרפו למסיבה איסטנבול שיש קבב – תערובת בשר עגל וטלה קצוץ בתיבול טורקי, ואיסטנבול שיש קבב – עוף מיוחד ומקורי של תערובת פרגית עם ירקות. גם בתור אחת שלא אוהבת קבבים נהניתי בטירוף, ויאיר, שמזלגו היה שלוף ודרוך, הגדיר את המנות כ"אליפות" וכ"הברקה". גם שישליק פרגית – נתחי עוף פרגית במרינדה סודית – היה מעולה. את כל התענוג הזה ליוה אורז לבנוני (אורז עם אטריות מבושל בציר תבלינים) שהיה התוספת שבחרנו מבין תפוח אדמה, סלט, צ'יפס ובורגול בירקות.

בסיום הארוחה המפוארת הגישה לנו נטלי המלצרית המקסימה תה טורקי. על תקן ההברקה המתוקה הגיעה מנת מלבי פרווה שהייתה במרקם עילאי שטרם נתקלתי בשכמותו בקינוח פרווה! פשוט מנה שגרמה לי לשמוע מוזיקה מהחך. אז הרשו לי לסכם: טורקיה זה כאן, איסטנבול זה בקרליבך ת"א, ועם השף הנכון השמיים הם הגבול, גם במנות כשרות.

*הארוחות העסקיות של "איסטנבול" מוגשות בימים א'-ו' בין השעות 12:00 ל- 17:00 והן כוללות לחם טורקי, סלט אחד לבחירה, תוספת אחת לבחירה וכמובן – מנה עיקרית מובחרת משלל האפשרויות המפתות המצפות לכם בתפריט המסעדה.
מאת: אודליה צדוק ומערכת ROL
עסקים כרגיל
"איסטנבול" – המסעדה הטורקית הפופולארית השוכנת ברחוב קרליבך בתל-אביב – מביאה אלינו טעמים סופר-אותנטיים מהאימפריה העות'מאנית. ולא, לא מדובר רק על שווארמה מפוארת... נסו את העסקיות שלה. כדאי לגמרי
מסעדה: איסטנבול
אני – ממרומי גילי ובזכות שפע המסעדות שאני מבקרת – כבר יודעת לזהות מסעדה טובה מהי וגם אילו מנות הן הטובות ביותר, בין אם מדובר בפלאפל ובין אם באנטריקוט. עם כל הצניעות, כשבא לי לאכול משהו אני יודעת לנווט הישר למקום הנכון בזמן הנכון ולמנה המדויקת ביותר. וכשבא לי שווארמה וחומוס, כפי שקרה לי בשבוע שעבר כשרציתי לחגוג את השחרור של אחי יאיר, אני מתניעה אל "איסטנבול".

"איסטנבול" נפתחה לפני כשלוש שנים, וזכתה – בצדק – בתואר "הטורקית של תל-אביב". בעלי מסעדות וסלבריטאים רבים נוהגים לפקוד אותה, והם יודעים למה. המסעדה מגישה שווארמה פרימיום, הן בגרסה המהירה של פיתה או לאפה והן בגרסה הנינוחה כמסעדה מעוצבת ומזמינה. והכי חשוב: "איסטנבול" הינה מסעדה כשרה, שכן היא מאמינה שלכולם יש את הזכות לאכול מהשווארמה שלהם!

יאיר ואני הגענו בשעת ערב ומצאנו מסעדה מלאה כמעט עד אפס מקום, אבל רצוי שתדעו שאם תגיעו ל"איסטנבול" בצהריים אמנם לא תמצאו אותה ריקה יותר, אולם תוכלו להתמוגג על ארוחה עסקית במחירים משתלמים ביותר*. רעבים ושמחים על הבאות הזמנו מגוון סלטים: באבא גנוש – סלט חצילים קלוי בטחינה; סלט פטליג'אן – חצילים, גמבה, בצל מקורמל ותבלינים; וסלט טומטס – עגבניות ברכז רימונים, בצל, כוסברה, נענע ותבלינים. יאיר אימץ את הפטליג'אן ואני חגגתי על הטומטס ועל באבא גנוש. שתינו קצת מהלימונדה המעולה שהרוותה אותנו וציפינו לבאות.

הבאות הייתה צלחת החומוס המבורכת. יאיר לא התאפק, בצע מייד מן הלחם הלוהט שהוגש לשולחן, ניגב חצי סיבוב ולא הפסיק להרעיף מחמאות. אני הצטרפתי לחגיגה והיה לי טעים בפה, כל-כך טעים עד שלא הצלחתי להגיד ליאיר שזו מנת החומוס הטובה שאכלתי מזה שנים רבות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על