מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


את שתי העיקריות הבאות – עוף ג'לפרזי ואינדירה ספיישל – אנחנו ממליצים לרשום ביומן בקטגורית ה"דברים שחייבים לחוות". עוף ג'לפרזי הם נתחי עוף מבושלים עם בצל, פלפל ירוק, עגבניות ותערובת תבלינים מסורתיים בלתי ניתנת לפענוח אבל כזאת שמיטיבה לשלב חריפות עדינה עם מתקתקות קלה ומעוררת את כל בלוטות הטעם. הפלפל, הבצל והעגבניות תרמו צבע ומיצים, וכולם יחד, כמו גם האורז, נספגו בנתחי העוף. במילה אחת: מושלם. בשש מילים: איזה כיף שזו הייתה המנה שלי.
הספיישל אינדירה נבחרה ע"י הפסיכולוג של הקבוצה, והסגירה את יכולתו של הבחור לחקור לעומק וליהנות מבחירות אינטליגנטיות. מדובר בנתחי טנדורי ברוטב קשיו (הטנדורי, שמיובא מהודו, הוא תנור חימר מלא בגחלים לוחשות, ששומר על חום גבוה ביותר ומשמש לצלייה ועישון במקביל). נתחי הטנדורי התגלו כשילוב מושלם בין מנגל לתנור, הם היו צלויים במידה עם מעט טעם מיושן ועסיסיות נפלאה. רוטב הקשיו היה גאוני. סמיך, מכיל בתוכו פירות אדומים מיובשים מפתיעים, שיצרו שילוב מופלא עם הטעם המתקתק של הרוטב ושל הקשיו שצץ בסוף. מאחר שכולנו דגנו מהמנה הזו, יכולנו לומר בפה מלא שעשינו בחירה מושלמת שמילאה אותנו אושר.

קינוחים והביתה...
פרפה חלבה היה טעים ומוצלח, גם אם מוכר. גלוב ג'מון – זוג כדורי סולת ששוחים ברוטב דבש עם קוקוס מעל – זכה לציון העגול והמחמיא 10 בקרב חובבי המתוק. גלידת צ'אי – מנה שמצטיינת בשמירת ארומת התבלינים בשילוב הקור הגלידתי והחום שנשאר בפה בזכות האסוציאציה למשקה החם – כבשה אותי באופן אישי, בזכות חוסר השגרתיות והעניין שבה.
וכמו שכבר כתבתי, את הכי טוב שומרים תמיד לסוף, אז קבלו את כוכב הערב: אינדירה מלאי!
זהו קינוח חדש יחסית, וכל-כך סודי עד שהטבחים לא מוכנים לגלות אפילו לבעלי המסעדה את מרכיביו... אנחנו לא נפרום את מעטה החשאיות, ורק נמליץ לחובבי הכנאפה לרוץ לאינדירה כבר עכשיו.

וכמה קטנות לפני שמתפזרים:
כל המנות ב"אינדירה" מגיעות עם נאן – לחם הודי שנאפה במקום, ושרצוי להרחיק מהישג-יד אם אתם רוצים להשאיר מקום למאכלים האחרים.
העיקרית והתוספת מוגשות בנפרד כך שניתן לשלוט בכמויות ובמינונים.
כל המנות מוגשות בכלים עמוקים ויפהפיים, ובכלל השולחן נראה כמו סעודת מלכים בהודו.
העסקיות של "אינדירה" מוגשות בימים א-ה בין השעות 12:00-17:00, וכוללות שתייה קלה, כוס יין או שתייה חמה לבחירה.
יש לציין למלצר את רמת החריפות הרצויה, בין אחת לעשר.
מומלץ לפתח עם הצוות שיחה קצרה (או ארוכה...), וליהנות מהידע הרב שלהם ומהלבביות המקסימה שלהם.
ולא פחות חשוב – להגיע ברכב, כי ארבעה תחת מטריה אחת, משרכים רגליים בכבדות אחרי ארוחה אדירה שכזאת, הוא מראה מעט בעייתי...
מאת: לינור דגן
אדונית התבלינים
השפע ב"אינדירה" כל-כך מסחרר, ומחירי העסקיות כל-כך זולים, עד שרוצים לאכול את הכל. מה עושים? באים בחבורה, וככה נהנים מכמה וכמה מנות טעימות להפליא
מסעדה: אינדירה
כשהגשם דופק על החלון, ומבשר לכולנו שהגיעה העת לפנות את כל הארון לטובת ערמות צמר, גם הבטן מביעה געגועים לתבשילים עשירים וחמים, כאלה של חורף. וכך מצאנו את עצמנו, ארבעה חברים טובים, מתהלכים תחת מטריה אחת לעבר לונדון מיניסטור התל-אביבי. כבר מרחוק יכולנו להבחין בתוך שורת החלונות בצלע המזרחית של המרכז במסעדה קצת אחרת, צבעונית מאוד וקורצת במיוחד: "אינדירה".

בכניסה המתין מלצר חייכני בלבוש הודי מסורתי, ואנחנו זכינו לקבלת פנים שלא תמצאו כמוה באף מסעדה אחרת. לאחר ברכות הדדיות, והודיה לחום הנעים שבפנים, עלינו לקומה השנייה והמפנקת. זהו חלל רווי כריות, מזרונים ושולחנות נמוכים, עם אווירה חיובית ומלטפת, שאפשרה לנו להתפנות למלאכה החשובה: אוכל. אוכל הודי. אוכל הודי מקורי, חם ועשיר, שמאוגד לתפריט שזורע אור חיובי גם על המילה "חשבון" – תפריט העסקיות, כמובן.

אז הזמנו ארבע עסקיות, 12 מנות ו- 48 תבלינים שונים.
את המנות הראשונות פתחנו במרק עגבניות מתקתק בעל גוון אדמדם עמוק, עשיר בתיבול ובעל מרקם סמיך וחלקלק במידה הנכונה (שמנת לא הייתה שם, בדקנו). מרק העדשים היה מיימי יותר, ופיקנטי במידה הודות לקומץ תבלינים דומיננטיים שנספגו היטב בעדשים, שלכשעצמן שחו בנועם במרק והעלו ריחות של בית. המנה השלישית הייתה סמוסה ירקות – פירמידת בצק פריכה במילוי תפוח אדמה וירקות, בדיוק המנה הנכונה למלא את הבטן אבל להשאיר מקום לעיקרית.
את הטוב תמיד משאירים לסוף, נכון? בראשונות שלנו זה היה המונגדאל פאקורי, הגרסה ההודית הקלילה לכדורי הפלאפל הישראלי. מדובר בכדורי ירקות מצופים בקמח חומוס, שומשום ותבלינים. המלצה: אל תתנו לאף אחד אפילו טעימה. שמונת הכדורים הללו הם תענוג ששווה לנצל עד תום.

סבב ב': העיקריות, או בשמו המדויק – שקט בשולחן.
את אזור העיקריות בתפריט העסקיות של "אינדירה" ניתן לדמות לצומת הרחובות שינקין, אלנבי ונחלת בנימין בצהרי יום שישי: תוסס, צבעוני ובעיקר מלא בגירויים שמחייבים אותך לחרוש עליו לפחות שלוש פעמים. יש בו הכל מהכל – בקר, עוף, ירקות, גבינה ברוטב חריף, מתקתק, עם חלב קוקוס, בלי פחמימות, עם עדשים שחורים שבושלו כל הלילה בתבלינים מיוחדים, או עם כופתאות ירקות שמכינים במקום. אפילו התוספות למנות פתחו דיון שלם על היתרונות והחסרונות של האורז, הנודלס, העם ירקות לעומת בלי ירקות, ועוד ועוד.

בסוף היינו חייבים לבחור:
החבר הראשון, בחור לבבי שתמיד מפתיע אותנו בדעות פתוחות והרפתקניות, הזמין טיקה מסאלה – חתיכות עוף שנצלו על גחלים ובושלו ברוטב מסורתי. המנה ההודית הידועה והמוכרת הזאת, שמוגשת במסעדות רבות באופן דומה, נהנתה ב"אינדירה" ממשמעות חדשה ובעיקר מצבע חדש בזכות רוטב כתמתם-אדמדם בעל הצצות קטנות של ירק. העוף שנחתך רצועות-רצועות ספג את טעם הצלייה על הגחלים והשתכשך בשמחה ברוטב המדהים, ואילו טפטופי האורז שהגיע לצד המנה אבל בהדרגה שקע פנימה השלימו חוויה טעימה.
החברה השנייה בחרה במנה לא מסובכת מדי, קבב עוף mika. כבשלנית מדופלמת היא יכלה להעריך את טיב הבישול של הקבב, שהיה מתובל בעדינות, עשיר בבשר עוף טרי טחון, ורווי בעסיסיות מפתיעה. גם המנה הזו השתדרגה פלאים בזכות הצלייה על הגחלים, והאורז שלצידה הוגש בנדיבות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על