מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 14.12.2017


מנה נהדרת נוספת הייתה קרפצ'יו מוסר. במקרה זה הלימון והלחם שנלוו היו תוספת מבורכת. זה הזמן לציין שאת מנות הפתיחה משדרגים בשקד ביותר מעשרה סוגים שונים של סלטים מצוינים וטריים, הנעשים במקום לפי מתכון סודי. צלחות הסלטים ימולאו כל אימת שיתרוקנו (ואצלי הם התרוקנו במהירות מסחררת...). היו שם כבד קצוץ לצד חזרת, איקרה, חצילים עם ביצים וקישואים קלויים ביוגורט ועוד רבים רבים אחרים. יוצא הדופן שחייב בכל זאת התייחסות מיוחדת הוא סלט עגבניות עם בצל, שמיר ופלפל ירוק טרי קצוץ דק. בלי יותר מידי גינונים או תחכום, פשוט ירק טרי, שנחתך זמן קצר לפני ההגשה ותובל יפה בלימון, שמן זית ומעט מלח – אין כמוהו להכנת הבטן ולפתיחת התיאבון.

אם הגעתם עד לכאן אסור בהחלט לפספס את הקבב ים, שנטחן בידיו של חיים מפילה פרידות. יצירת האומנות הזו פריכה, עדינה ומלאה טעמים, וזוכה לטוויסט מיוחד בזכות רוטב היוגורט שבתוכו שמן זית ותועפות של פטרוזיליה וזעתר.

שיפוד בן 9 שרימפסים טריים על האש היווה גם הוא יעד לתשבוחות של עפרה. היות שחברתי ידועה כאנינת טעם לקחתי את אחד השובבים והכנסתי לפה והתוצאות לפניכם: מרקם הדג צופה במעטפת קריספית של אש גלויה ובטעם עסיסי מבפנים. משיחת השיפוד בשמן זית הבטיחה הרגשה קלה בלבד של קצוות דג מפוחמים, שהוסיפו חספוס מיוחד ומבורך.
גם קלמארי מטוגן הייתה בחירה נהדרת. שכחו כל מה שהכרתם מנישנושי ברים של מרקם צמיגי ומסטיק לעיס בטעם דג. ב"שקד" מדובר ביצירת מופת קולינארית. הדג הטרי טוגן בצורת פלח (ולא טבעות), והודות לכך שמר על מרקמו הרך ושימר את טעמיו.

ולכלת הערב, שהייתה ללא ספק הפורל המעושן. הוא גרם לעפרה להעלות זיכרונות נוסטלגיים-רומנטיים מקיבוץ דגניה של שנות השישים, אז יצאה כנערה אל חופי הכינרת ושלתה סרטנים ודגים טריים מהימה הישר אל האש. "זה פשוט טעם של פעם", אמרה ולא הפסיקה להשתכשך בנוסטלגיה. הפורל שלנו בילה קודם בתנור עישון מיוחד ונמשח, כלאחר כבוד, בשמן זית טרם העלייה על המוקד. פעולה אחרונה זו אפשרה לטעם העישון להתעדן ולהחליק בגרון ללא ליווי תחושת צריבה מציקה המאפיינת בדרך כלל בשרים ודגים מעושנים. נפלא.

אפשר לסכם כי "שקד" היא מסעדה פשוט מצוינת, לא מסתבכת ולא מפולפלת. מקום עתיק וספוג זיכרונות, המציע ללקוחותיו "רק" אוכל מצוין במחירים סבירים בהחלט, שתמיד יכולים אפילו להתכווץ אם מגיעים ל"שקד" בשעות הצהריים.
מאת: יאיר אלטמן
סיפורי דגים
"שקד" – מסעדת הדגים מת"א – מצליחה מזה עשרות שנים לשמור על רמה גבוהה במיוחד ולענג את אורחיה באוכל מעולה, טרי ומושקע. בצהריים תוכלו להתמוגג על ארוחת מלאכים במחיר עסקי משגע
מסעדה: השקד
עולם המסעדנות בארץ ובתל-אביב בפרט תחרותי ודורשני. הקהל הישראלי מעריך איכות ויודע לזהות זאת, ומצביע ברגליים למי שלא מספק דרישות אלו. אולי משום כך מסעדות נפתחות ונסגרות לפרקים, ואורך החיים של רוב המסעדות בבירת הגסטרונומיה הישראלית אינו עולה על שנה.

יוצאות דופן הן מסעדות שף טובות במיוחד, כאלו המצליחות לחדש את התפריט ולקלוע תמיד אל תאבונו של הישראלי הממוצע, או מסעדות עם אג'נדה ייחודית, כאלה עם אופי מובחן ומובהק. כזו היא "שקד" המהווה סוג של מנהרת זמן אל נמל יפו של שנות השישים (לבד מהצעקות, כמובן) – ריח הדגים הטריים, היחס החם, העיצוב הפשוט והלא מצועצע, התיבול הביתי, או בקיצור: הכל (מלבד הצעקות, כמובן...)

חיים שלו, בעל הבית, הוא המשך ישיר לדור המייסדים של "שקד". אביו אברהם הקים את המסעדה בתל-אביב של שנות השישים, כשהוא מביא איתו בכל בוקר שלושה דברים: דגים טריים שהגיעו הישר מהרשתות, תיבול סודי ומיוחד, והרבה, אבל הרבה, אהבה. את אותה אג'נדה, ללא שינויים, הוריש אברהם לבנו וזה אם תרצו ההסבר להצלחת המסעדה משך עשרות שנים. השולחנות ב"שקד" הומים לקוחות קבועים ונאמנים, והקירות עטופים טפטים של ביקורות עיתונים המתפעלות בכל פעם מחדש (וגם הפעם, אני לא הולך לא הולך לחרוג מהמנהג).

התפריט מביא עימו רוח וטעמים של מטבח יהודי מזרח-אירופאי ותוכלו למצוא בו הכל, החל מגפילטע פיש, כבד קצוץ, חזרת ודגים כבושים מצוינים, ועד שדרוגי מעמקים כגון: לוקוס, מרק שרימפס, סרטנים כחולים וחצאי קלמארי מטוגן במרקם עדין ומיוחד. בצהרי היום, בימי חול בלבד ובטווח השעות הרחב שבין 12:00 ל- 18:00, מוגשות במקום ארוחות גורמה עסקיות הכוללות – דגים: פורל, דניס, סטייק סלמון, בורי ומושט; מאכלי ים: שרימפס, קלמרי; בשרים: פרגית, קבב, סטייק עוף, כבד עוף; סלטים חופשי; כוס לימונדה וכן שתייה חמה. מחיר הארוחה המושלמת הזו עומד על 84 ₪ והוא, תרשו לי לומר לכם, הרבה יותר מסתם משתלם.
אני הגעתי ל"שקד" מצויד בידידה וותיקה – עפרה פולק, שעשתה את כל הדרך מהרצליה על-מנת לבחון יחד איתי לאילו עומקי תענוג מגיעים הדגים של שקד. פתחנו בקרפצ'יו פלמידה אדומה, שהגיע בקישוטי מלח גס ללא לימון, בכדי לשמר את הטעם הטבעי של הדג. הפלמידה האדומה היא קרובת משפחה של הטונה, אבל טעמה מעודן יותר ובשרה אדום כהה. זוהי מנה מצוינת ומשום שהפלמידה ידועה בעדינותה המלצתי לכם לאכול אותה כמות שהיא, ולשמור את הלחם לספיגת שמן הזית שהתעשר בטעמי ים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על