מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 18.10.2017


המשך ההכנה לעיקריות כלל רוסטביף בקר לצד רוטב סאטה ובזיקה של חמאת בוטנים, סויה ושמן שומשום. זוהי מנה מעניינת ועתירת טעמים המשלבת בין עסיסיות דרום אמריקאית לבין טעמים אוריינטאליים מהמזרח. לשם השעשוע, או משום שבמטבח חשדו שחסרים בארוחה חלבונים, שוגרה אלינו גם צלחת של פיסות סינטה נאות שהגיעו בליווי פלטת ברזל רותחת. זוהי מנה שמשלבת הנאה לחיך, משחק חברתי, עיסוק לידיים ואתגר קולינארי: על הסועדים לדקור במזלג את אחת הפיסות, לבזוק עליה שמן זית ושום כתוש לפי הטעם ולטגן אותה על הפלטה. זהירות – לא לטגן יותר מדי, רצח סינטה למידת WD נחשב לפשע בל יסולח אצל אוהבי הבשר ואתם הרי לא רוצים להסתבך עם רוברטו...

רצינו להמשיך לעיקריות, בחיי שרצינו, אך בפעמון התעקשו שנטעם את הקנלוני הממולא בבשר טלה מפולפל, תירס וסלסת עגבניות, ומקושט ברוזמרין. הקנלוני היה טרי וניכרו בו הטעם והמרקם של בצק שנאפה זה עתה. אם תהיתם מדוע מרבית הראשונות כוללות בשר, הרי שהתשובה נעוצה בתפישת עולמם של הדרום אמריקאים: בשר הוא אך ורק אומצות בקר מדממות, לראשונות מנשנשים חטיפי עוף ובשר טחון. עלים ירוקים ושאר ירקות נועדו כנראה למטרות אחרות.

הלאה, לעיקריות. אם בזוג הגעתם, המנה המומלצת ביותר וכזו שתבטיח שלא תחושו עוד רעב לעולם היא הפאריז'אדה (parrillada) – פלטת בשרים במשקל 800 גרם ובכמות שאפילו גדוד שלם יתקשה לחסל. על גבי פלטת ברזל רוחשת וענקית הגיעו חלקי פרה שלמים מסוג אנטריקוט, אסאדו ענקי עם עצם, קבבי טלה, צ'וריסו ושאר שקי מעיים ממולאים בכל טוב. כוס דואט של קברנה ומרלו תגברה את הפלטה ודאגה לכך שלא נישבר באמצע ההסתערות על הקערה הענקית הזו.

מה אגיד? הבשר היה רך, נשזרה בו שמנוניות בדיוק במידה המתאימה והתוצאה נמסה בפה כחמאה. הגפנים הקולינאריים של בית גוברין, מסתבר, מצמחים מהאדמה לא רק יין טוב אלא גם סיבי בקר מדממים ונימוחים כחמאה, שהופכים בידי רוברטו ליצירת אמנות בדמות דואט אנטריקוט ופילה בריח משכר. חתכתי חתיכה, נגסתי קלות ועצמתי עיניים. סימפוניה של טעמים התפוצצה לי בפה וגרמה לי לפזם גניחות של עונג. האדמומיות של מידת העשייה M הייתה תאווה לעיניים, השיוש היה מושלם והוסיף עסיסיות מרשימה, והרכות – אגדית. באמת שאין תענוג גדול יותר מלעיסת אומצה איכותית ומדממת היטב לצד כוס יפה של יין אדום.

מדושנים מעונג ומפוצצים למשעי שמנו פעמינו לסיום מתוק של הארוחה, אבל אז קיבתנו זעקה "חראם!" ונאלצנו "להסתפק" בסורבה פירות שירענן את נשימתנו ויחזיר אותנו למצב בו נוכל לשוב הביתה. כשדידינו למכונית חתמנו בליבנו לשוב, ובקרוב. המלצה אישית: בואו גם אתם. לא משנה באיזו שעה, אם תספיקו לעסקיות או לא, העיקר שתהיו רעבים. מאוד.
מאת: יאיר אלטמן
להרוויח המון בפעמון
מסעדת "הפעמון" הציורית מעמק האלה מספקת הנאות קולינאריות מופלאות בניצוחו של השף החדש שלה רוברטו ליברמן וחוויה הוליסטית של פינוק אמיתי. בצהריים יוגשו כל אלו במחירי עסקיות שווים
למען האמת, היכרותי הגסטרונומית עם "פעמון" היא עתיקת יומין ומלאה בחוויות חיוביות. אבל בחודשים האחרונים עברה המסעדה מתיחת פנים בכל הקשור לתפריט, בזכות שף חדש תוצרת אורוגוואי – והנה לי סיבה טובה לפקוד שוב את המקום. מתוך הבנה עמוקה כי אזדקק לתגבורת רתמתי לאמתחתי חבר יקר וסוס קרבות ותיק בתחום הסטייקים, גל גרדוש, ושנינו לגמנו מלוא הריאות ניחוח בוסתנים, שדות ופריחה, עברנו מקומות ציוריים כבית שמש, אשתאול וזכריה והתענגנו על המראה של "פעמון" מבצבצת לה בין גפנים לשדות.

רוברטו ליברמן, השף של "פעמון", עלה לארץ לפני כשש שנים, והביא איתו אישה, שתי בנות, גיטרה, שירים, ניסיון עשיר בתחום המסעדנות – והמון אהבה לבשר. מדובר בגבר לא צעיר, רחב כתפיים, בעל רעמה כסופה וכמו מרבית הדרום אמריקאים פתיל קצר. אך כששואלים אותו על בשר... או אז הוא עוצם עיניים ומפזם מילים בפורטוגזית שאין לך מושג מה משמעותן ובכל זאת, האהבה והתשוקה לבשר פורצים מכל תו ותו. התפריט המחודש והמשודרג של "פעמון" נבנה כמובן בצלמו ובדמותו של רוברטו, וככזה הוא כולל שלל חטאי בשר איכותיים. הסלטים פינו מקום לטובת הצ'וריסו והאסאדו, וגם מנות הפתיחה הוחלפו בחטיפי עוף וחבריהם.

בשעות היום, ובעיקר בשבתות, המסעדה מלאה עד אפס מקום במשפחות מטיילים שסיימו טראק ביער הסמוך או סיור מהנה במערות בית גוברין. השם פעמון (על חורבות קלע דויד ז"ל) נגזר ממערת הפעמון שבחרבת מודרש הסמוכה. חלונות זכוכית הנושקים לשדות הגפן במבנה חצי פנוראמי גורמים לכם לחוש כאילו הצנחתם שולחן במרכז שדה והתיישבתם לסעוד. האווירה כפרית ונהדרת, קלילה ולא מחייבת, ויש לציין שכחלק מהלוקאל-פטריוטיזם של המקום היינות המעולים המוצעים לסועדים הם תוצרת עשרים היקבים שפועלים באזור.

בצהריים תוכלו ליהנות ב"הפעמון" מהצעות עסקיות אטרקטיביות ביותר – ארוחה, הכוללת מנת פתיחה, מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה תעלה 65 ₪. אם תוסיפו קינוח הוא יתומחר ב-20 ₪ בלבד. אפשרות נוספת – ארוחה עסקית ב- 79 ₪, ובמקרה הנ"ל ישודרגו אפשרויות העיקריות בארוחה מ- פרגיות מוקפצות; המבורגר או פסטה ל-סטייק סינטה; פילה סלמון; אסאדו וגם סטייק אנטריקוט (בתוספת 8 ₪ בלבד).

פתחנו את הארוחה בחציל בלאדי על טחינה, עם שמן שומשום ותערובת פיצוחים מיוחדת המגיעה מהאחות "תבלין". ה"בלאדי" נעשה במקום בצורה פשוטה וטעימה עם עקצוץ ייחודי בזכות תערובת התבלינים הסודית. בדיקה מדוקדקת גילתה בוודאות שרידים לאורגאנו וספק של אזוב, אבל חשיפת המתכון הייתה בגדר משימה בלתי אפשרית (במיוחד בהתחשב בפתיל הקצר של רוברטו ובכמיהה העזה שלנו ליהנות מיצירותיו...)

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על