מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


למנה העיקרית הזמנתי אני סלט עוף 54 – נתחי עוף מוקפצים ברוטב מייפל, שום ופפריקה עם פלפלים קלויים וירקות טריים ברוטב ויניגרט – שהתגלה כשילוב מצוין של רעננות הירקות ופריכות העוף. מושיק הזמין מעורב 54 – מנה שמדמה מעורב ירושלמי רק עם קצת יותר פאסון. נתחי הסינטה, הטחול, הכבד והלבבות, שהוקפצו עם בצל לבן ועשבי תיבול, הוגשו חמים וריחניים על פוקצ'ה מאפה המקום בלוויית טחינה. זו מנה בשרית עשירה עם תיבול פיקנטי, כמו שצריך.

לקינוח הזמנו שלושה כדורי סורבה ושתי כוסות אספרסו ארוך (שאחת מהן כלולה במחיר הקינוח – שוב פינוק...). סורבה קוקוס זה הסורבה הכי טעים, ואת זה ידעתי תמיד, אבל שבבי הקוקוס הקלוי שנטמנו בתוכו הפתיעו גם אותי – לטובה כמובן. סורבה הפסיפלורה וסורבה פירות היער היו גם הם מעולים, חמצמצים ומתקתקים.

המקום מציע עסקיות צהריים במחירים 34 ₪ עד 54 ₪ לסועד. כמו כן, בצהריים ניתן לסגור את המסעדה לאירועים פרטיים של עד 80 איש. "המושבה" פתחה סניף חדש במרכז העיר בימים אלו ממש, אותו תפריט ואותם מחירים אטרקטיביים בדיוק ברחוב שלומציון.

יש שירימו גבה על תפריטים מוזלים ויטענו כי אוכל טוב באמת לא יכול להגיע במחירים כאלו, אך מסתבר שאיכות לא חייבת להיות יקרה. המפתח להצלחה בבישול אינו טמון במחיר המצרכים אלא ביצירתיות הטבח. שף ליאור בן לולו ואסף גרניט, שבנה יחד איתו את התפריט, בהחלט ניחנו ביצירתיות הזו שניכרת בתפריט הססגוני והמשובח. ייתכן כי המשיכה הראשונית של "המושבה 54" היא במחיריה הנוחים, אך הלקוחות שחוזרים פעם אחר פעם מעידים שהיא מציעה גם חוויה קולינרית הנפלאה.
מאת: לירון גז
עיסקית חלומית
ב"המושבה 54" – מסעדת הבשרים מעמק רפאים – יש קונספט מנצח: מנות איכותיות, גדולות וכשרות במחירים אטרקטיביים. בצהריים זה אפילו עוד יותר זול עם עסקיות מהחלומות
לפני כמה זמן היה פה מיתון. עבר זמן מה, חלק מאיתנו התאושש, חלק קצת פחות, אבל דבר אחד כולנו הרווחנו מהמשבר הכלכלי – תפריטים מוזלים במסעדות. שפים ובעלי מסעדות שהיו מפוקחים וערניים הבינו שעל-מנת לשמור על הגחלת עליהם לעדכן את התפריטים לנוכח המציאות הכלכלית החדשה ולהציע ארוחות איכותיות במחירים שפויים.

בחלק מהמסעדות ראו כי טוב והמשיכו להציע את התפריטים האטרקטיביים עד היום. "המושבה 54", המסעדה הכשרה שנפתחה לפני כשנה בעמק רפאים, מציעה תפריט שכזה, הבנוי לפי מחירים – החל ממנות ראשונות בעשרה שקלים וכלה במנות עיקריות מפנקות, שהיקרה בהן עולה 54 ₪ בלבד. בתחילת השבוע לקחתי עימי את מושיק הנשמה לבדוק האם אוכל משובח באמת יכול להגיע במחירים כל כך מפתים.

התיישבנו בלב המסעדה המעוצבת בטוב טעם. חוץ משולחנות בסגנון דיינר, כמו זה שלצידו התיישבנו, יש גם שולחנות זוגיים ובר שמלבד מבחר אלכוהול עשיר מציע מסך פלזמה ענק, למי שרוצה לשלב ספורט עם האוכל והשתייה שלו. למרות עומס העבודה (מה שלא טריוויאלי בכלל בערב יום ראשון) צוות המלצרים היה ערני וקשוב אלינו מהרגע הראשון, ולאחר עיון בתפריט והתייעצות עם המלצרית החביבה ניגשנו להזמנה.

למנות ראשונות הזמנו קרפצ'יו עם לחם הבית וכדורי פירה מטוגנים. הקרפצ'יו היה לא רע, אך דווקא כדורי הפירה הם ששבו את לבנו – רכים ומנחמים מבפנים ופריכים מבחוץ, מונחים על סלט עגבניות פיקנטי ומעוטרים ברוטב איולי ובצל ירוק. אם כבר פחמימות אז שיהיה מטוגן, לא? לחם הדגנים היה חם וטרי והוגש גם הוא עם רוטב איולי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על