מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


שלב העיקריות הגיע, ואם כבר הגענו מרחוק אל העמק הפורה במיוחד למסעדה שמתמחה בקדירות אז נלך עד הסוף... אני הזמנתי את קדירת הים, אשר הכילה קלמארי, צדפות, שיפוד שרימפסים בגריל וסרטן שלם. על הכול ניצח רוטב עגבניות ושמנת, אשר התעדן עם הברנדי שהתווסף למנה, שהייתה טעימה ומכובדת ביותר. בת זוגתי הזמינה קדירה צמחונית, שהכילה קישואים, חצילים, גזר, דלעת, בצל ושום בתבשיל עשיר שתובל בהמון כורכום וקינמון. הירקות נחו על מצע של תבשיל קינואה, והמנה עוטרה בשפע של מלבני חלומי פריכים. תבשיל קדירה צמחוני עשיר מאוד. המנות הוגשו בפוייקה אישית מרשימה ובעלת תכולה נדיבה, שיכלה להשביע בקלות שלושה סועדים.

אחרי הסעודה יצאנו לשאוף אוויר בחצר המסעדה ולהחזיר קצת סוכר לגוף במנות אחרונות שהיו במקום. בין טעימה לטעימה מקרם הברולה העדין והמדויק בטעמים, אשר תובל בווניל אמיתי וכוסה בשכבה של סוכר חום חרוך ופריך, הצטרף אלינו אורן וסיפר לנו על הפעילות המרשימה של המסעדה הוותיקה: הופעות אומנים אורחים ויין מחבית כיד המלך, מופעי JAZZ והפקה של חתונות אלטרנטיביות לעד 300 אורחים, הנערכות בבוסתן כרם הענבים היפה של המסעדה. הקשבנו לסיפורי בן העמק על החיבור למקום, לאדמה, לפשטות, לאיכות ועל הזמן והמאמץ הרב המושקע במקום, וכשיצאנו הבטחנו לעצמנו לשוב במהרה לפנינה הזו בעמק יזרעאל הפורח.

ב"הקדירה של נגה" מגישים ארוחות עסקיות משתלמות ביותר בעלות של 69 ש"ח בימי א'-ו' בין השעות 12:00-17:00. הארוחות כוללות מנות ראשונה, עיקרית ואחרונה לבחירה וכן כוס שתייה קרה/חמה.
מאת: ראובן פילו
עיסקיות נהדרות בקדירה
במסעדת "הקדירה של נגה" ממושב בית שערים שבעמק יזרעאל יגישו לכם ארוחות עיסקיות מצוינות, העטופות באווירה כפרית משגעת וניחוחות טבע משמחים. סעו אליה!
הדרך אל "הקדירה של נגה" בעמק יזרעאל, הבטיחה טובות. שדות החמנייה והכותנה שליוו אותנו עד לכניסה למושב "בית שערים" השרו עלינו מצב-רוח של חו"ל והלך-רוח שונה משהו. בכניסה למושב פנינו שמאלה לחנייה מרווחת, והעשן המיתמר מארובות המטבח בישר לנו שכאן זה המקום עם הקדירות.

מייד שיצאנו מהרכב, בעודנו פוסעים בשביל המוביל למסעדה, השתלטה עלינו לפתע אווירה כפרית – בוסתן הענבים הנושק למסעדה, ריח האדמה, בריכת הדגים והגינה המטופחת – אחח איזו מן שלווה. בכניסה למסעדה פגשנו את אורן המנהל את המקום, שהוא בעצם בנה של נגה. הושיבו אותנו בשולחן זוגי, פינתי, המשקיף על כל המסעדה. השולחן היה ערוך עם מפות לבנות צחורות, וזר פרחים טריים ומפיות כותנה ירוקות קישטו אותו. מקסים.

המסעדה כפרית אמיתית ומעוצבת במבנה פנוראמי מעץ, עם חלונות גדולים המשקיפים אל החצר האחורית ואל שדות העמק היפה. מבט אל השולחנות העמוסים שסביבנו ואל פניהם המתענגות של יושביהם זירז אותנו לעיין בתפריט המסעדה. בת זוגתי הזמינה למנה ראשונה פטריות שמפניון ממולאות, שנותרו פריכות, למרות קלייתן בסלמנדר. מילוי גבינת העיזים והריחן טרי היה נהדר. אני הזמנתי כבדי עוף, עטופים בבייקון ברוטב פורט וקאסיס. המנה משלבת את הנימוחות של הכבדים עם המליחות והטעם המעושן של הבייקון, המתרכך עם רוטב הפורט והקאסיס המצוין. חיסלנו את שתיהן. לא נשאר גם הרבה מהמטבלים ומהפוק'צה החמה תוצרת-בית שניגבה את הרוטב מצלחתי. את המנה הראשונה ליווה גם סלט ירוק עם גבינת פטה בווינגרט עדין. במחיר של כוס יין במרכז הארץ זכינו ליהנות מחצי קראף יין אדום פטיט סירה קברנה סוביניון אסטייט של יקבי תישבי. היין התגלה כקליל ופירותי, ונמזג לנו מחבית נירוסטה הממוקמת בכניסה למסעדה. הוא עשה לנו שמח על הלב. למרות העומס במסעדה הרגשנו שאנחנו נהנים מארוחת ערב הזוכה לשירות קשוב, אדיב ואישי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על