מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


לעיקריות הזמנתי קיש ים-תיכוני וחברתי הזמינה פנה קוקונט. הקיש הים-תיכוני היה עשיר בירקות (בטטה, חצילים, פלפלים, קישואים), המוגשים על מצע בצק פריך, ללא שומניות יתר, ומעל מפוזרים צנוברים. המנה הוגשה חמה כהלכה, וחתיכות הירקות בה היו גדולות ומכובדות. לצד הקיש הוגש סלט ירקות, שלא זכה להרבה יחס מצידי עקב ההתמקדות בקיש המעולה. הפנה קוקונט הכיל חלב קוקוס, בטטה, שום ועשבי תיבול. תחילה אציין, כי הפנה כשלעצמו היה טעים וטרי באופן ראוי לשבח!!! חתיכות הבטטה נחתכו לריבועים קטנים, כמו הסלט הערבי המוכר, והדגימו את ההשקעה העומדת מאחורי המנה. תיבול המנה היה מדויק וכלל פלפל גרוס, שהוסיף לה חריפות מעטה ומדויקת.

לקינוח הזמנו קפה וצלוחית עוגיות תמרים. עוגיות התמרים היו משובחות, טריות, והכילו ממרח תמרים עם בצק פריך ודק, ולא מתוק מדי, שאיזן את מתיקות ממרח התמרים. מעל פוזרה אבקת סוכר, ולנו נותר לנו אלא רק להתענג על הטעם. ממש סכנה לדיאטה, אבל תאווה אמיתית לחך.

יצאנו מן המקום מחויכות ושבעות. כיף לגלות בית קפה עם עיסקיות שוות, שהוא קרוב לבית וגם טעים. מאוד טעים.
מאת: אודליה צדוק
"גרנטי" שתהיו מרוצים מהעסקיות
קפה שכונתי, שמנוהל על-ידי אחים, ומתאפיין בביתיות חמימה ומלטפת – כזה בדיוק הוא קפה "גרנטי" החדש משכונת המשתלה, וכאלו גם היו הארוחות העסקיות שלו. בדיוק מה שעושה טוב על הנשמה ומתחשב בכיס ובבטן.
מסעדה: גרנטי
לפני מספר שנים ביקרתי לראשונה בחיי בניו-יורק. נסעתי לבדוק על מה כולם מדברים ועל מה המהומה. ניו-יורק אכזבה אותי, ובמיוחד מנהטן, מכיוון שאת כל היופי של האזור אפף צל כבד מגורדי השחקים הסמוכים, ולא הניח לשמש לחמם אותי, ורק רוח קרירה נשבה לה בין הבניינים. החשש שמא השמש לא תאיר או תחמם את המקום מלווה אותי תמיד לגבי בית קפה הממוקמים בין בבניינים גבוהים, גם פה בארץ.

"קפה גרנטי" הוקם לפני כארבעה חודשים, וממוקם בקומה הראשונה במתחם המסחרי של שכונת המשתלה בצפון תל-אביב. המקום בעל קהל לקוחות קבוע, אשר מורכב מתושבי המקום (שעל חלקם נמנים ידועני הארץ) ומעובדי המשרדים הסמוכים. אומנם הגעתי לבית הקפה בתחושה סקפטית לגבי החמימות, אך הופתעתי, כיוון שגג הבניין מצופה זכוכית, והשמש מאירה את המקום באור יום ומחממת אותו בדיוק כדי הצורך.

את פניי קיבלו צמד האחים איתן וירון בן-ארי, בעלי המקום. לא יכולתי שלא להרגיש כמה חשוב לאחים להיענות לצורכי הלקוחות. זה מתחיל עם הכנסת מנות עוף לתפריט, עקב ביקוש-יתר, ממשיך בארוחות הילדים המיוחדות שהתפריט מכיל, בהנחות ומבצעים, במשלוחים שמבצע המקום, וכלה באתר המפואר של בית הקפה, שאותו מתחזק האח השלישי בחבורה.

העסקיות ב"גרנטי" כוללות מרק + מנה עיקרית של עוף ואורז, מנת פסטה או מנת קיש, במחירים הנעים בין 44 ל-49 ש"ח (הפסטה במקום היא מסוג פרפדלה המשובח!!!). הזמנו למנה ראשונה מרק אפונה ומרק בצל, המוגש עם קרוטונים ביתיים וגבינת פרמז'ן מפוררת מעל. מרק האפונה היה בעל מרקם אופייני לאפונה, אך עם זאת קרמי וללא גושים. מרק הבצל הכיל רצועות בצל ארוכות במיוחד, שלא כמו מרקי הבצל הסטנדרטיים המכילים חתיכות קטנות. הקרוטונים מתוצרת המקום והפרמז'ן הוסיפו תחושת מרק ביתי. ההתענגות על המרקים הייתה גדולה. חסר רק גשם יורד מעל תקרת הזכוכית להשלמת התחושה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על