מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017
הסטייק עצמו היה כל כך טוב כפי שהוא שלא נזקק לרוטב כלל. זולל השיפודים שישב מולי נראה נהנה. הוא ציין כי הפרגיות הן מעדן, והוסיף כי גם הקבב מאוד טעים – במיוחד לאוהבי חריף. התוספות הוגשו בצלחות נפרדות, וגם בהן ניכר הטיפול המסור: הצ'יפס נחתך לרצועות ארוכות שטוגנו במידה הנכונה לכדי זהבהבות נעימה. בנוגע למג'אדרה, אל תצפו למנת אורז ועדשים פשוטה זרוקה על הצלחת, אלא למנה מעוצבת כשאר המנות, וגם כאן התווסף בצל מטוגן, שהשרה ניחוח מתקתק. את דעתי על הסלט הערבי אפשר לסכם ב-4 מילים: פשוט, טוב ומתובל היטב.

כל בן אדם סביר לא היה מעלה על דעתו אפילו להמשיך לקינוחים אחרי סעודת מלכים שכזאת. אנחנו, לעומת זאת, החלטנו ללכת על מוס החלבה וגם על פאי הפקאן, לאחר שהמלצרית החביבה המליצה לנו עליהם בחום. שני הקינוחים הוכיחו לנו שגם במסעדות בשריות כשרות ניתן להגיש קינוחים נהדרים: בצק הפאי נימוח בפה, המלית עשירה ולמעלה הונחו פקאנים מסוכרים. מוס החלבה האוורירי הוכיח סופית שלא בהכרח לכל מוס ו/או קצפת שאינם חלביים חייב להיות טעם של נייר ממותק. בצד כל קינוח הוגש גם כדור סורבה קליל ומרענן. אכן, סיום ראוי לארוחה.

לפני שהלכנו, שמתי לב לעוד נקודת אור במסעדה: ל"גריל בר" יש את "התו החברתי", מה שאומר שבעל המקום התחייב להעניק לעובדיו שכר הולם ותנאי עבודה ראויים. בתור בעלת חוש צדק מפותח, וכמי שמלצרה במשך תקופה לא קצרה, לעובדה שאני אוכלת במקום שאיננו מנצל את עובדיו יש חשיבות עצומה בעיניי. משמעות נוספת של התו הינה שהמקום נגיש לבעלי מוגבלויות, ועל כך 'שאפו' נוסף. תבלו!
מאת: דנה גלברג
עסקים כרגריל-בר
ארוחות עסקיות משתלמות במסעדה כשרה, ביתית, חמימה, המתמחה בבשרים איכותיים על האש ומוסיפה להם סלטים, פיתות לוהטות והרבה צ'ופרים אחרים... את כל אלו תקבלו ב"גריל בר" הירושלמית. לכו על זה!
מסעדה: גריל בר
ברחוב הסורג 1, ממש מול חצר פיינגולד, שוכנת מסעדת "גריל בר" – שכשמה כן היא, מסעדה על טהרת הבשר. מבחוץ נראה המקום, הממוקם בתוך מבנה מאבן ירושלמית, מאוד שכונתי ומזמין. מבפנים הופתעתי לגלות מקום שמשלב עיצוב מודרני ומוקפד עם טאץ' מסורתי קלאסי. החלל הגדול שבפנים מאפשר קיום אירועים, כמו שנוכחתי לגלות עוד באותו ערב: משלחת גדולה של תיירים צרפתיים בירכה את בן-זוגי לארוחה ואותי ב"בון אפטיט", ואילו אנחנו לא נשארנו פראיירים והשבנו ב"מרסי". לפני שהתיישבנו לאכול ניגשתי לשטוף ידיים, כמנהגי בקודש, וראיתי שירותים וכיור רחצה מעוצבים להפליא ולא פחות חשוב מזה – נקיים למשעי! (בינינו – לא כל המסעדות במרכז העיר מקפידות על היגיינה בשירותים).

מי שמגיע בצהריים ל"גריל בר" יוכל ליהנות מארוחות עסקיות משתלמות ביותר המוגשות במסעדה בין 11:00-17:00. יש 5 עסקיות שונות, במחירים הנעים מ-45 ₪ ל-52 ₪. כולן כוללות שתייה, פיתות וסלטים ומנה עיקרית עם תוספת. לפתיחה קיבלנו מגש עמוס במינ?י סלטים, וביניהם: פטריות, כרוב לבן בחומץ וכורכום, מטבוחה ואפילו סלט שומר, שהיה מרענן ולימוני ובהחלט פתח את תאבוננו. יחד עם הסלטים הגיעה גם סלסלת פיתות מהבילות, שנאפו במקום. כשפתחנו את התפריט שמחנו לגלות מחירים שווים לכל נפש. הפרטנר לא היסס והזמין שיפוד פרגיות ושיפוד קבב, עם תוספת של מג'אדרה, ואילו אני, חובבת בשר מושבעת שכמותי, הזמנתי סטייק פילה בקר בתוספת צ'יפס וסלט ערבי. כדי להרטיב מעט את הגרון לקראת המנות העיקריות הזמנו לימונדה, ובניגוד ל"לימונדה" הדלוחה והמתוקה מדיי שמגישים במקומות אחרים – זו הייתה לימונדה אמיתית, עם עוקץ חמיצות וקמצוץ עלי נענע טריים. תענוג.

המנות לא איחרו להגיע, ולמרות הביתיות של המקום, הן הוגשו בצורה מוקפדת ומקצועית ביותר. פילה הבקר, למשל התגלה כנתח פילה עסיסי, שלצידו פרוסות בצל מטוגן. פלפל חריף ועגבנייה קלויים הונחו מעל הסטייק ועלי פטרוזיליה טריים עיטרו אותו. בצד הגיע רוטב צ'ימיצ'ורי מעניין, אך
הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על