מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


אנחנו בחרנו קבב טלה בטחינה חמה לעלמה ממישור החוף, ומעורב ירושלמי (איך לא...) לגברבר מההר. לשולחן הגיעו שני סוגי סחוג ביתי, קערת חמוצים, פיתות חמות-חמות וכמובן – המנות שהזמנו. האדון עט מייד על השלל, אבל בכל זאת הספקתי לפלח טעימונת מערוגת החומוס שלו (משובח!) וטעימה קצת יותר גדולה מהמעורב – לבבות, חזה, כבד עוף וטחול – שגרמה לי ממש להעריץ את "גרגרים" ואת השף שלה. כל הבשרים היו נימוחים, מתובלים כמו שרק קברניטי המעורב הירושלמי יודעים לתבל ופשוט מעולים. בצל מטוגן ושבבי בצל קריספי תרמו את שלהם לחגיגת הטעמים, ונ' הסכים איתי: אנחנו בגן-עדן.

אני בורכתי בפלנצ'ה רותחת עם שישה קבבוני טלה ששחו בטחינה ירוקה חמה ומעלפת. כן, טחינה יכולה להיות גם חמה מבלי לאבד ולו שבריר מהטעם שלה. להיפך, היא רק נהייתה מופלאה יותר. סמיכה בדיוק במידה הנכונה וחמצמצה כמו שאני אוהבת וכמו שרק השף של "גרגרים" יודע להכין. אחרי השבחים לטחינה, התפנינו לקבבונים. הם היו נאים למראה, לא שמנים מדי ולא כבדים מדי, וניכר בהם כי הוכנו מבשר איכותי במיוחד. נ' התלבט בקול רם מי מנצח, הקבבונים או הטחינה, אני גרסתי שהם לא מתחרים אחד בשני אלא מעצימים זה את זה, ונ' הסכים איתי שאכן מדובר בשילוב עשר. ממרח עגבניות ביתי שהונח במרכז הפלנצ'ה נחשד בתחילה כסחוג, אך לאחר שהתבררה אי ההבנה נחטף גם הוא חיש קל אל פיותינו, והוסיף צבע, גיוון והנאה. גם התוספות שליוו את המנות היו מעולות: לפירה היה מרקם חלק וטעם של בית שיודעים לבשל בו, הצ'יפסים היו פריכים ומשמחים, וסלט הירקות היה טרי ורענן. מיץ התפוזים, באופן טבעי, הוביל את השיחה בין נ' לביני אל מחוזות ה"זיפ". רטרו כבר כתבתי?

בריזה קרירה שבאה מן הים גרמה לנו להתרפק על ארוחה משביעה, מענגת וזולה, להתחבק בחום, ולהסכים (פעם שלישית באותו יום!): רטרו זה אחלה, וארוחה עסקית ב"גרגרים" היא שלאגר ענק, ומשתלם!
מאת: אודליה צדוק
לא לגרגרנים בלבד
חומוס משובח. בשר איכותי. שילובים ייחודיים. ים, המון ים. עיצוב מסוגנן. מי יעניק לכם את כל אלה, ועוד במחיר מגוחך? הארוחות העסקיות של "גרגרים" שבטיילת בת-ים
רבותיי, הרטרו שוב במודה. והפעם: האייטיז חזרו לשלוט. הם נמצאים בבגדים שאנחנו לובשים, בגרסאות חדשות לשירים מהעשור המופלא ההוא, באהבות, ואפילו בטעמים. וגם אני השתלבתי בטרנד, שבתי לאהבתי מפעם, נ', וביחד חיפשנו מקום לחגוג בו את הקאמבק. נ', שילדותו עברה עליו בעיר הבירה, השתוקק למעורב ירושלמי ולחומוס טוב, בעוד שאני, תל-אביבית גם באופי, רציתי מקום מעוצב על הים. חיפוש זריז באינטרנט הצביע חד-משמעית לעבר חומוס בר "גרגרים" שבטיילת בת-ים, ואל העסקית המשתלמת במיוחד שהיא מגישה בשעות הצהריים.

"גרגרים" משתרעת במתחם רחב ידיים, עם ים מרהיב מבחוץ ועיצוב אלגנטי מבפנים. המקום מתמחה בחומוס, ומציע אותו בשלל שילובים ייחודיים. אחד המטעמים הבולטים בתפריט הוא חומוס שמעליו נחה מנה בשרית חמה דוגמת שווארמה, קבב טלה, פרגיות, כבדים, מעורב ירושלמי, טלה קצוץ ונקניקיות מרגז עוף ובקר. עוד תוכלו למצוא ב"גרגרים" מנות בשריות משובחות (פרטים בהמשך...) ושלל ארוחות בוקר לקלילים שבינינו.

נ' ואני ישבנו על ספות עור מעוצבות וסקרנו את המסעדה המפוארת, את המרפסת המוארת ורחבת הידיים ואת הים האינסופי. אחר-כך חזרנו להביט זה לזו בעיניים. אין ספק, התגעגענו לימי פעם. עוד חיבוק אחד מחויך, ועברנו להתמקד בתפריט: ב"גרגרים" יש שני סוגי עסקיות, בוקר וצהריים. אם תבואו בבוקר תקבלו תמורת 35 ₪ בלבד שתי ביצים (ירק, מקושקשת, עין או חביתה), מיני חומוס, שבעה סוגי סלטים (אבוקדו, טונה, גזר פיקנטי, סלט ערבי, כרוב לבן, מלפפון בשמיר וסלט חצילים), מיץ סחוט טבעי (תפוזים, לימונדה או אשכולית אדומה) ושתייה חמה (תה/ קפה). עסקית הצהריים מפנקת את הסועדים במנה עיקרית לבחירה מתוך השפע המרשים, שתי תוספות (צ'יפס, פירה, סלט ערבי, סלט עגבניות פיקנטי), מיני חומוס, שתי פיתות, צלחת חמוצי הבית, מיץ סחוט טבעי ושתייה חמה – והכל ב- 45 ₪ בלבד!

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על