מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום רביעי - 22.11.2017


עם האוכל בא התיאבון, ועם הראשונות המצוינות שאכלנו מגיעה ציפייה מלאת תשוקה לעיקריות: אני הזמנתי את מנת השרימפס המוקפץ ברוטב חמאה, יין לבן ושום – ומרטין בחר בדג פורל שלם אפוי בתנור (בתוספת 20 ₪ לאדם). על הפורל אני לא יכול להעיד ממקור ראשון, שכן מרטין המשיך ברעבונו ואכל אותו במהירות מסחררת, אבל מקולות ההנאה והמבט המזוגג מאושר ניתן להניח די בביטחון שהפורל היה סיפור הצלחה. לא מפתיע בהתחשב בעובדה שלמסעדה קוראים "פורלין". במנה שלי זכיתי להתמוגג על שרימפסים טריים ורכים, שרוטב היין והשום הפך אותם לטעימים להפליא. איזו הנאה.

אחרי המנות המעולות היינו די שבעים, אבל אף ארוחה אינה מושלמת בלי מנות אחרונות, מה גם שרציתי לפנק את מרטין כפי שהוא טרח עבורי באמסטרדם. על-פי המלצת המלצרית המקסימה, הזמנו זוג קינוחים: טארט טאטן חם בליווי גלידת וניל (38 ₪), וקסטת שוקולד תפוז עם קרם אנגלז פיסטוק (37 ₪), שהתגלתה כצמד קסטות, המתאימות מאוד לחובבי השוקולד שרוצים גם מתוק וגם יצירתי. הטארט טאטן הוא קינוח צרפתי קלאסי, והסיום האולטימטיבי לארוחה משובחת בניחוח צרפתי.

בשלב הזה המבט של מרטין הפך לתערובת של שמחה והשתאות. שאלתי אותו לפשר העניין, והוא ענה לי באנגלית עילגת ובחיוך גדול שהוא לא ציפה לארוחה כל-כך מלהיבה, ושהשילוב בין הנדיבות הישראלית לאיכות הצרפתית הוא מתכון מנצח. אני רק מקווה שמרוב הנאה הוא לא ירצה להישאר אצלי יותר משבעה ימים, ואם כן, אנחנו חוזרים ל"פורלין"!
מאת: ניר אנגלברג
לעשות עסקים בדרך של פורלין
"פורלין" – ביסטרו צרפתי קלאסי בניצוחו של השף המוכשר אמיר מרקוביץ – מציע תפריט עסקי המביא אל אורחי המקום שלל מעדנים יצירתיים להפליא במחירים מפתים ביותר. וזו בדיוק ההזדמנות לטעום מהם
כשהגיע אלי ידידי מרטין ההולנדי לביקור גומלין, רציתי להתחיל את האירוח ברגל ימין, ולהראות לו שגם כאן, בארץ "המדבר והגמלים", יודעים לבשל, ואפילו לבשל מצוין. הפעלת שיקול דעת, שבוסס על ניסיון העבר והצצה בתפריט העסקיות באתר האינטרנט של אחת המסעדות האהובות עליי בעיר, הביא אותי למסקנה הברורה מאליה שאין כמו "פורלין" התל-אביבית, מסעדת שף צרפתית המתמחה בדגים ובפירות-ים, כדי להשוויץ בפני התייר שלי.

המסעדה שוכנת ברחוב פרישמן, בסמוך לשדרת המלונות של רחוב הירקון. נכנסנו אליה בשעת צהריים והמקום המה תיירים, כמו גם ישראלים. מרטין המורעב היה נחוש לקבל תפריט ולהזמין. כדי להרגיע אותו, הזמנתי לנו שתי כוסות "קיר רויאל" – קוקטייל המבוסס על שילוב קרם דה קסיס ושמפנייה, וכזה המהווה ספתח מוצלח במיוחד לארוחה.

מוצלח, אבל היינו זקוקים גם לאוכל. ב"פורלין" מציעים תפריט עסקי משכנע ו"שווה", המוגש בטווח שעות מאוד מתחשב וכזה המאפשר הגעה ממש על סף ארוחת הערב - 12:00-19:00. נהדר. התפריט, שמחיר ארוחה עסקית לאדם בו עומד על 52 ₪, מאפשר שילוב של "ראשונה ועיקרית" או שילוב של "עיקרית ואחרונה". אם אתם אנשים של מלוח – מן הסתם תלכו על האפשרות הראשונה, אם של מתוק, השנייה תהיה המועדפת – ואם אתם כמונו (סתם גרגרנים...) מן הסתם תבחרו בראשונה ועיקרית ותוסיפו להן משהו מתוק-מתוק לקינוח.

שתי המנות שבהן פתחנו היו חציל במילוי קלמרי ועגבניות מיובשות ברוטב יוגורט וכוסברה לי, וסרדינים בנוסח מארסיי בכבישה ביתית המוגשים עם פסטו לו (בתוספת 7 ₪ לאדם). מיד עם הגעתן לשולחן, עט מרטין הנלהב על שתי הצלחות והחל לטרוף. אפשר היה להבין אותו – הסרדינים והחצילים נראו מפתים, ופשוט קראו לנו לנעוץ בהם מזלג. אחרי השתהות קלה (טוב נו הייתי חייב לתרגל את התנהגות "הסבר פניך לתייר" שלי) החלטתי בסופו של דבר לקחת איזה ביס או שניים (או ליתר דיוק, שלושה-ארבעה-חמישה...): מנת החציל התגלתה כשילוב ייחודי שלא נתקלתי בו באף מקום אחר. לאחר הטעימה, התווסף מימד של עונג למקוריות, וניתן היה להרגיש שהמנה הופקה מחומרי גלם טריים ומובחרים. ומה הייתה דעתו של מרטין על המנות? אין לי מושג. הוא היה מדי עסוק בזלילה מכדי לדבר...

הדפס כתבה שלח לחבר
7070 מסעדות במאגר
”  “ על