מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 18.12.2017


על אף השובע היחסי מהמנות הראשונות, ד' טרף בעונג את מנתו העיקרית - שיפודי קבב טלה עשויים בגריל פחמים עם סלט בורגול חמצמץ ועלי נענע. אני שלקתי בברוטליות את מנתי שלי - ריזוטו פירות ים, שכללה שרימפס, קלמרי, סרטן ישראלי (יש דבר כזה!) ועוד מיני Goodies. המארחים הסבירו לנו חזור והסבר שהאוכל כמעט נטול עמילנים ולכן אינו כבד. "גם אם אוכלים הכול, לא נופלים"- ציטוט שלהם. ובכל זאת, כשהם התעקשו שנזמין גם מנה אחרונה להשלמת החוויה, היינו צריכים לשקול פעמיים, מחשש שלא נצלח את שארית יום העבודה - לכשניאלץ לחזור למציאות.
ד' התחנן שנזמין שתי מנות אחרונות. אני ניסיתי להימנע מ"התחזרות" כוללת ונעתרתי למנה אחת בלבד. יסלח לי הציבור הדתי, אבל כשטעמנו את הטרטופו שוקולד-פרלינה עם קרוקנט אגוזי לוז, אלוהים דיבר מהצלחת.

יש מקום להצדיע לירון קסטנבוים בעל ידי הזהב על ארוחת הגורמה המופלאה (ועל הצניעות בעלויות), על החלל היפה והחוויה הנעימה. ובכל זאת, אנחנו אכלנו הכול ונפלנו מיד אחר כך לשנ"צ עמוקה.

נזכיר כי בימים אלה הושק ב"בית פודארט" תפריט חורף חדש, טעים ומחמם לימות העונה הקרה. בתפריט החדש תמצאו מנות כגון מנה ראשונה של 'סאשימי סלמון עם סורבה וואסאבי וצ'יפס אטריות צלופן', ועיקריות מפתות דוגמת 'סקלופיני עגל ברוטב מרסלה עם בצלי שאלוט וסלט שעועית קטן' ו'קדירת אוסובוקו טלה עם ירקות שורש וקרם תפוחי אדמה'. את התפריט המלא ניתן למצוא באתר "בית פודארט" בפורטל ROL.

"בית פודארט"
רחוב שאול המלך 23 (משכן לאמנויות הבמה), תל אביב
טלפון: 03-6950957
שעות פעילות במתכונת מסעדה: ימים א - ה 12:00 - 15:00
בשעות הערב ובסוף השבוע פתוח המקום לאירועים פרטיים בלבד.
מאת: עדי אלון
פודארט - קונספט צהריים בדרגת אמנות
קונספט הצהריים מציע בריחה קסומה מהמציאות המרה. עיצוב נאה, אוכל נפלא ואווירה מרגיעה משמשים כאן בהרמוניה. בכאלה מסעדות, אפילו חברי הכנסת של תנועת העבודה יכולים לשבת בצוותא ולדבר בחיוך על הרכבת קואליציה
"To eat is a necessity, but to eat intelligently is an art." (La Rochefoucauld)

על אף הסיכון המקצועי, אודה באמת - אני נהנית מג'אנק פוד. אמנם העדפתי היא גורמה, אך באין ברירה אחרת, אני צורכת שאריות ממקררי הריק עד כאב, מבלי להשמיע תלונות יתירות. עם זאת, מדי פעם חוש הטעם המתנוון שבפי דורש איכות. כך קרה בצהרי יום אחד, בו שלפתי את ידידי הטוב ד' מהתפלשות ברחמים עצמיים והזמנתי אותו ללאנץ' ב"בית פודארט". ד' הנרגש, שפינה את מחויבויותיו לצורך הסעודה, כבר חיכה לי במתחם בית האופרה ונשם מעט קולטורה עד שהגעתי.

"בית פודארט" הוא בית קונספט של אוכל. בשעות הערב, משמש המקום לאירועים מסוגים שונים ובשעות הצהריים מתפקד המקום על תקן מסעדה, שמוצעת בה ארוחת 'קונספט צהריים'. הרעיון לסוג הארוחה הזה נולד לפני שנה וחצי. השף ירון קסטנבוים מציע תפריט, שמתחלף בהתאם לעונת השנה. הרציונל של קונספט הצהריים הוא לחוות מגוון מנות איכותיות בגודל סביר - ובמחיר סביר עוד יותר. למרות עיצובה המרשים של המסעדה והמוניטין היוקרתי שיצא לה, "פודארט" אינה נחלתם של עשירים בלבד. מחירי המנות שווים לכל נפש - 58 ₪ למנה העיקרית, 38 ₪ למנות הקלות ו-25 ₪ לקינוחים.

ד' ואני חזרנו עמוסי חוויות מארוחת הצהריים, בעיקר משום האוכל הנפלא (שעוד ידובר בו), אבל גם משום קהל הסועדים שסביבנו. כעיתונאים בנפש ובפרקטיקה, נדהמנו לגלות את אהוד ברק, שמעון פרס, דליה איציק ושלום שמחון מכונסים בשולחן אחד. בעודם עסוקים בסגירת דילים על ארוחה דשנה, קאדר המאבטחים הצמודים שלהם היו טרודים בדאגה לשלומם.

מארחינו החביבים דאגו לנו למרגריטה בננה קולדה, שמיד השכיחה מאיתנו את טרדות היומיום. יריית הפתיחה של הארוחה הייתה טעימה מלחמי הבית, המוגשים עם רטבי שמן זית בלסמי וזיתים מתובלים ולצידם קופסאות חינניות עם מבחר מאזטים, המשתנים מדי יום. אנחנו זכינו למטבל סלק עם גבינה בולגרית, שהיה בגדר שוס היסטרי, צזיקי נפלא ובטטות. בנוסף, קיבלנו מרק גספצ'ו (טרטלט עגבניות) מהמם ובו שוחים בנועם קלאמרים קטנים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על