מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 20.10.2017


קרין הנועזת שמה יהבה על סטייק צוואר לבן. במסגרת העסקית כל מנה מלווה בתוספת, וירקות מאודים הייתה הבחירה של קרין. אני לעומת זאת היססתי, שכן כזכור איני קרניבורית גדולה. צוות "אל אסאדור" נזעק לעזרתי, והמליץ (ואף לחץ, ובצדק) שאזמין אנטריקוט. לאחר מספר דקות של נגינת פחמים מכיוון הגריל, הגיע זמן הסכינים שלנו להיכנס לפעולה. קרין התענגה על החיתוך, ועל כל ביס וביס בסטייק שלה, כמו גם על הירקות המאודים. רק אחרי שכילתה כמעט את כל המנה היא עצרה לרגע כדי להצהיר: "וואי, הבשר פה מעולה!" – ומייד חזרה לטרוף. אני ניגשתי לאנטריקוט בסקפטיות מסוימת, אבל כבר אחרי רבע נגיסה נדהמתי. כן, לא פחות ולא יותר, נ-ד-ה-מ-ת-י!

מרוב הנאה מנתח הבשר העסיסי והנימוח לא הצלחתי אפילו לדבר, דבר שלא קורה לי לעיתים קרובות. חתיכה אחרי חתיכה אכלתי בשקיקה. כל-כך הייתי שקועה בבשר ובהשתאות עד שאפילו שכחתי להתענג על השום, המלח ורוטב הצ'ימיצ'ורי שהונחו על השולחן והעצימו את טעמיו של הסטייק של קרין. ומילא הם, אפילו את תפוחי האדמה שהגיעו כתוספת, הזנחתי!

האנטריקוט חוסל תוך כלום זמן, והשאיר אותי מוכת הלם ומתגעגעת קשות לבשר. אז גם הבנתי למה במסעדה התנגנה ברקע מוזיקת בלוז – זה היה פשוט שיר פרידה מהאנטריקוט שלי. מזל שהעסקיות של "אל אסאדור" כוללות גם שתייה, ואני יכולתי להירגע קצת, ולהיזכר שמגיעה תודה ענקית לצוות המקצועי והלבבי.

למרות שהיינו מסופקות לגמרי, על קינוחים לא ויתרנו: פאי שוקולד ששילב נימוחות קרמית ולא רטובה על בצק שוקולדי, היה סיום מוצלח לארוחה איכותית. אבל עם כל הכבוד לשוקולד, הכוכב הגדול של "אל אסאדור" הוא – בלי ספק וללא עוררין – הבשר. ככה זה כשמומחה אמיתי בוחר את נתחי הבשר אחד-אחד, ומעביר אותם במסעדה תהליך יישון מדויק ומוקפד. ועכשיו, בזכות "אל אסאדור", אני יכולה לראשונה בחיי להגיד בפה מלא שאני אוהבת אנטריקוט, ממש "אישה של בשר"!
מאת: אודליה צדוק
אהבת בשר ודם
גם מי שהמילים "אנטריקוט" ו"סטייק" לא מעוררות את בלוטות הטעם שלו, לא יכול לעמוד בפני הקסם של "אל אסאדור", ובטח ובטח לא מסוגל לסרב לעסקיות המפתות שלה
אם להגדיר אותי לפי האהבות שלי, אני אדם של מוזיקה. לא שאני לא אוהבת לאכול, אבל אף אחד עוד לא קרא לי "בחורה של בשר". איך אומרים? אנטריקוט is not my cup of tea. ככה שכשקרין חברתי הזמינה אותי לעסקית במסעדת הבשרים "אל אסאדור" לא קפצתי משמחה. רק מה? בסופו של דבר התמוגגתי מאושר.

פירוש השם "אל אסאדור" בספרדית הוא "איש של בשר". המפגש בין "איש של בשר" ל"בחורה של מוזיקה" נשמע אולי כמו שידוך מאולץ בסגנון "היפה והחנון", אבל בפועל הוא התגלה לא רק כתחילתה של ידידות מופלאה, אלא כרומן של ממש. אהבת האנטריקוט.

רמז ראשון להפי-אנד סיפק המלצר המקסים טל, שקיבל את פנינו בעיניים מאירות והבטיח לנו שאת העסקית של "אל אסאדור" לא נשכח. המקום מעוצב בפשטות אלגנטית, עם טפט ורדים חינני מצד אחד וקיר בורדו יפה מצד שני. בר אלכוהול ממוקם בלב המסעדה, ולצידו ניצב מקרר המציג לראווה ובגאווה את הבשרים המעושנים במקום. התיישבנו על כסאות בר, לצד קיר מראות. ברקע התנגנה מוזיקת בלוז, ואני פיזמתי לי בהנאה. עד מהרה הצטרפה גם קרין, מתאימה למנגינה את המילים המפתות של תפריט העסקיות.

ל"אל אסאדור" מגוון עסקיות הכוללות ספתח מוצלח בדמות טאפאסים של חמוצים, רוטב סלסה, טחינה, חציל מטוגן עם בצל ופטה כבד בתוספת פוקצ'ה. אנחנו נהנינו מהכל, אבל חיכינו לסולו המיוחל של "איש הבשר". בעודנו ממתינות, התגנבו לאוזניי קולות פצפוץ. אלה היו הפחמים הלוחשות של הגריל, שכן ב"אל אסאדור" הבשר זוכה ליחס הטוב ביותר, בדיוק כמו הלקוח. הרעש הזו ריגש אותי. חשתי שאני בידיים טובות.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על