מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


מי תאר לעצמו שהמבורגר מסוג בוב (B.O.B), בסיסי כזה וללא תוספות ופרפראות (כי כבר בקושי היה מקום), יהיה כה מוצלח – הגיעה קציצה דשנה מאוד ועסיסית, עשויה מבשר בקר טחון טרי, משובח ומיושן, שהונחה פרקדן על גבי לחמנייה, יחד עם חסה, בצל ועגבנייה, כשקלח תירס חמוד מונח לצידה (כמה אמריקאי). כל הרטבים שבעולם חיכו לנו, מונחים על מדף בצמוד לשולחן (מיונז ורוטב ברביקיו, שזקוקים לקירור, מגיעים בנפרד בלי שתבקשו).

מספיק? לא. עוד טיפה... אחרי הכל יש בתפריט מחלקה בשם "איטליה הקטנה בניו-יורק" שהיינו חייבים לבחון. וכך הגיעה אל שולחננו לזניה פתוחה של עגבניות ומוצרלה עם פרוסות עוף ובייקון בשמנת ופרמזן מעל, שנקראה "קאפון גדול". היא היתה... מאפיונרית לגמרי. עשירה, שמנמנה, ועושה טוב בבטן. הקונספט של לזניה פתוחה מצא לי דווקא חן, שכן אני שונאת לחרב מבנים סטרוקטוראליים מוצלחים, והפעם החורבן כבר התרחש במטבח וכל שנותר היה, כמו שאומרים אבותינו: TO DIG IN.

AG butterfly – פירפר אחרון אל שולחננו, מותיר אותנו נרעשים – הייתכן שהוא כל כך טעים שנצליח, למרות הכפתורים הפתוחים בג'ינס והתחושה הכבדה כבדה בבטן, לסיים עוד מנה תמימה? ובכן... מדובר בחזה עוף מתובל ברוטב דיז'ון עם גבינה צהובה, שגולגל ונעטף ברצועות בייקון צלויות (אלוהים מה שזה עושה לבייקון... הו הקריספיות...) מוגש ברוטב מרסלה מענג. תשמעו – תוך שלוש וחצי דקות ראינו את תחתית הצלחת. בחיי.

לסיום סיומת הופיע קינוח אחד ויחיד, שכן אילו באו עוד היינו נאלצים להתפטר זה מזה או ממקומות עבודותינו שאליהם לא היינו מצליחים לשוב... מגדל ופלים אמריקאים (או שמא בלגיים) חמים ומשמחים, אירח שני טעמי גלידה מנוגדים – שוקו ווניל, ואף הציע רוטב מייפל בצד. בלי היסוס שלחנו כפיות ויאללה – ארבעה אנשים הניחו לנפשם לשיר לנוכח המתיקות והתענוג האדיר.

"איסט 38" היא היכל תענוגות מפתיע ומתגמל. קחו אנשים שאתם אוהבים, שאהבתם, או שתאהבו בעתיד ולכו עליה. ההנאה מובטחת.

*ארוחות עסקיות במחירים הנעים בין 39ל-69 ש"ח, הכוללות וריאציות מתגמלות ושופעות כמעט על כל המנות המופיעות בתפריט, מוגשות בימים א'-ו' עד השעה 18:00.
מאת: גלי פיאלקוב
איסט 38 – עושים עסקים באמריקה!
הדולר צונח ומחירי הטיסות לארה"ב כבר ממש לא בשמיים, אבל למה לטרוח? "איסט 38" מספקת בילוי וארוחות עסקיות מופלאות, ושירות מצוין, והכל סטייל אמריקה לגמרי. כל מה שנותר הוא לשפשף את העיניים בתדהמה כשמגלים שבכל הזמן הזה אתם בעצם בת"א...
"איסט 38" מציעה לאורחיה ראשית – אווירה. המקום, המזכיר סוג של דיינר אמריקאי מסוגנן, מעוצב בחינניות, ומרובה בפריטים יפים הניצבים בכל רחבי המסעדה. בר קטן וחמוד מגיש מגוון סוגי אלכוהול ובירות רבות, ובחלק מהמקרים עובד בשיטת הרי-פיל האמריקאית המלהיבה. המקום מתאפיין ברוח אוונגרדית סטייל הEast side של אבן גבירול, שהפך לאחרונה לאזור ה'סקסי' ביותר בת"א, עם מגוון בתי אוכל ואווירה לגמרי חו"לית.

גם הבררן הגדול ביותר או הפיינשמעקר הנוקשה ביותר יישארו מודהמים לנוכח השפע שמציע התפריט של "איסט 38". עשרות אפשרויות של סלטים, כריכים, מנות ראשונות, בשרים מכל סוג ודרך עשייה, משקאות, קינוחים ומה לא. תוך בחירה מושכלת של עסקיות הצהריים* תוכלו לטעום מבחר מנות מהתפריט הנהדר ולצאת עם "נזק" כספי מגוחך ממש...

מתוך ראיית הנולד, ולאחר התבוננות בתפריט של "איסט 38" באתר ROL, אספתי כמה חבר'ה שיתלוו אלי לסעודת השחיתות הזו, ואכן, מזל שבאנו ברביעייה, כי גם כך הזדמן לנו לבחון אולי פרומיל מהתפריט. פצחנו ב"קפיטול היל" – הר של בצלים טריים פרוסים דק, ומצופים בבלילת בצק בירה, מטוגנים בשמן עמוק. מדובר בעונג צרוף, ממכר ופריך, המוגש בתוספת שלושה רטבים: ברביקיו, צ'ילי מתוק וחרדל-דבש. "קפיטול היל" היא מנה שזוללים, תוך שימוש באצבעות, בציעת פיסות, ביצוע מחטפים והשמעת אנחות הנאה. אין לי מושג מה זה הזכיר להם – אני פשוט נהניתי מהאוכל.

אחרי שהתחממנו, נחת אצלנו ה'כבד קצוץ כמו בברוקלין', שהוגש על מלפפון חמצמץ וביתי ועלי בייבי טריים, כשלצידו צנימים. הכבד היה פשוט קלאסי. לא טחון, אלא באמת קצוץ ועשיר בטעמים של פעם. למרות גודל, המנה חוסלה בקלות על-ידי ארבע פיות של חובבי מעדן הסבתות הזה. המשכנו עם סלט בשם המבטיח "קונקטינג פיפל" (Connecting people), שהפתיע בכל נגיסה. התגלו בו נתחי עוף בתערובת קייג'ין על רוקט בלימונית, בטטות פרוסות מאוד דק ומטוגנות בפלפל צלוי, הרבה חסות פריכות, תיבול מיונז נוזלי של הדרים, ונטיפים של ביצה קשה. סלט ה'מרתה סטיוארט', על שם הכוהנת הגדולה של הבית וסגנון החיים בארה"ב, סיפק לעומת זאת את גחמות אחרות שלנו, וכלל: קוביות פילה לבן מוקפצות עם רוקפור, עגבניות, תאנים על רוקט וחסה בלימונית, עם כל הנוזלים של ההקפצה, כשמעל הכל נחה לה בשלווה ביצת עין עם חלמון (ואפילו חלק מהחלבון) נוזלי מאוד. נהדר.

ניצן המלצר המקצועי המשיך להגיח עם הפתעות מהמטבח, כשכולן שבות ומתגלות כעצומות מימדים וטעימות להפליא. התחלנו להרגיש איך הבטן מתדשנת וכיצד הרגשה ממש נעימה מטפסת במעלה עמוד השדרה ועושה נעים בעורף. טוב, אני משוכנעת שלמרגריטות שלגמנו, או לבירות שבאו בעקבותיהן, היה חלק בהנאה, אבל עדיין – אין לי כל ספק שהאוכל תרם לשמחת החיים הנשפכת שאפיינה את שולחננו העליז.

סנדוויץ' (או אם תרצו SUB, בלשון ילידי האימפריה הגדולה) בשם BillyBill C, שאני מניחה ששמו כיוון היישר אל האיש עם הסיגר הגדול והאף האדום הכיל פרוסות רוסטביף מצוין וחם, עשויות בדרגת מדיום, והוגש עם מיונז, בצל מטוגן ומלפפון חמוץ. יאמי.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על