מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


לעיקריות הגענו כשהחום וההמולה התל-אביביים הם לא יותר מזיכרון עמום. גם האופניים שעליהם רכבה כותבת שורות אלה ל"שה רומי" נדמו לפתע לבאגט ענקי גדוש בכל-טוב המדווש לאורך השאנז אליזה. עוד כיכבו בפנטזיה סטייקים צרפתיים עסיסיים, ואלו שהגישה לנו המלצרית החיננית הפכו את החלק האחרון בחלום למציאות. הסינטה, שלוותה ברוטב שמנת ופלפל, הייתה עסיסית להפליא, והתרד המאודה בחמאה, שהוגש לצידה, היה לא פחות מאלוהי. את האנטריקוט אפפו מספר עלי רוזמרין ותחושת שלמות: נימוח בפה, מנוקד בשומן במידה הרצויה ומספק ביותר. במרכז הוגשה לנו צלחת פירה שעוצב בצורה מסולסלת והיה לא רק טעים (החמאה, החמאה...) אלא גם יפה לעין.

קראו לנו מושחתים, קראו לנו חסרי יכולת לדחות סיפוקים, אך בצרפת כמו בצרפת אי-אפשר לוותר על קינוח, במיוחד כשמחירו משתווה לארטיק על שפת הים. הזמנו שתי מנות אחרונות, המתהדרות בשם "ברולה" – קרם ברולה קלאסי מנוקד בגרגרים שחורים של מקל וניל אמיתי, וברולה שוקולד, שהיה גרסה מקומית של פונדנט שוקולד. הרבה שוקולד נוזלי, גלידת וניל קרה, לטובת הניגודיות המבורכת, ומעטה פריך. שני הקינוחים היו נדיבים מאוד בגודלם ומשובחים בטעמם. השוטר הפנימי זעק "זהירות, כולסטרול!" וניסה לעצור את שטף הגרגרנות, אבל כשל. אי-אפשר לעצור אהבה, ובטח ובטח שאי-אפשר לעמוד בפני טעמי הווניל והשוקולד, שהיוו סיום נהדר לארוחה קיצית עם ארומה צרפתית וטעמים מרהיבים, ובלי לרוקן את חשבון הבנק.
מאת: אפרת מיימון
יורו-סטאר!
היורו יקר ונסיעה לפריז הפכה למשימה בלתי אפשרית? לא נורא. תפריט הקיץ האטרקטיבי של "שה רומי" מעניק חוויה צרפתית מלאה ומענגת, במחיר משתלם במיוחד
מסעדה: שה רומי
כמו רוב התל-אביבים, היחס שלנו להמוני הצרפתים שמציפים את העיר הוא אמביוולנטי. מצד אחד, אנחנו נוטים לייחס להם את העלייה המטורפת במחירי הדיור בתל-אביב. מצד שני, אם נתיידד איתם אולי הם יארחו אותנו בפריז, וחוצמזה חייבים לזכור שבזכות הצרפתים יש מטבח צרפתי, ואוכל צרפתי, כזה עם המון חמאה ותאווה וטעמים ייחודיים. "שה רומי" היא דוגמה מצוינת למעלותיו הרבות של הבישול הצרפתי, ועכשיו – בזכות תפריט הקיץ המוזל שמוגש בה – גם מי שחשבון הבנק שלו מתרוקן רגע אחרי תשלום שכר הדירה יכול להרשות לעצמו לאכול במסעדה הנהדרת הזאת.

אמנם הוא מצומצם למדי, תפריט הקיץ של "שה רומי" (מינימליזם צרפתי כבר אמרנו?), אבל ניתן ליהנות מראשונה, עיקרית וקינוח במחיר אטרקטיבי ביותר, מה גם שכל מנה היא לא פחות ממעדן.

מתוך הראשונות בחרנו בפאטה כבד עוף ו"מילפיי" עגבניות ומוצרלה. הפאטה היה נפלא, המרקם הקטיפתי גרם לנו לגרגר מעונג, וריבת התאנים המקורמלת שהוגשה לצד מספר טוסטונים היוותה טוויסט מעניין שהחליף את ריבת הבצל המסורתית. החיבור בין הפאטה הצרפתי לתאנה הארצישראלית היה מרתק, ולא פחות מכך מענג. הראשונה השנייה הייתה תצוגה אסתטית של שכבות עגבנייה, מוצרלה, טפנד ועגבניות מיובשות – מנה טעימה ולא שגרתית. כתוספת חיננית ובריאותית לראשונות חלקנו את "סלט השף" המגוון, שכלל בנוסף לעלי החסה שלל הפתעות כגון אגוזים, שעועית ירוקה, עגבניות שרי חמות, פיסות מוצרלה ובעיקר חזה אווז מעושן שהקפיץ את הסלט בכמה וכמה רמות.

אם כבר בריאות, הרי שהצרפתים לימדו מזמן את העולם שמומלץ לשתות כוס יין מדי יום. אנחנו, כידוע, קשובים לעצות מעין אלה, ועל כן ליווינו את הארוחה בכוס מרלו ובכוס קברנה, שתי בחירות מדויקות שהשתלבו היטב עם האוכל, ובהחלט תרמו לחוויה ולמצב-רוח המרומם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על