מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


למנת הפתיחה מציע המקום לחם כפרי או ג'בטה עם שמן זית, זיתים, חמאה ופסטו (מוגש באהבה כבר אמרתי?). למנה ראשונה הזמנו גלילות חצילים ומרק אפונה. שתי גלילות חצילים הגיעו והיו ממולאות בגבינת עיזים ופלפל קלוי, ומונחות על מצע עלה חסה. מנה מצוינת, מתובלת כהלכה, נטולת שמנוניות-יתר, שאיכות מרכיביה מורגשת בטעמה, עד שנדמה כי מרכיביה אורגניים. לגבי הזמנת מרק האפונה הייתה לי התלבטות, שמא המרק ייצא "קמחי" מידי, בגלל שהאפונה שבו טחונה, אך מזג האוויר האפרורי לא הותיר לי ברירה. במילה אחת – הופתעתי. המנה מגיעה עם יוגורט עיזים ונענע מעל, והשניים הללו מרעננים את טעם האפונה והופכים את המרק לחמצמץ-מרענן.

לעיקריות הזמנו קנלוני וכמובן – מחשי. הקנלוני, גלילות פסטה במילוי ירקות וגבינות, הוגש ברוטב עגבניות ומוצרלה, בתוספת סלט ירוק מעוטר בגבינת רוקפור ואגוזים קלויים, זיתים ועגבניות שרי, ברוטב ויניגרט. הפסטה היתה טרייה והרוטב שלה עשיר. אך לא יכולנו שלא להתמקד דווקא בסלט הירוק המלווה את המנה. סלט שמופיע בתפריט גם כמנה ראשונה וגם כעיקרית (עקב ביקוש-יתר). שילוב הירקות עם גבינת הרוקפור והאגוזים הקלויים אינו משתווה לאף מנת סלט ירוק שטעמנו. המחשי התגלה כקישואים ממולאים בריזוטו וחומוס, מכוסים ברוטב מרענן של יוגורט צאן, מלפפונים ונענע. אין מילים! המילוי היה אוורירי ולא כבד, כמו אצל אחיו הממולאים המוכרים, והרוטב תיבל את הקישוא ברעננות חמוצה והשביח את טעמו. כן, גם אני הצטרפתי ללקוחות שאין בפיהם מילים כדי להלל את המנה הזו (כי הם בדיוק לקחו עוד ביס ממנה).

לסיכום: לכל המנות של "קפה הנרייטה" היה טעם של אהבה, ומכולן שפעה הרגשה שמכיניהן חשבו על כל הפרטים הכי קטנים שלהן. מבט אחד בין שנינו הספיק לנו על-מנת לקבוע – אנחנו לכאן עוד נחזור! נחזור למנות המשובחות, לשירות הנפלא (של יהודה ואנדי). נחזור – כי תמיד טוב לחזור הביתה.
מאת: אודליה צדוק
קפה הנרייטה – עסקית שכונתית מוגשת באהבה
בפינה צנועה ויפה בפאתי צפון תל-אביב ממתין "קפה הנרייטה" הלבבי והחם, עם עיסקיות נהדרות, טעמים מפתיעים וביתיים ומחיר משתלם. פנו לכם צהריים או אחר-צהריים ידידותי וגשו אליו. זה כדאי.
בכל שנה לפני יום המשפחה, כל אימא כבר יודעת מה היא תקבל מילדיה – זה תמיד יהיה אותו בריסטול, שעליו מודבק נייר עם הכיתוב הבא: "מתכון למשפחה מאושרת: לוקחים 2 כוסות חיבוק, 3 כוסות הבנה, 2.5 כפות פרגון, קמצוץ סליחה, מערבבים הכל יחד ואופים באהבה". ואהבה – זו בדיוק האידיאולוגיה שעומדת מאחורי יהודה בדיחי, מקים "קפה הנרייטה" בת"א.

"קפה הנרייטה", בר מסעדה איטלקי-צמחוני, מרחוב ארלוזורוב פינת רחוב הנרייטה סולד, הוקם לפני כשלוש שנים על חורבותיו של "בית קפה אנגל", שהיה מוסד תל-אביבי מסוגנן משנות ה-60. מחליפו, "קפה הנרייטה", הפך קל מהרה לקפה שכונתי בעל קהל לקוחות קבוע.

הגענו ל"קפה הנרייטה" בשעות אחר הצהריים לסעוד את נפשנו בארוחות העסקית המקומית. הופתענו לגלות לא רק עסקית אנינה ומקום נחמד, אלה פשוט גילינו שנכנסנו הביתה. המקום עטוף באהבה על-ידי יהודה, הבעלים, והאהבה מורגשת בכל דבר. החל בבחירת מיטב חומרי הגלם, משמן הזית עד לאחרון הקינוחים, המשך בקפה הנקלה במקום, ברטבים הביתיים והמיוחדים, וכלה במיצים הנסחטים טריים מדי יום. כל המנות שנכנסו לתפריט עברו לפני כן מבחני טעימה מוקפדים. יהודה אפילו הכניס אליו כמה מנות מבית אימא, וכל שנשאר לו זה לחרוט על דגלו התחייבות לשירות הטוב ביותר, שבאמת לא מאחר להגיע.

הארוחה העסקית ב"קפה הנרייטה" מוגשת עד שעה 18:00 ומחירה 50 ₪. העסקיות כוללות שתייה חמה וקרה, ובחירה בין מגוון סלטים, פסטות, פשטידות, קישים וגולת הכותרת: מחשי – מנה חלבית (מבית אמו הסורית של יהודה), שמוגשת על פי המסורת רק בערבי שבועות. יהודה החליט ל"דרדר" את ייחודיות המנה, הכניס אותה לתפריט והפך אותה ליומיומית. אומנם עם מעט ייסורי מצפון, אך התשבחות מהלקוחות הוכיחו שהיתה זו בחירה נכונה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על