מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


צליל, המלצרית המתוקה, החלה להעמיס על שולחני את מבחר סלטי הבית, הכולל בין השאר סלט תפוחי אדמה, חצילים מטוגנים עם יוגורט, סלט סלק, סלט שעועית וסלט חצילים במיונז. לצד הסלטים, מוגש רבע כיכר לחם לבן פרוס (אותנטי כבר אמרתי?).

כעיקרית הזמנתי קברמה - חתיכות עוף הודו מבושלות ברוטב אדום של פפריקה, בצל, פטריות, פטרוזיליה ופלפל אדום. המנה מוגשת בגיובצה (כלי חרס בולגרי אותנטי בצורת קערה אישית עם מכסה). קצרת סבלנות פתחתי את הכלי החם. המנה שבפנים היתה מלאת צבעים וריחות, והעלתה אדים מהבילים בדיוק כמו שאני אוהבת. ביס אחד ושוב חזרתי להיות ילדה בת 10, שמתארחת אצל פיקו וסריקה. אחח, הטעמים הבולגריים תמיד עושים לי את זה ו"בויאנה" לא אכזבה. אני לא יודעת אם זו הפפריקה, חתיכות העוף הנימוחות או תערובת הירקות שבושלה במנה. השילוב של כל המרכיבים יחדיו נתגלה כשילוב מנצח (וכן, תנסו את זה בבית, בייחוד אם יש לכם זוג ידיים בולגריות, אבל לא רק!!!). כמובן שהמנה חוסלה עד קרקעית הקערה במהירות רבה למרות החום העז, כי פשוט הטעם הזה לא נתן לי להניח למנה מרגע פתיחתה.

הקינוחים ב"בויאנה" נעשו על ידי השפים במקום (בניגוד למסעדות רבות הרוכשות את הקינוחים מקונדיטוריות), אז פשוט לא יכולתי שלא לסיים את הארוחה העשירה הזו בקינוח. הזמנתי מוס שוקולד - סיום מוצלח לארוחה יחד עם כוס תה נענע. המוס היה עשיר בטעם שוקולד ואוורירי במידה הרצויה. חיסלתי גם אותו, קמתי לצאת והבטחתי לצליל ולמשיח לבוא שוב לבקר. הרי הריחות, הטעמים והידיים הבולגריות יקראו לי משם כשאהיה שוב בסביבה.
מאת: אודליה צדוק
שיר הלל לידיים בולגריות
"בויאנה", מסעדת פועלים בולגרית מקסימה שכבר זכתה לחשיפה תקשורתית ניכרת, מגישה את מיטב המאכלים המיוחדים של העדה המיוחדת הזו. בין השופסקה לקברמה תזכו ליחס חם, אוכל משביע והרבה זכרונות לימים אחרים
כשהייתי ילדה והתארחתי אצל בת הדודה שלי בשבתות, תמיד חיכיתי שיהיה כבר צהריים. וזאת למה? כי אז היינו נוסעים עם כל המשפחה לארוחה אצל סבא ולסבתא של הדודה (מהצד השני, כמובן), הזוג פיקו וסריקה. פיקו וסריקה, זוג מקסים, היו ילידי בולגריה והאירוח אצלם כלל ארוחת צהריים טעימה ומיוחדת. הטעמים והריחות הדהימו אותי עד כדי כך, ששנים לאחר מכן, ביקשתי מאמא שלי לשחזר לי את הטעמים ההם, שטעמתי אצל סריקה ומאז נחרטו בזיכרוני (השחזורים לא צלחו, כנראה שיש משהו בידיים הבולגריות שנותן את הטון בבישול).

אתמול, כשטיילתי בסמטאות יפו באמצע היום, נגלתה לעיניי בין רחוב נועם לרחוב בן צדוק מסעדה עם כיתוב גדול על הוויטרינה "'בויאנה' – מסעדה בולגרית". שוב עלו בי הריחות והטעמים מבישולי הבית של סריקה ולא יכולתי להרשות לעצמי שלא להיכנס.

"בויאנה" היא מסעדת פועלים בולגרית עממית, המעוטרת בדגלי בולגריה, בקישוטים אותנטיים ואפילו בתלבושת בולגרית מסורתית, התלויה על אחד הקירות. משיח, הידוע בכינויו הבולגרי "חרי", קרא לי לשבת ולהתארח אצלו. הוא סיפר לי כי המסעדה קיימת כבר כ-5 שנים ומעסיקה 2 שפים בולגריים, אחד מהם יליד בולגריה (יש ידיים בולגריות!!!) והשני צבר. "בויאנה" פתוחה כל יום מ-9:00-22:00, כשבערבי שלישי יש מוזיקה יוונית ובימי רביעי מוזיקה בולגרית אותנטית עם אלברט, נגן האקורדיון (הידוע בכינויו "בטון").

בשל אופייה האותנטי, התארחו אנשיה ומאכליה של "בויאנה" במספר תוכניות טלוויזיה, בהן 'הלילה יענקלה לאן' ותוכנית הבישול של גברי ואהרוני.

תפריט המסעדה מתהדר בתמונות של בחורות בולגריות בלבוש מסורתי, וכולל מנות בולגריות אותנטיות כגון: שקעמבה (מרק בטן), טופדיטה (מרק כדורי בשר), שופסקה (ירקות עם גבינה בולגרית ופלפל קלוי), קיופלו (סלט חצילים ושום), סרמי (כרוב חמוץ ממולא בשר), סכיני פה שופסקה (גבינה בולגרית וביצה בכלי חרס), קציצות עם בשר ירקות וקשקבל (המנה האהובה על גברי ואהרוני), ושניצל ממולא ירקות וגבינה.

"בויאנה" מציעה ארוחות עסקיות נדיבות לשוטרים ולובשי מדים, שעלותן כ-30 ₪ (בהחלט משתלם). חשוב לדעת, כי לשוטרים ולובשי מדים ניתנת הנחה מיוחדת וגם שתייה חינם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על