מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 11.12.2017


לא התפשרנו והלכנו על עסקית ב'. הרי אתמול צמנו ומגיע לנו לצ'פר את עצמנו. לראשונות מעיין זכתה במרק מינסטרונה חמצמץ וקרמי ובו מגוון לא מבוטל של ירקות: כרובית, שעועית, בצל, עגבניות, פטרוזיליה, סלרי ועוד ירקות כשכבר לא הספקנו למנות. אני, לעומת זאת, הלכתי על האנטיפסטי המשובח שהכיל: חצילים, קישואים, עגבניות, פלפלים ובטטה, קלויים בתנור באופן כל-כך מוצלח עד שחשדתי שהם טוגנו. האנטיפסטי היה ממש טעים ופתח לי את התיאבון, כמתבקש ממתאבן מוצלח. על-מנת לגוון, שלפנו כפות ומזלגות והתחלנו לחפור זו במנה של זו ולהחליף רשמים. אכן הכל היה מוצלח לדעת שתינו – ממש נדמה היה ששלום שוכן בינינו.

נחנו לנו טיפה ונשמנו עמוק, כי במהירות הבזק הגיעו המנות העיקריות ופה החל הקרב האמיתי. אני נהניתי מהרביולי תרד וגבינה ברוטב עגבניות ושמנת. שהייתה מנה מופלאה. בצק הרביולי היה דק ונתן למילוי את הכבוד הראוי והנוכחות בטעם. והרוטב, אוי הרוטב... תרשו לי להתחיל מהסוף ולומר שלקראת השובע, כשכבר לא יכולתי לאכול עוד מכיסוני הרביולי, לא הצלחתי להפסיק לטעום מהרוטב האדום האדום הזה. שהכיל שילוב מדויק בין שמנת ועגבניות, היה קרמי וחמצמץ ופשוט מצוין (לקבלת המתכון, אנא פנו לארנסט השף...). מעיין לעומת זאת, חטאה בחטא גדול יותר וזכתה, כן! זכתה! בלזניית בשר נימוחה, שגילתה ששכבות הפסטה יכולות להתמזג עם שכבות הבשר הטחון כאילו היו בשר מבשרו. מזמן לא אכלנו מנה כל-כך מוצלחת. אני אומרת אכלנו, כי אפילו אחרי הרביולי שלי, לא יכולתי להתאפק, שלפתי מזלג ונאבקתי במעיין עד טיפת הלזניה האחרונה. ממש קרב סכינים איטלקי בין שתי סניוריטות המנסות לכבוש את ליבו של ארנסט השף.

שתי הסניוריטות סיימו את שתי המנות תוך התנשפות כבדה לאחר הקרב הקשה. לשמחתנו ארנסט בא להפריד כוחות ולהשכין שלום והביא לשולחננו מתנת פיוס הולמת. מנת טירמיסו ענקית מעשה ידיו להתפאר (כמובן), המנה הגדולה גרמה לנו להניח את המזלגות בצד, להכריז שלום, לשלוף כפיות ולהמהם מממממממ-מעולה עם תום שליפת הציפורניים שלנו. כי אחרי הקרב ואחרי הצום הגיע הזמן לחטאים הכי יפים במחירים הכי זולים.
מאת: אודליה צדוק
בולוניה – עסקיות מופלאות ברוטב
מסעדת "בולוניה" המתוקה והוותיקה מרמת השרון מפתיעה עם עסקית צהריים ענקית ושווה, שמשאירה על הלשון טעמים של עוד, ומצליחה כמעט לסכסך בין חברות טובות במאבק על כל פיסת לזניה ורביולי. בקרב הזה המנצחים הם אתם!
מסעדה: בולוניה
אחרי שחגגנו את ראש השנה, הגיע עלינו יום כיפור. צום קליל שכל מטרתו לסגור לרגע את הפה ולמתן את ההאבסה הגדולה בין חג לחג. בעצם (אצלי לפחות) ההאבסה – היא היא החטא הכי גדול. אז אחרי שצמתי, הרגשתי הקלה. הצום השרה עלי מעין שקט נפשי, רוגע של 26 שעות נטולות אוכל ותענוגות. אך ברגע שיצא הצום, כבר התחלתי לתכנן בקרביות איך אני מפצה את עצמי.

שמעתי לעצת חברתי הטובה מעיין, וקבעתי לנו עסקית צהריים ב"בלוניה", מסעדה איטלקית מרחוב אושיסקין ברמת השרון, שקיימת מעל ל- 20 שנה. מעיין, שמכירה את המסעדה היטב כשירות קייטרינג מהוקצע, החליטה לבקר במקום עצמו וליהנות מהאותנטיות. כשהגענו בצהריי היום, גילינו פינת חמד איטלקית קטנה ומיוחדת. בחוץ – כיסאות מתחת לעץ מקושט בעליי נורות ירוקות, נרות, פסלים קטנים ועציצים. בפנים – 2 קומות עם עיצוב חמים, תמונות הוליוודיות וכתבות ממוסגרות על "בלוניה". מעל מצפה למבקרים קומה שנייה ואינטימית, המשמשת גם לאירועים.

התיישבנו לנו נרגשות מהאותנטיות והתחלנו לעיין בתפריטי העסקיות. העסקיות ב"בולניה" מוגשות בימים א'-ה' בין השעות 12:00 ל-17:00 ומתחלקות לשתי אפשרויות. הראשונה – בחירת מנה ראשונה מבין: אנטיפסטי, סלט, מרק היום ופוקצ'ה. למנות העיקריות ניתן לבחור בין ספגטי לפנה, פוזילי או פטוצ'יני, בשילוב עם מגוון רוטבי הבית, כגון: שמנת פטריות, רוזה, עגבניות, פסטו ושמנת, רוזה פטריות, פסטו ואליו אוליו. בשילוב מגוון תוספות כגון: עגבניות, עגבניות מיובשות, זיתים שחורים/ירוקים, בצל, תירס, טונה, פפרוני ופטריות. כל זה יחד עם שתייה חמה או קרה, במחיר שווה לכל נפש של 49 ₪. לעסקית השנייה – אותן מנות ראשונות אך לעיקריות ניתן לבחור ממגוון לזניות (פטריות, בשר וחצילים), רביולי (גבינה ותרד, בטטה, 4 גבינות) וניוקי. עם אותם רטבים ויותר, הפעם בעלות סמלית של 59 ₪. ניתן לקנח במנת טירמיסו או פנקוטה אחת על כל עסקית.

הדפס כתבה שלח לחבר
7084 מסעדות במאגר
”  “ על