מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


בזמן שהתלבטנו עם התפריט, הונחו על שולחננו לחם שום ושלל מטבלים – כולם מעולים ומעוררי תיאבון. הלימונדה הייתה הדבר הנכון בזמן הנכון, עם טעם של פעם, כשלימון היה לימון ולימונדה הייתה לימונדה. מאחר שלא היינו מאוד רעבים, וגם כי ידענו שהמנות העיקריות של "בליני" גדולות ומשביעות (וגם, בואו נודה על האמת, קשה לנו לוותר על קינוח...) ויתרנו על מנות ראשונות והלכנו ישר אל האנטריקוט 280 גרם ואל פילה הבס. המסקנות: א. ב"בליני" לא מתפשרים על איכות חומרי הגלם. ב. במטבח של "בליני" יודעים לטפל בדגים ובבשרים. הבס נמס בפה, והטימין והבזיליקום הטרי תרמו לו ארומה נהדרת. האנטריקוט היה פשוט כמו שאנטריקוט צריך להיות – עסיסי ורך בדיוק במידה הנכונה, התיבול (שמן עגבניות מיובשות ומלח גס) היה מדויק, והתוספת, תפוחי אדמה צלויים בתנור, השתלבה בול.

לקינוח בחרנו בטירמיסו, עוד מנה איטלקית קלאסית, ובפנקוטה. הפנקוטה הייתה פשוט טעימה, והטירמיסו היה טעים במיוחד, ככה זה כשמשתמשים באמרטו קפה וגבינת מסקרפונה (עלק גבינה – שמנת רבותי, שמנת) משובחים. חשוב לי לציין לטובה גם את המלצרים, שהיו חביבים, ויותר חשוב סובלניים לאורך כל הארוחה, גם כששאלתי המון שאלות על מה בדיוק כוללת העסקית, וגם כשביקשתי להחליף מרכיב מסוים במנה.

בסיום הארוחה יצאנו בחזרה אל הקסם של נווה צדק, מסופקים ומרוצים, ויודעים בוודאות שאת ההצעה האטרקטיבית של "בליני" עוד ננצל פעמים רבות. ככה זה כשכל-כך נהנים בכל-כך קצת כסף...
מאת: מערכת ROL
הרוויחה את השם בצדק
רוצים גם להרגיש כמו בחו"ל באמצע יום חול, וגם ליהנות מארוחה איטלקית משובחת, וכל זה בלי לרוקן לגמרי את הארנק? אתם מוזמנים לנצל את העסקית של "בליני"
מסעדה: בליני
"בליני", עבורי, היא דילמה. אכלתי בה בעבר, ונהניתי עד מאוד, אבל הימים ימי מיתון הם, והארנק מתרוקן במהירות, ומסעדות הן לוקסוס שאני מתקשה להרשות לעצמי, עם כל הצער שבדבר...
למזלי ניחנתי בבן-זוג שלא מוכן לוותר על הנאות החיים, ושהצליח לשכנע אותי לברוח באמצע יום עבודה לשעתיים של פאן. כבר בסמטאות הציוריות של נווה צדק, בדרך אל הבילוי ב"בליני", הרגשנו כמו תיירים בחו"ל, ורק על זה כבר שווה לפתוח את הארנק... כניסה למתחם המרשים של סוזאן דלל הגבירה את קצב פעימות הלב, ו"בליני" עצמה...

מרפסת חיצונית מלבבת וחלל פנימי מרווח במיוחד ממתינים לבאים, מהודרים מחד גיסא, ומאידך משלבים גם עממיות בדמות שולחנות מכוסים במפות משובצות ושרשראות שום המשתלשלות מהקירות. היעדר המחיצות בתוך המסעדה, וגם בינה לבין הבר-מטבח, מהווה אטרקציה נוספת, מאפשר הצצה של ממש לתהליך הבישול והופך את המקום להומה, תוסס ומבולגן-קלות. חסידי "מדריך הטרמפיסט לגלקסיה" ודאי מחייכים עכשיו, שהרי דאגלס אדאמס כבר היטיב לאבחן כי אין מסעדה איטלקית טובה ללא מעט בלגאן...

העסקיות של "בליני" מוגשות בימים ראשון עד שישי, בין השעות 12:00 ל- 17:00. ההצעה פשוטה: שלמו על העיקרית, ותיהנו גם ממנה ראשונה או מקינוח, ובנוסף תקבלו גם לימונדה, סודה או שתייה חמה. פשוט, ומשתלם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על