מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


התבוננו על אגף המנות ראשונות שבתפריט והחלטנו לבחור באנטיפסטי – אני חייב לשתף אתכם במידע שהמלצרית החמודה לימדה אותי. אנטי פסטי משמעותו היא 'לפני האוכל' ולא 'נגד פסטה' כמו שרבים חושבים – מגניב אהה? טוב, בתפריט הכול נשמע מצוין, אז החלטנו ללכת על פלטת האנטיפסטי. קצת מכל דבר – ככה חשבנו – אם היינו יודעים שהמנה הזאת מספיקה כדי להשביע ארבע נשים גדולות היינו שוקלים זאת בשנית... חצילים בדבש וחומץ בלסמי; בטטה אפויה; פלפלים קלויים בשום, שמן זית וחומץ; כרישה ברוטב תפוזים וחומץ בלסמי; כרובית ברוטב חרדל דיז'ון; עדשים בעגבניות מיובשות; בצל סגול וחומץ בלסמי; זוקיני קלוי בתיבול שמן זית ועלי נענע טריים – והכול אפוי בעדינות התנור. עוד הזמנו ריזוטו ירקות עם פרמזן. מנה עדינה ונעימה לחיך. אחת המנות היותר כיפיות שאכלתי עד כה – ואוו חברים, מבחינתי הארוחה הייתה יכלה להסתיים כאן – אבל למזלכם ולמזלי היא עוד המשיכה...

למנה העיקרית בן זוגי הזמין פילה לברק מלווה ברוטב חריף עם בצל ירוק. לא רק שהמנה הזאת מרשימה מעצם קיומה, אתה יכול לבחור לה את התוספת: ספגטי ברוטב אליו אוליו, פומודורו או פסטו; תפוחי אדמה אפויים ברוזמרין, טימין ושמן זית; או סלט. בן זוגי בחר סלט, כי זה התאים לדעתו ביותר ליום הקיצי הנפלא שהסתיים לו בחוץ. אני הזמנתי את מנת הדגל שלא מופיע בתפריט, אבל כמו שיידעו אותי תמיד נמצאת – ניוקי תפוחי אדמה ברוטב פיטריות כמהין. הרכות של הניוקי והטעם הממכר של הכמהין בראו מנה מנצחת ומופלאה. שנינו הסכמנו שהמנות מדהימות – ואם אכלנו הכול, למרות מנות הפתיחה הענקיות שיכולות לעמוד כארוחה בפני עצמן, הדבר אומר דרשני.

לקינוח הזמנו את קרם הברולה המיוחד של המקום – קרם ברולה עם פיסטוק, קקאו ופירות יער. החידוש העדין לקרם הברולה עתיק היומין (והמעט משעמם, אני חייב להודות) האיר לי את קרם הברולה באור חדש ומחודש. הידד! חשוב לי לציין שאת הארוחה ליווינו בכוס יין. המלצתה האדיבה של המלצרית מדהימה אליה. לסיום הארוחה המדהימה ערכה מולנו אליה את טקס האספרסו סמבוקה המפורסם: היא הביאה לשולחן כוס סמבוקה בוערת ובה 3 פולי קפה (המספר חשוב אז אנא לעקוב) ואז מזגה אל הכוס הבוערת אט אט את האספרסו, בעודה מספרת לנו שטקס זה הינו מנהג עתיק יומין באיטליה, המתקיים בכל פעם שבחורה מביאה לבית הוריה את בחיר ליבה. מספר פולי הקפה המוכנסים לסמבוקה מהווה אינדיקציה לחיבת ההורים לבחור. פול אחד מסמל – לשכנה ממול יש אחלה של בת. לך לשם. שלושה פולים – מבחינת אימא השמלה לחתונה מוכנה מחר! איזו דרך מקסימה לסיים ארוחה מעולה.

לסיכום: "בליני" עבורנו מעכשיו הוא יותר משם של משקה טוב. המיקום, האווירה, והכי חשוב – האנשים שמאחורי המקום – כל אלו גורמים ל"בליני" להיות המקום הכי טוב שתוכלו לפנק את עצמכם בו בימי הקיץ הנעימים שמגיעים אלינו. במיוחד עכשיו עם פסטיבל הלימון האיטלקי. הזדמנות חד-פעמית לתפריט חדש וקיצי. חוצמזה יש ב"בליני" מלצריות מפנקות שגורמות לך להרגיש שהן כאן רק בשבילך ושף מדהים שניצב בגאון מאחורי המנות, וגורם לכל מנה להיות מיוחדת להפליא. "בליני" הוא מקום אידיאלי לארוחה רומנטית ולמפגש כיפי עם החברות. מקום לברוח אליו מהחיים המשפחתיים לרגע, ואפילו מקום כיפי אליו אפשר לקחת את סבא וסבתא לארוחה, סתם כי בא לכם לפנק אותם. או במלים אחרות – המקום האידיאלי לכל אירוע שרק תחשבו עליו.
מאת: עידן בר שי
יפה שלי
"בליני" מנווה צדק היא פשוט מסעדה נהדרת. המקום מגיש אוכל מגוון וטעים-טעים, המוגש ביד רחבה על-ידי מלצריות מקסימות, באווירה מצוינת. בצהרי היום יש גם עסקיות שוות! אל תפספסו
מסעדה: בליני
הקיץ מחלחל אט אט לתוך העיר (תל-אביב הכוונה – איזו עיר אחרת יש כאן?!) ובלי לשים לב החום מגיע איתו. שנייה לפני שנהייה בלתי נסבל לצאת ולטייל ברחובות העיר והמזגן הופך לחברך הטוב ביותר (סליחה אומה, סער וגור, כלבי היקרים, אבל כשתדעו לקרר כמו המזגן מקומכם בהיררכיה יחזור), החלטנו, בן זוגי ואני, לצאת לטייל ברחובות הקסומים של דרום העיר. כמו נווה מידבר מרכז סוזן דלל ניתב את רגלינו אליו מבלי שיעדנו זאת. הרחבה היפה שלו והשלווה השורה עליה היו פשוט ממכרים, ועם שלווה כזאת הדבר הראשון שהגיע אחרי הליכה טובה זה הצורך בארוחה טובה.

התבוננות זריזה סביב והמבט שלנו התמקד במסעדה קטנה, חמודה ושוקקת חיים – "בליני" שמה. לפי השם הנחנו שמדובר באוכל איטלקי, ולפי מספר האנשים בפנים הנחנו שמדובר באוכל איטלקי טוב. אז בצעדים זריזים, בליווי קולות רקע של הבטן המקרקרת, עברנו בשביל העץ המוביל לעבר המסעדה. ללא המתנה מרובה – דבר שהפתיע אותנו בהתחשב בפופולאריות של המקום – התיישבנו בפנים, ממתינים לראות מה החוויה הזאת תביא אלינו.

שניות אחדות והתפריטים הגיעו. הדף הראשון בתפריט הפתיע אותנו – תפריט הלימונצ'לו – מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים, והכול חוגג את קיומו של פרי הלימון. כאוהב עץ לימון מושבע הייתי חייב לברר מה פשר העניין. לאחר שיחה קצרה עם המלצרית המדהימה שלנו, אליה, הבנו שבימים אלו ממש חל פסטיבל קטיף הלימון באיטליה, וש"בליני" החליטו להצטרף לחגיגות עם תפריט לימונצ'לו משמח.

השיר האהוב עלי Lemon Treeשל Fools Garden קפץ לי לראש וחיוך ענק יחד איתו – המקום הזה מתחיל למצוא חן בעיני... התבוננות מעמיקה בתפריט הוכיחה שיש לנו כאן עסק עם אנשים שמבינים עניין. מעבר למנות האיטלקיות המרשימות, שתיכף אפרט, יש ל"בליני" גם תפריט בשר מלהיב ותפריט יינות הפורש את ידיו מישראל הקטנה שלנו ועד איטליה הרחוקה. וכמובן שיש גם תפריט עסקי שווה, הכולל מנה ראשונה או קינוח לבחירה, מנה עיקרית, לימונדה או סודה או שתייה חמה לבחירה במחירים הנעים בין 48 ל-89 ₪, ואותו יגישו לכם אם תגיעו למקום בימים א'-ו' בין השעות 12:00-17:00. כדאי!

הפעם החלטנו לבחור לנו מהמנות היותר מסורתיות ולהשאיר את תפריט הבשר המדהים לפעם הבאה. רגע לפני שהזמנו לנו מנות הראשונות – פוקצ'ה ביתית נפלאה עם זיתים, בליווי שמן זית ספרדי טוב ובלסמי, הגיעה אלינו ומיד אחריה משקה אלכוהולי שמשמו נגזר שמה של המסעדה – בליני – רכז אפרסק מתקתק ויין מבעבע. ישר חשבתי שזו מחווה מיוחדת עבורנו, כי המקום אהב אותנו מאוד, אבל מהר מאוד גיליתי שכל מי שנכנס ל"בליני" מקבל את אותו השירות האוהב והמסור.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על