מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


כפיצוי, התנחמנו בשלוש מנות: ספיחה – בשר כבש בתיבול לבנוני, עם עגבניות, שקדים ופטרוזיליה על מצע בצק דק. סלט רוקט – עם עלי רוקט וירקות בתיבול סומק ושקדים, וקובה במילוי בשר כבש וצנוברים בתיבול לבנוני. הספיחה הייתה נימוחה וטעימה, סלט הרוקט היה מרענן ונחטף על-ידי שתינו תוך שניות, בזכות סוד התיבול הייחודי שעשה את שלו. הקובה היתה עסיסית ומשמחת.

בבטן קצת מלאה ולב מלא ציפיות המתנו בשקט לקבב המיוחד של מייקל. כן, גם את הקבב מכין מייקל במו ידיו, כמובן על-סמך מתכון סודי בהחלט ותוך הקפדה שאיש מלבדו לא יהיה בחדר ולא יציץ אל תהליך ההכנה השושואיסטי. גם כאן נכשלו כל ניסיונותינו "לחלוב" ממייקל את המתכון, אבל זכינו בקבב עסיסי ביותר, ללא שומן מיותר ועם ארומה ייחודית שרק התבלינים של "ביירות" מסוגלים להעניק. את צלעות הכבש כבר אכלנו עם הידיים – מייקל הבטיח שככה הכי נהנים, ואנחנו הרי באנו ליהנות – וליקקנו את האצבעות. נהנינו גם מספישל: צוואר טלה במילוי פריקה (חיטה ירוקה מעושנת עם צימוקים, בשר טחון ואגוזים) עם מג'דרה נהדרת ומקלובה שהשתלבה היטב. גם המנה הזו הבהירה לכל החושים שלנו – ראייה, ריח, שמיעה וטעם – שב"בביירות" משתמשים אך ורק בחומרי גלם מובחרים, מהבשר דרך התוספות ועד אחרון גרגרי התבלינים.

בקלאווה ועוגת סולת לבנונית עם תה וקפה לבנוני סיפקו קינוח מעולה לארוחה. ב"ביירות" אפילו לתה יש תיבול וטעם מיוחד! קרין ואני חייכנו זו לזו, מרוצות מראשון ועד ביירות. עוד לפני שיצאנו כבר סימסתי לכל בני משפחתי שאנחנו חייבים, אבל חייבים, להיפגש ב"ביירות". גם שירות מכל הלב, גם אוכל מצוין בשפע (ובזול!), וגם סודות קולינאריים שמי יודע, אולי יום אחד נצליח לחשוף.
מאת: אודליה צדוק
בואי רות, יש עיסקיות בביירות
מסעדת "ביירות" מראשון לציון מגישה לאורחיה מעדנים מזרחיים מעולים, העשירים בתבלינים לבנונים מיוחדים ששמורים בתוך כספת. בצהריים מציע המקום ארוחה עסקית מפתה ומשתלמת – אל תחמיצו
מסעדה: ביירות
קרין ואני מאוד אוהבות אתגרים, בייחוד כל מה שבסגנון "חפש את המטמון". כששמענו על מסעדה שמייבאת תבלינים הישר מלבנון ומאכסנת אותם בתוך כספת, מיד רצינו להגיע אליה. אז בחרנו לנו אירוע חגיגי ושמנו פעמינו אל ממלכת התבלינים השמורים: מסעדת "ביירות" ברחוב לישנסקי בראשון לציון.

"ביירות" מעוצבת להפליא עם נברשות יפהפיות, ארבע פלזמות שמעטרות את הקירות ועוד קיר טאג'ינים עם צבע מתחלף. בשתי מילים: מושקע בסטייל! אבל לא זה מה שמייחד את "ביירות". מבירור עם העובדים המקסימים של המסעדה, גילינו שהתבלינים המיובאים בבלעדיות, מגיעים בצורת גרגרים ונטחנים במקום. מיץ הלימון נסחט אף הוא במטבח, וכל הסלטים נחתכים ידנית פעמיים ביום כדי להבטיח טריות מכסימלית. ככה בדיוק נראית מקצועיות עד הפרט הכי קטן, ולא בכדי אנשים עומדים בתור.

משפע התענוגות של "ביירות" ניתן ליהנות גם במסגרת ארוחה עסקית שווה. ב"ביירות" מוגשת עסקית צהריים – בשעות 12-18 בימי חול – הכוללת (שימו לב) שבעה (!) סוגי סלטים, שני שיפודים לבחירה (כל שיפוד 140 גרם), שתי תוספות, שתייה קלה וקפה או תה בניחוח לבנוני. על כל השלל הזה תשלמו רק 45 ₪.

נו, עיון בתפריט עורר סקרנות ותיאבון בריאים (יותר מדי בריאים, האמת), שגרמו לנו להזמין קצת יותר מעסקיות... כי הגרגרנות שלנו תבעה את סיפוקה (ולא, חלילה, כי העסקיות לא מספיקות...). תחילה הומטרו עלינו שלל סלטים: טבולה, כרוב במיונז, בורגול, טחינה ירוקה, גזר מרוקאי, סחוג, מטבוחה, סלט עגבניות, כרוב בלימון, גוואקמולי, חמוצים, כרוב אדום, חצילים מטוגנים בעגבניות, ירקות בשמיר, חציל בטחינה, קולסלאו, וגולת הכותרת – חומוס עם טחינה מעשה ידי מייקל הבעלים. החשאיות נשמרת גם בגזרת החומוס, מסתבר, ומייקל מכין את החומוס העילאי שלו מאחורי דלתיים סגורות. קרין ואני ניסינו לנצל את טוב ליבו של מייקל והפעלנו עליו לחץ מתון כדי שיגלה לנו את הסוד – אך לשווא. האמת? צודק. מדובר במעדן מעשה ידי אמן!

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על