מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 22.10.2017


רק התחלנו להרגיש את משחק הטעמים ולשולחן הגיעה מנה של טורטליני ממולא גבינת שחת (פיקנטית) על מצע חמאת עגבניות ואספרגוס טרי... לידה מנה של אספרגוס לבן על קרם פרמז'ן ומעט שמן כמהין... ובשכנות טובה להן, ריזוטו פורצ'יני עם פורטבלו. וככה נענו בין הטורטליני שהמתפרץ, לבין הריזוטו העדין וקרם הפרמז'ן על האספרגוס. חגיגה.

למנה הבאה לא היינו מוכנים - שרימפס על מצע קרם ארטישוק, עם עלי מנגולד, ביסק סרטנים ורטבים של שמן פטרוזילה וויניגרט לימון. העיניים אכלו לפננו, ואנחנו לא התמהמנו. מנה מצויינת עם שילוב טעמים ייחודי.

את עולם הים קינחנו עם קוקטייל צ'ינארו (בחירה אישית של השף עבור המסעדה) והתכוננו למנה הבשרית עם דולצ'ה ד' אלבה, יין איטלקי מפיאמונטה. המנה הבשרית כללה שוק אווז עם סלט אנדיב, ויניגרט גורגודזולה ואגס צלוי. סיום בשרי עדין בניחוח חמצמץ, ושוב עם אגס מתקתק לידו.

ואיך אפשר לסיים ארוחה טובה כל כך בלי קינוח? אז אי אפשר! ולקינוח... תבטיחו שתנסו את הבורלה סמיפרדו עם עלי הפילו המקורמלים וריבת פירות היער, או לפחות את הטרפל במילוי קרם הנוגט והפטיפורים הממולאים. אתם מבטיחים?

הברקרולה, מעבר לשירות נעים של צוות מיומן (אנחנו נהנינו מאוד מעדי, שבונה תא משפחתי שני במסעדה) שמפגין בקיאות, רהיטות ואדיבות, היין הוא חוויה מיוחדת במחוזותינו והאוכל משחק מיומן של טעמים. מומלץ ביותר לערב חווייתי ושקט מחוץ למרכז הלחוץ.
מאת: איתי לוין ומערכת ROL
ברקרולה בצהריים. יופי של הרגל
תפריט גורמה משובח של בשרים, דגים ופירות ים מצד אחד, ואווירה משפחתית שיוצרים בני הזוג הדי ואושי מצד שני – על אלה ועוד עומדת ההצלחה של ביסטרו-בר "ברקרולה" שבכפר סבא. מגוון יינות נדיר והצעות עסקיות משתלמות במיוחד מהווים מוקד משיכה גם בשעות הצהריים
איך אתה יודע שהיית במסעדה טובה? איך אתה יודע שעברת חוויה שלא תעבור כל יום? איך אתה יודע שבאמת נהנית? פשוט! אם אתה יודע לצטט את המנות, על כל המרכיבים שלהן, עם חיוך על השפתיים וניצוץ בעיניים.... גם שלושה ימים אחרי. או אז - אתה יודע!

אז לפני שלושה ימים היינו ב"ברקרולה" באיזור התעשייה החדש של כפר-סבא (עתיר ידע). הגענו בשעת צהריים למסעדה שקטה במקום לא צפוי, מחוץ להמולת העיר, והתקבלנו בחיבוק משפחתי. הדי, בעלת המקום, קיבלה אותנו בחיוך גדול ובזרועות פתוחות ובתוך כמה דקות התגלה לנו העושר הקולינארי שיש ל"ברקרולה" להציע. אל הדי, המנוסה בתחום האוכל, הצטרף לאחרונה בעלה אושי שעשה הסבה מעולם ההיי-טק. יחדיו, השניים בנו במסעדה תפריט יינות מרשים הכולל יינות ישראלים וזרים, צעירים ומיושנים – תפריט מגוון שמתאים לכל אירוע ומצב רוח, כזה שאוהבי התחום ימצאו בו ריגוש רב. מן העבר השני מגישים ב"ברקרולה" תפריט מנות מגוון ומתחלף – מבוקר (כולל מבחר הצעות בראנץ'), דרך עסקיות צהריים עשירות באופן ראוי לציון ועד לתפריט ערב מענג. היות ובצהריים הגענו, הלכנו על תפריט העסקיות שהוא גם משתלם וגם, כאמור, כולל מגוון מנות גדול מהתפריט הרגיל.

תפריט הצהריים העסקי של "ברקרולה" מאפשר אפשרויות בחירה רבות ו"משחק" נדיב בין מרכיבי הארוחה, כך שיכולנו להרכיב את הארוחה לפי טעמנו וגם קיבולת קיבותינו. ההצעה העסקית כוללת בעיקרה מנה ראשונה ומנה עיקרית, כשמחיר הארוחה כולה שווה למחיר המנה העיקרית (בטווח שבין 65 ₪, דרך מנות שעלותן כ-70 ₪, 80 ₪ והלאה, עד המנות היוקרתיות יותר). מגוון ההצעות, כפי שתיווכחו בהמשך, יוצר ארוחה עסקית כמותה לא תפגשו ברוב המסעדות. בנוסף, יש אופציות עסקיות למנה ראשונה מושקעת יותר (בתוספת 10 ₪), וכן אפשרות לעסקית עם שתי מנות ראשונות, קינוח עסקי במחיר מיוחד וכו'. ב"ברקרולה" מוגש, אגב, תפריט עסקי מיוחד גם בשישי-שבת.

כיוון שאני מחייך כבר כשאני חושב על המנות שאכלנו, אני אתחיל ואומר שעם כל מנה הרגשנו במגרש המשחקים הפרטי של השף. כל מנה הייתה מורכבת משילוב טעמים ומרקמים. בכל מנה היה מרכיב פריך ומרכיב רך. משהו ללעוס ומשהו מחליק. טעמים מתוקים וחריפים. עונג עם עקיצה.

ובכן, ישבנו לאכול. את הארוחה הקדים קוקטייל ליצ'י ותאנים קטן לניקוי החיך, מלווה בלחם הבית, חם מהתנור עם צלוחית שמן זית וחומץ בלסמי, ואחריו... הגיעו מנות ראשונות קרות: סביצ'ה פלמידה, עם פרוסות מלון, בצל, כוסברה וג'ינג'ר ומנה של קלמרי על הפלנצ'ה עם לבנה, אספרגוס ירוק, וזרעי עגבניות. המנות לוו בכוס יין שרדונה שבלי. פתיחה מוצלחת ומפתיעה למנות שעוד בדרך.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על