מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


לראשונות קיבלנו מנה חדשה בתפריט – סלט השוק – שהורכב ממגוון עשיר של ירקות שוק טריים בתערובת פיצוחים, בתיבול שמן זית ובעיטור סומק. צבעי המנה מרהיבים ביופיים ובשילובם, וריחות השוק הרעננים הכינו אותנו לבאות. או אז הפציעו פטריות שמפיניון מוקפצות ביין שרדונה, ערמונים ושמנת, בניחוח כמהין. המנה הצטיינה בשילוב הטעמים העדינים. עוד הופיעה מנת סיגר לוקוס, המורכבת מעלי סיגר רכים באמצע ומתפצחים בקצה, במילוי דג לוקוס ופטריות שמפיניון ברוטב טריאקי, וברבוניות שובבות ונימוחות בציפוי פריך, המוגשות על קונפי עגבניות שרי ורוטב שמנת חמצמץ, שהחמיא להן עד מאוד.

לעיקריות בחרנו נתח מיושן של סטייק אנטריקוט על מצע תפוחי-אדמה קייג'ין סגור בטאבון, בתוספת צ'ימיצ'ורי, ודג ברמונדי צלוי בטאבון, עליו הסבירה לנו ניצן המלצרית המקסימה שהוא עולה חדש מאוסטרליה, שגדל בבריכות מלוחות בקדש ברנע. האנטריקוט נטף רוך ועסיסיות ונמס בפה, משאיר טעם של עוד. דג הברמונדי נצלה בטאבון בתיבול עשבים טריים, הוגש בשלמותו, מפולט משני צידיו. גם הוא לא נותר מאחור, בשרו הלבן והמוצק וטעם המלח העדין עשה את בשרנו חידודין חידודין מרוב הנאה.

לקינוחים הוגש לנו פאי שוקולד בלגי, בשילוב קרם אגוזים, בציפוי גאנש שוקולד חלב, שהיה לא פחות מאלוהי! התמוגגנו גם מצלחת אובאלית ענקית של וופל בלגי עם רוטב קרמל טופי חם ובננות, המוגש עם כדור גלידה קוקוס בעיטור שוקולד. ההנאה הייתה יותר ממושלמת. אכן, שבת עונג באווירה ביתית ונעימה. ממש כמו להיות בבית, או לפחות קרוב מאוד...
מאת: נטלי פז
המלכה תבקש: עיסקיות אש
במסעדת "ערמונים" שבמושב סגולה מצפים לכם מאכלי גורמה משובחים, אווירה נפלאה וביתית, ריחות כפר ונופים מקסימים. לא מספיק? בצהרי ימי החול תוכלו ליהנות ב"ערמונים" גם מארוחות עסקיות משתלמות ומהנות
אל מסעדת "ערמונים" שבמושב סגולה יצאנו כשאני מעט מבולבלת – כתל-אביבית מזה 15 שנים הנה אני מגיעה לאזור הולדתי, בסמוך לבית הורי, והולכת לאכול ב"שדות זרים" ולא בבית אמא... הדרך, בערב שבת, הייתה פנויה ורגועה, ועם קרני שמש אחרונות שמלטפות את שדות החמניות, הגענו למחוז חפצנו. את פנינו קיבלו כרי דשא ירוקים רחבי ידיים עם צמחייה מטופחת ועשירה. עשינו דרכנו על גשר עץ, בינות מעיין מפכה, וריחות בוסתן משכרים מילאו את ריאותינו. נכנסנו אל "ערמונים" וצעדנו לתוך החדר הפנימי העצום, אשר במרכזו בר עץ לבן, ובסמוך לו חדר יין פרטי, בו מיושנים יינות מיקבי בוטיק ומסדרות נדירות – כאלו שלא נמצאים בתפריט. החדר הפנימי, כמו הגן, מרווחים עד מאוד ועל אף התפוסה המלאה, משמרים תחושה של חדר אוכל ביתי, עם ווילונות, כשכל שולחן נמצא בתא עצמאי ואינטימי. לבסוף בחרנו לשבת על טרסת העץ המוגבהת ולהשקיף על הנוף הקסום, כשאורות הנרות הקטנים שהיו מפוזרים בגן ריצדו כמו יהלומים קטנים לנגד עינינו.

ההנהלה במקום היא משפחתית, וניכרת הגישה השירותית ואוהבת האדם. על שרוול שמאל של מדי הצוות מוטבע סמל דגל ישראל והתפריט משופע יינות ישראליים מעולים. הציונות חיממה את ליבנו והשקנו כוס יין קברנה סוביניון גמלא 2007 לחיים ולחיי השבת שבפתח.

הגן כולל deck אקליפטוס, המאפשר קיומם של אירועים אשר מתאימים לכ-90 אורחים. בחלל הפנימי חדר פרטי לכנסים עם מקרן ומערכת סאונד נפרדת, המתאים לכ-35 אנשים. המסעדה בכללותה מתאימה לאירועים פרטיים של עד כ-200 איש.

התפריט של "ערמונים" עשיר, וכולל מגוון מנות ראשונות ועיקריות, על טהרת הבשרים והדגים, אותם מקבלת המסעדה טריים מידי יום. רוב המנות העיקריות נעשות בחומו הגבוה של הטאבון הממוקם בלב המסעדה, לטובת שמירה על עסיסיותה וטעמה של המנה. המסעדה אף מציעה מנות פסטה ואת אגף הילדודס בתפריט המציע מנות לילדים ולכל המשפחה. אם תגיעו למקום בימי חול (א'-ה' בין) השעות 12:00-17:00תוכלו ליהנות מתפריט העסקיות של "ערמונים" המציע ארוחה שלמה הכוללת מנה ראשונה (למשל: סלט אגסים / רימונים (בעונה) עם עלי בייבי, גמבה בצבעים, מיקס חסה, אגסים / רימונים, גזר, בצל סגול, פטריות וקרוטונים, ברוטב ויניגרט נענע; או – סירת חציל – חציל קלוי המוגש ברוטב שמנת, פטריות ויוגורט חמצמץ, קולי פלפלים וטפנד זיתים שחורים), מנה עיקרית (לדוגמה: פורל טורקי במילוי חציל קלוי, חמאת עשבי תיבול וגבינת פטה, המוגש בתוספת ירקות אנטיפסטי; או – קבבוני כבש במילוי טחינה, המוגשים על חציל בלאדי ופוטייטוס קייג'ין) ושתייה קרה או חמה לבחירה, ותאמינו לי שזה מאוד כדאי (וטעים).
הסעודה שלנו התחילה עם לחם הבית, שמגיע מיידית לכל השולחנות בליווי טפנד זיתים שחורים ושמן ובלסמי, ללא הזמנה וללא חיוב. הלחם היה קראנצ'י וחם כמו שאנחנו אוהבים והטפנד ליטף את החיך במרקמו העדין.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על