מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 20.10.2017


התפריט של "אלורה" גדול ומגוון. תתקשו לבחור מבין סוגי הפסטות השונים (אל נשכח את הלזניה), מבחר הפיצות הגדול, מנות הריזוטו בליווי פירות הים, המנות הבשריות (שגיא ממליץ על האוסובוקו שנעשה בבישול ארוך של 8 שעות בטאבון עם ירקות שורש). תוכלו למצוא גם סלט טוב מבין מבחר הסלטים בתפריט. ואם אתם אוהבים לאכול ולשתות יחד, תוכלו ליהנות מ- Happy Hour שמציעה "אלורה" בימים א'-ה' על כל תפריט האלכוהול בין השעות 17:00-20:00. שווה במיוחד. אבל הכי חשוב – ב"אלורה" יש ארוחות עסקיות משתלמות ומצוינות. העסקיות מוגשות בימי א'-ה' בשעות 17:00- 12:00. במחיר המנה העיקרית שתבחרו – סלט / פיצה / פסטה – תקבלו גם מנה ראשונה - אנטיפסטי קטן / פוקצ'ה עשבי תיבול / סלט קיסר קטן / סלט רוקט קטן / סלט ירקות - עגבנייה, מלפפון, בצל סגול בשמן זית ובלסמי (חתוך גס) / מרק היום – ומיץ טבעי (אשכוליות אדומות, תפוזים, לימונדה). עבור תוספת משקה תשלמו – שתייה קלה או חמה בתוספת 8 ₪, יין הבית בתוספת 12 ₪, סטלה מהחבית בתוספת 12 ₪. משתלם!

את הקינוח הצעתי לנטע שנאכל על המרפסת. כבר היה 23:00 בלילה ולא נזקקנו עוד לשירותי המזגן. הזמנו מנת סופלה שוקולד, שנכנס לדקה של חימום בטאבון כדי להתעורר. שגיא אמר לי ששוקולד מעורר בנו מקומות רדומים, אבל קודם כדאי להעיר אותו... את השוקולד. יש אמת בדבריו. הסופלה הוגש לנו בליווי שברי עוגיות מרטיני ביאנקו, קליפות תפוז, אגוזים ושקדים שמכינה אמא של שגיא.

בעודנו יושבות על המרפסת ומתענגות על הסופלה, אנשים המשיכו להגיע למסעדה. היו שם זוגות שנראו בדייט נעים וחמים (מומלץ, בגלל האינטימיות ששורה במקום), בודדים, צעירים ומבוגרים. סקרניות ביררנו עם שגיא מה משמעות שמה של המסעדה. הסתבר לנו שפירוש המילה באיטלקית הוא 'ובכן'. ובכן, תוכלו לבחור היכן תרצו לשבת, אם על המרפסת המגניבה שצופה לשדרה של ההוא העשיר, או על כסאות בר נוחים, שם תצפו ב-Pizza Man לש בצק לפיצות של "אלורה", או ליד שולחן. מכל מקום שבו תבחרו לשבת תוכלו ליהנות מחוויית ארוחה איטלקית טובה במסעדה עם אווירה מיוחדת.
מאת: ענבל לוסקי
Hello לאלורה
במרכז השדרה התל-אביבית, שזכתה בשמו של הברון העשיר רוטשילד, יושבת ומשקיפה לה מסעדה איטלקית העונה לשם "אלורה" המציעה, מלבד התפריט האיטלקי העשיר שלה, גם ארוחות עסקיות טעימות ומשתלמות
יום רביעי בערב. אני אחרי אירוע השקת ספר בבית ראובן רובין, מתאפקת לא לנשנש כיבוד איכותי כדי לשמור מקום לארוחה איטלקית טובה. וכמו שאני מכירה אוכל איטלקי (מבית סבתי עליה השלום), כדאי שלא לאכול כלום באותו היום.

תשע בערב, שדרות רוטשילד, נפגשתי עם חברתי נטע. שתינו צועדות לכיוון רוטשילד 60, מסעדת "אלורה". כבר בכניסה למרפסת המסעדה התחלפה לה האווירה לאווירת איטליה, בזכות הדגל המתנוסס של המדינה המתמחה בין היתר בפסטות למיניהן. מיד שמתי לב לתאורה הנעימה והמדויקת במינונה על המרפסת וגם בפנים המסעדה.

את פנינו קיבל שגיא, אחד מבעלי המסעדה. התיישבנו לנו ליד הבר על כסאות נוחים ומרופדים היטב. הברמן האדיב המליץ לנו על יין אדום. אני נעניתי בחיוב, איך אסרב ליין אדום? ונטע הזמינה לה בירה קרה מהחבית. התחושה במסעדה הייתה חמה, ביתית ואינטימית, וזאת בזכות עיצוב בטוב טעם הכולל בנייה בעץ, אבן, נברשות קלאסיות המפזרות אור חמים ונעים, תמונות התלויות על הקיר (שמאוחר יותר סיפר לי שגיא כי צולמו בטיול משותף עם שחר השותף של שגיא באיטליה).

על מתקן תלייה מאחוריי נחו להם צעיפים של קבוצות כדורגל איטלקיות, שתרמו גם הם לעיצוב ולאווירה. אגרטל פרחים, צנצנת גדולה של עוגיות מגרות, הריח המשכר שהיה באוויר, כזה של אוכל איטלקי טוב, קולו של לאונרד כהן ליטף ברקע והוסיף גם הוא איכות ונועם לאווירה במסעדה. אחרי כמה לגימות טובות של יין אדום ניגשתי לתפריט ובחרתי לי למנה ראשונה את האנטיפסטי של אלורה. נטע הזמינה לה מנת מולים ברוטב רוזה אניס, שהגיעה בליווי פוקצ'ה חמה וטעימה עם צלוחית קטנה של שמן זית וחומץ בן יין. מנת האנטיפסטי שלי הייתה גדולה במיוחד. היו בה פרחי כרובית, משולשי בטטה, פלחי קישוא וטבעות רכות של בצלים. המולים של נטע, ששחו ברוטב רוזה אניס המעולה, נגמרו כליל מן הצלחת. בתום המנות הראשונות נגשנו להזמין את המנות העיקריות.

בחרתי לי מנת רביולי קונפי – רביולי פרמז'ן, פלפל קלוי ושום קונפי בשמן זית ועשבי תיבול. נטע הזמינה ריזוטו פירות-ים – שרימפס, מולים וקלמרי ברוטב שמנת ופרמז'ן. כשהמנות העיקריות הגיעו, נטע ואני הפסקנו לדבר. לשתינו היה טעים. הרביולי שלי היה רך וטעים כמו שרביולי צריך להיות. גם נטע שיבחה את הריזוטו פירות-ים שלה. המנות היו גדולות ומכובדות. השירות במהלך הארוחה היה מצוין. טוהר, הברמן הנחמד, התייחס אלינו באדיבות ובנחמדות. כך גם שגיא, שמדי פעם ניגש לבדוק שאנחנו נהנות ושטעים לנו. איזה כיף.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על