מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שישי - 15.12.2017


לעיקריות הזמנתי פרגית בדבש עירקי עם תוספת פירה, ואמא הזמינה דניס אפוי בעשבי תיבול עם סלט ירוק בצד. הפרגית הייתה מצוינת. עסיסית וספוגה ברוטב עשיר, וגרגרי הכוסברה שפוזרו מעל סתרו את מתיקות הסילאן. הפירה היה קטיפתי ומרקמו העשיר השלים באופן נפלא את הטעם הבשרי של הפרגית. גם במנת הדניס נרשמה הצלחה, אמא שלי לא הפסיקה להתענג מהדג העסיסי שנאפה עם המון רוזמרין, וטעמו היה כה מושלם ש"אפילו לא הייתי צריכה לשים לימון".

בהמשך הארוחה, הסביר לנו צחי, שף המקום עליו אספר בהמשך, שלא היה צורך בלימון בזכות שמן הזית המיוחד בו הוא משתמש, שמעניק חמיצות עדינה לאוכל. אפילו הסלט הירוק היה מצוין, וניכר שההשקעה והשאיפה לשלמות ב"אגואה" מגיעות גם לרוטב המצוין. בנוסף גיליתי שבין ביס לביס מהפרגית והפירה, נחמד לרענן את בלוטות הטעם בירקות טריים.

בזמן שליקקנו את האצבעות שף צחי מלול הגיע לדבר איתנו (לבקשתה של אמי היקרה). לאחר החלפת טיפים בבישול עם אמא שלי, הוא סיפר לנו שעבד במסעדות בניו-יורק שמונה שנים ולאחרונה חזר משנתיים בלונדון, בהן עבד בכמה מסעדות עטורות כוכבי מישלן. הוא סיפר שבתפריט הנוכחי של "אגואה" הוא הביא לידי ביטוי הרבה השפעות לטיניות ודרום אמריקאיות, מה שניכר בטעמים החזקים ובפיקנטיות של חלק מהמנות, אך טעמו וההשראה שלו הם בעיקר כאלו אשר מתפתחים כל העת ומצב הרוח הקולינרי שלו משתנה ברוח התקופה. ואכן הארוחה שלנו ב"אגואה" הייתה מקורית, טעימה ואיכותית ביותר. זמן איכות מוצלח מזה עם אמא אני לא מסוגלת להעלות על דעתי.
מאת: לירון גז
עיסקית עם צבע
"אגואה" הירושלמית שוכנת בעין כרם היפה. יש בה אוכל איכותי, עם השראה מהמטבח הלטיני והדרום אמריקאי, אווירה מלהיבה ועיצוב מושקע. את כל זה מלווה שירות מצוין וקשוב. בצהרי היום יש גם עסקיות משתלמות. כדאי לכם
במסגרת אהבתי ההולכת וגוברת לשכונת עין כרם המקסימה, הגעתי השבוע לבקר את מסעדת "אגואה", ששמה כבר הולך לפניה, אך לי טרם הזדמן להגיע אליה. לקחתי איתי את אמא שלי. לאחר יום שטוף שמש, קניות ופינוקים, הזדמן לי סופסוף לפנק קצת בחזרה, להעניק אהבה, ולקחת את דבורה גז, האמא מספר אחת בארץ, לאכול ארוחה נפלאה ומשמחת.

מיד כשנכנסנו קיבל אותנו איליה המלצר, שהיה ערני וקשוב אלינו לאורך כל הבילוי. התיישבנו בפינת המסעדה, על ספות עור נוחות, ובזמן ההמתנה קיבלנו את התפריטים. גילינו שב"אגואה" מוגשות ארוחות עסקיות בין השעות 12:00-17:00 בימי החול. שלושה סוגי עיקריות מוצעים לבחירה, ומחיריהן 49, 59, או 69 ₪. המחיר הזה יכלול גם, כנהוג, מנה ראשונה לבחירה (ביניהן קלמארי ומולים!!!). מדובר בעסקה שפשוט אי אפשר לומר לה לא.

בחרנו לנו, והזמנו. חלפו מספר דקות ואל שולחננו הוגשה פוקצ'ה מאפה המקום ויין אדום מצוין, לפי המלצתו של איליה. הפוקצ'ה הייתה פריכה וריחנית, מלווה בשלושה ממרחים – חומוס ביתי מעולה, סחוג ומיונז חרדל. היה טעים וזו הייתה רק ההתחלה. השירות המצוין ניכר לאורך כל הארוחה, גם כשאיליה הגיע לוודא את שביעות רצוננו מהיין וגם כשהגיעו לשולחננו מגבונים לחים מיד לאחר שהבחינו בי מנערת ידיי מפירורי הפוקצ'ה.

למנות הראשונות הזמנו טייגר שרימפס וקלמרי בפלאנצ'ה. לכאורה התיאור נשמע כזה של מנות די סטנדרטיות אך לא ב"אגואה". השרימפסים הבשרניים היו מתובלים בשמן זית ועשבי תיבול – נענע, פטרוזיליה וכוסברה, שהעניקו טעם ים-תיכוני חזק למנת השרימפס המוכרת. הקלמארי, אותם תמנונים קטנים ופריכים, טבלו בטחינה יחד עם פול ירוק ועשבי תיבול, ובתוספת טוויסט חריף הייתה זו מנת קלמארי מאוד מיוחדת ומאוד טעימה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על