מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017
החם והמטבלים; מנה נוספת ומעניינת מאוד של פטה כבד אוורירי ונימוח, שהוגש עם ריבת בצל וכרישה והשתלב מצוין עם כל לגימה של בירה פאולנר – בירת חיטה בווארית גרמנית מעולה שמגישים במקום.
למנות העיקריות הזמנו פלטת בשרים עשירה, שכללה צלעות כבש עסיסיות, מדליוני פילה בקר נימוחים שהוגשו לצד רוטב יין, ונתחי אנטריקוט שנצלו בדיוק במידה הרצויה – חגיגה קרניבורית אמיתית ומענגת.

מבנה המסעדה מחולק לשניים – חלל המסעדה בו ישבנו מעוצב עם תקרות מקומרות, קשתות הטבועות בקירות המבנה העתיק ומאחסנות מגוון של יינות, ספות עור לאורך הקירות, ריצוף אבן וקרמיקה מצוירת, כל אלו מהווים חלל המשלב בין ישן לחדש. בקומה העליונה, הנפרדת, ישנו בר עשיר מאוד, עם 30 פינות ישיבה מגוונות, המשרות אווירה נעימה ואינטימית, שם יוגש לכם תפריט בר לילי קליל.

במסעדה מנות עסקיות, הכוללת מנה ראשונה לבחירה, החל מלחם הפרנה המצוין והמטבלים, חציל בלאדי, סלט בריאות ועוד. מחיר המנה העסקית נקבע לפי בחירת המנה העיקרית. יש קבוצה של מנות בחמישים ותשעה שקלים, הכוללת המבורגר תוצרת בית, שניצל המוגש עם סלט ועוד... קבוצה נוספת של מנות בשמונים ותשעה שקלים, למי שרוצה להתפנק עם שרימפס, דג היום, או נתח עסיסי של אנטריקוט.
לסיום מתוק יצאנו לחצר המסעדה ליהנות מאוויר ירושלמי קריר ומריח הפריחה. לצד שתי כוסות תה התענגנו על פאי שוקולד בלגי חם, העשוי משוקולד ורלינה איכותי, פרוסות בננות ובצק פריך ונעים.
אכן סיום מתוק שהזכיר שזהו... הגיע הזמן ללכת הביתה.
מאת: רובן סוסא
טעמים מהעיר שחוברה לה יחדיו
במסעדת "אגואה" היפה, השוכנת בשכונת עין כרם הירושלמית, תמצאו ארוחות נהדרות במחירי עסקיות משתלמים, לצד אווירה נהדרת וריחות פריחה מופלאים
תמיד יש משהו באוויר כאן בירושלים לפני חג הפסח. אני זוכר את עצמי כילד מטייל בסכר השוכן על גבול עין כרם-בית זית ודרך עמק התימנים עולה לכיוון הר הרצל ועל הדרך מלקט חוביזה ושקדים ירוקים. תעשו לעצמכם טובה גדולה וכפולה ותגיעו למסעדת "אגואה" שבעין כרם. גם תהנו מאורחה טובה, גם תטיילו בשכונה הציורית הקסומה, וגם תזכו לראות את אחד האזורים המדהימים, שהוא בתקופה הזאת בשיא פריחתו.

ל"אגואה" לקחתי איתי את אחי הגדול, כיון שסופסוף הצלחנו לפנות זמן למפגש אחים. הגענו אל המסעדה הממוקמת על הרחוב הראשי, הלא הוא רחוב עין כרם פינת רחוב המעין. המסעדה שוכנת במבנה לשימור. על המבנה היפה הזה ישנם סיפורים מרתקים על אוצרות ושברון-לב, אך אם תרצו לשמוע תצטרכו להגיע אל המסעדה ולחפש את עדי – מסעדן ותיק שהוא אחד מבעלי מסעדת "אגואה".

את פנינו קיבלה תאיר, מארחת חייכנית שהושיבה אותנו בחלל המסעדה והגישה לנו תפריטים. לאחר יום עבודה ארוך הגענו רעבים מאוד, והתפריט העשיר בהחלט הקשה עלינו את בחירת המנות. התפריט של "אגואה" כל כך מגוון שהוא מספק לכל סועד שפע אפשרויות: זה מתחיל בארוחות בוקר, אותן מומלץ לסעוד ברחבה החיצונית של המסעדה וליהנות מקרני השמש הירושלמית והפריחה הריחנית, ממשיך במבחר סלטים מעניין, טורטיות, פסטות בסגנונות שונים, כריכים, מנות ילדים... וכל זה עוד לפני המנות הראשונות, העיקריות והקינוחים של המסעדה.

החלטנו להתחיל במספר מנות ראשונות. לשולחננו הגיע לחם פרנה מצופה בנדיבות בשמן זית ושומשום עם צלוחית נאה, מחולקת ל-6, ובה ממרחים לפתיחה: טפנד זיתים שחורים, פסטו, ממרח עגבניות מצוין, לבנה, טחינה ירוקה ופלפלים קלויים בתחמיץ ושום. התחלה בהחלט מבטיחה. ציפינו לבאות.

המנות הראשונות החלו להופיע – חציל בלאדי אשר נחרך בצורה מדויקת והוגש עם כמות נדיבה של טחינה איכותית; סינטה כבושה בתחמיץ בלסמי, שמן זית, דבש ופרמזן איכותי, אשר השתלבו נפלא עם הלחם
הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על