מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


לעיקריות טעמנו את הקבב, שהיה מתובל יפה וטעים, אנטרקוט כהלכתו, את הספיישל אג'נדה – נתח הגון של פילה עשוי במידה הנכונה ועליו פרוסה נאה של כבד אווז, וגם שיפודי פרגיות. שלא כמו הנטייה הרווחת לייבש את העופות הקטנים והצעירים הללו, באג'נדה מחזירים לסועדים את האמון בהם – עסיסיים, רכים וטעימים. עם העיקריות הגיעו תוספות של פירה ומג'דרה שזורה בבצל מטוגן. בסך הכל מג'דרה, תאמרו, אבל עד כמה שהדבר נוגע למג'דרה... אצטרך לשוב לאג'נדה – עד כדי כך היא הייתה טעימה.

באג'נדה, בלי יותר מדי אג'נדות מיותרות, מגישים בסופו של דבר אוכל פשוט, אבל הולכים את הצעד הנוסף. השימוש בחומרי גלם איכותיים ורמת עשייה מוקפדת, שהתרגלתי לא לצפות לה ממנות כאלו, הופכים תפריט מוכר לחוויה קצת שונה. בהחלט מבורך. בשעות המתאימות מוגשות במקום גם ארוחות עסקיות, שכוללות את כל הכבודה הפותחת עם מבחר גדול של מנות עיקריות ברמות מחירים שונות. המנות הראשונות בעצמן הופכות את הארוחה העסקית למאוד משתלמת, ואישית אני מחכה לרעב שיכה בי בשעות הצהריים כשאהיה בסביבת הנמל. אני אראה לו מה זה.

למרות שאוכל מסוג זה לא מעודד על פי רוב ישיבה ממושכת, הסביבה הנעימה לא נתנה לנו ללכת ומצאנו את עצמנו נכנסים לתוך הלילה. פתאום, כשעיממו את האורות והגבירו את הווליום, המקום נראה כפוטנציאל לא רע גם לבילוי על בסיס אלכוהולי, אבל אנחנו כבר באנו על סיפוקנו. אז יצאנו מאוחר מכפי שציפינו לקרנבל שבנמל, שבעים ומחייכים אך ללא תשובה ברורה לשאלה מהו מטבח ישראלי. אג'נדה, בכל מקרה, מנסחת תשובה אפשרית מוצלחת.
מאת: E.T.
עיסקית עם אג'נדה
מטבח ישראלי, עם אינספור סלטים משובחים, בשרים על הגריל, תוספות משובחות וכל יתר התענוגות, זה בדיוק מה שמציעה מסעדת "אג'נדה" מנמל ת"א. רוצו לשם עכשיו, או בעצם – חכו לעסקיות של הצהריים. זה שווה.
השאלה מהו מטבח ישראלי נלעסה מכל כך הרבה כיוונים שמעט המוני לפתוח אותה שוב לדיון. אבל בכל זאת – ניתן לצרף את מגוון הפרשנויות האישיות שנותנים לשאלה הזו בכמה וכמה מטבחים בארץ לכדי תשובה מסוג אחד (ולא אכנס אליה פה), או שאפשר ללכת לאג'נדה בנמל תל אביב. אנחנו בחרנו באפשרות השנייה.

האווירה במסעדה היא של עכשיו. נעים לשבת שם, עם מפל מים בקיר ורקע מחליף צבעים. על המסך הענק שהקרין, לפחות בביקורנו, ספורט אתגרי, אפשר מבחינתנו לוותר. כשיש אוכל – מי צריך ספורט? ישבנו בתא דיינרי נוח ומרופד, וברקע התנגנה מוזיקה נעימה. פתחנו, לפי המלצת הצוות, בפריסה של מגוון סלטים בשיטת המילוי החוזר. ואכן מגוון. חצילים (ונחזור אליהם) בכמה צורות, חומוס, פלאפל, עגבניות, פלפלים כאלו חריפים וכאלו שלא, מלפפונים, כרוב על צבעיו, טבולה, אבוקדו, מטבוחה ותירס, יחד עם לאפה טרייה – דקיקה ופריכה מצד אחד וגמישה ומנגבת מצידה השני. לא מן הנמנע ששכחתי כמה דברים – היה כל כך הרבה. התבלטו החשובים. אני חולה על חציל, וכל הוואריאציות שהוגשו היו מצוינות. את טריותו של החציל הקלוי טבעי ובמידת העשייה האופטימאלית שלו אפשר היה להרגיש בסיבי החציל שהיו מלאי עסיס. בפיקנטיים היו נתחי חציל מטוגנים טוב ברוטב מעקצץ וגרעיניו בגרסת המיונז פוצפצו בהנאה. מה עוד חשוב? החומוס, עד כמה שאפשר להיות ניטרלי בנושא כה טעון, היה אחלה, הפלאפל טוגנו בול – קליפתם פריכה ותוכנם נימוח, הייתה מטבוחה טובה עם עגבניות אמיתיות וסלט פלפלים חריף שצרב בכל המקומות הנכונים. כדאי להיזהר כי הנשנוש הנעים, פעם מזה ופעם מזה, בהחלט יכול להפוך אתכם לבלתי כשירים לעיקריות. נזהרנו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על