מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 22.10.2017


לראשונות הזמנו מרק עדשים לדנה, ומרק ל?ב??ן בשבילי. לא יכולתי לוותר על מרק כזה מיוחד. אכן ההימור היה נכון. מרק הל?ב??ן היה מעולה. חמצמץ, סמיך וקרמי. גם מרק העדשים גרף מחמאות מדנה. לעיקריות החלטנו לטעום מהתבשילים הביתיים המיוחדים. הראשון היה עריס – קבב כבש בתיבול חריף עם עגבניות מרוסקות, שנאפו בתנור בתוך פיתה. וואי זה היה טעים!!! עסיסיות הקבב נטפה בתוך הפיתה הקריספית, יחד עם העגבניות והתיבול החריף – השילוב היה מנצח. העריס גרפה מחמאות ממני ומדנה. מנת המסאן הייתה נפלאה גם היא – חצי עוף בתנור עם קוביות בצל וסומק. הכל הוגש על מצע לאפה. העוף היה נהדר, ועם קצת ניגוב מהלאפה בלוויית הטחינה מתחילת הארוחה זה היה פשוט נהדר.

"אבו אל-עבד" מציעה שפע מנות לצמחוניים. רוטב תרד ואורז, מלוחייה, במיה או ממולאים. אנחנו טעמנו מרוטב התרד והמלוחייה שהיו נהדרים, אך מבין כל הצמחוניות כיכבה מנת הבמיה החמצמצה והמושקעת. כל לגימה מרוטב הבמיה היוותה פשוט תענוג צרוף. ולמרות שכבר היינו מלאות, פשוט אי-אפשר היה לעמוד בפני הבמיה.

היינו כל כך מרוצות, בייחוד אחרי קינוח הבקלוואה והתה. הכל היה מעולה! אחרי שטעמנו לא התפלאנו כשבחור שישב לצידנו ב"אבו אל-עבד" סיפר לנו שהוא מתכנן את תפריט החתונה שלו מ"אבו אל-עבד" עוד פני שיש לו בכלל כלה!!!
מאת: אודליה צדוק
מזרח תיכון חדש
מסעדת "אבו אל-עבד" היא מוסד קולינארי מוכר ומכובד ביפו, ובצדק – מדובר במקום שמגיש ברוחב לב אוכל מופלא, מושקע, עשיר בטעמים מלטפי חיך ומשמחים. ויש לו גם מחירי עסקיות שלא ישאירו אתכם בבית
מסעדה: אבו אלעבד
מסעדת "אבו אל עבד" הוקמה ביפו עוד בשנת 1949. המסעדה, התמחה בתבשילים לבנוניים-ערביים אותנטיים בשריים וצמחוניים, כמו גם בחומוס, בדגים, בשרים וסלטים, והייתה לספקית האוכל הטוב לתושבי הסביבה, לאירועים ולימים שפשוט לא בא לבשל. "אבו אל-עבד" הייתה ועודנה ל"מסעדת בית" לאנשים רבים, כאלה שקופצים אליה עם הצלחת של הבית, רק כדי למלא אותה בחומוס מושלם. ב"אבו אל-עבד" הכל טרי-טרי יום-יום, הסלטים נחתכים לפני ההגשה, את החומוס מכינים במקום מספר פעמים ביום ואת הדגים בוחרים מהדייג שחנותו צמודה למסעדה. יותר טרי מזה – אין! עם השנים עברה "אבו אל-עבד" שינויים ושיפורים, אך המתכונים והאוכל הביתי הטוב לא שונה. ההיפך, שמועת החומוס המעולה והמאכלים הטובים רק עפה למרחוק, ושמה הטוב של "אבו אל-עבד" הפך אותה לנקודת ציון חשובה לתיירים, למוסדות ולכל מי שבא לו אוכל טוב, ואינו בהכרח אחד מתושבי יפו.

לאחרונה יצאה "אבו אל-עבד" בסדרת עסקיות כל יום, כל היום, במחירים הנעים בין 29 ל-69 ₪ בלבד! מחיר הארוחה כולל ארוחה מלאה עם שתייה קלה, קפה/תה ובקלאווה – עם מחירים כאלה אסור להישאר בבית. ולמרות ש"אבו אל-עבד" ידועה כמוסד נצחי ביפו, טרם יצא לי לטעום מהמטבח שלה, וכן קפצתי על הבשורה הקולינרית החסכונית החדשה ולקחתי את דנה איתי לפקוד את "אבו אל-עבד" בליל חורף קר. בכניסה קיבל אותנו ג'רי הבעלים וברך אותנו לשלום ישר עם שלל סלטי הבית. "אבו אל-עבד" היא מסעדה שבה הבעלים עצמו מכיר כל לקוח, לוחץ לו את היד ודואג לארח אותו ביד הכי רחבה שאפשר.

אנחנו, להלן 'היפות והרעבות', מיד בצענו מהפיתות שהוגשו והתחלנו לנגב. דנה חיסלה את החומוס הביתי ואני התבייתי על הטחינה הרגילה והטחינה הירוקה של "אבו אל-עבד". בכל מטבל היה משהו מיוחד. החומוס היה סמיך ועשיר, הטחינה חמצמצה ואוורירית ואילו הטחינה הירוקה שברה את כל השיאים עם תיבול שטרם טעמתי. את השמיר בפנים הצלחתי לזהות, אבל הטעם בכלל היה נהדר ושונה. כרובית מטוגנת עם רוטב שום-לימון בנוסח הבית גם הוגשה לנו והייתה מעדן אמיתי. ב"אבו אל-עבד" הכרובית היא מנה מנצחת כבר מתחילת ימיה של המסעדה. חישוב מהיר גילה ש"אבו אל-עבד" מוכרת כמעט טון כרובית בחודש. ככה זה במטבח של "אבו אל-עבד" – מוצאים טעמים שאי-אפשר למצוא באף מטבח אחר והלקוחות זורמים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על