מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 16.12.2017


ליבי שידרגה את הראשונה השנייה שלה ולקחה מנה לא מהעיסקיות. היא בחרה ב'אינארי סלמון' כפתיח וקיבלה שני כיסוני טופו, שהושרו ביין שזיפים, ממולאים באורז, סלמון, אבוקדו ומיונז. אכן ליבי שלנו יודעת ליהנות מהחיים, ולבחור מנות טעימות, ומעניינות. יש דברים שרק היא מכירה וזה היה ממש טעים. אנוכי, עבדתכם הנאמנה, שדרגתי את ראשונתי השנייה ולקחתי 'גיוזה' מפתיעה ומטריפה, שהוציאה ממני המהומים ואנחות. גיוזה מולאה בירקות, עוף וכבד עוף. נוכחות הכבד כל-כך שדרגה את הגיוזה, שפשוט בא לי עכשיו להתניע את הרכב ולחזור ל SameSame רק לכבודה, כי בהשוואה לגיוזות שאני טעמתי בחיים זו הייתה הטובה ביותר. Same same but different, או יותר נכוןSame same but better . את הגיוזות לא נתתי לאף אחת לטעום. יש גבול כמה הגיבוש הזה יכול להפוך אותי לנחמדה. וגם לכם לא אתן לטעום, פשוט טוסו לסניף הקרוב של SameSame ותנו לי ליהנות בשקט.

תורן של העיקריות הגיע והפסקתנו קצרה. גילי לקחה 'קא פאו' – נתחי בקר ברוטב סצ'ואן שהגיעו עם אורז לבן והיו עשירים בירקות ובטעם. רוני לקחה 'פאד קאי' – עוף מצופה טמפורה עם ירקות, בליווי אגוזי קשיו ואורז לבן, שהיה ממש טעים, עם הטמפורה שעשתה את כל המנה חצי קריספית שכזו וזכתה לכינוי "קריספית ברוטב". ליבי שוב פרצה את גבולות העסקית והזמינה סושי סנדביץ' ספייסי טונה, שעינג את חיכה והיה טרי ומעשיר מאוד. ואני, כהרגלי, זכיתי במנה הטובה ביותר – מנת נודלס שמוגשת ברוטב על פי בקשת הלקוח. כחובבת חלב קוקוס וקארי אני לא יכולה להסביר לכם בדיוק את רמת האושר שהמנה הזו גרמה לי ואיך היא הותירה אותי נפעמת עם שילוב של טעם עשיר וכיף גדול בבטן. הייתי שקועה במנה ולא עזבתי אותה. כשהרמתי את הראש ראיתי את כולן מסתכלות עליי מחויכות כמו ב"היי טבעי". לסכם ב"היה טעים" יישמע מעליב למנה הזו, כי היא באמת מדהימה. לקחתי גם מנה אחת הביתה.

מרוצות מהאוכל ושיכורות מהבטן חזרנו למשרד, ועל פני כולנו מרוח חיוך שאחרי הגיבוש הזה, שהיה ממש שונה מאחרים. Same same but different באמת, והכל בזכות SameSame.
מאת: אודליה צדוק
same same but different
במקום למצוא את עצמנו שוב מנשנשות חסה ושניצל מחומם, שמנו פעמינו אל מסעדת SameSame, הסושייה האסייתית שהתמקמה לאחרונה ליד משרדנו ברחוב הרצל בתל-אביב. היה טעים טעים ומאוד מגבש
מסעדה: סיים סיים
עוד צהריים במשרד. כל יום זה אותו הסיפור Same same – כל בנות המחלקה רעבות, מחפשות מה לאכול –Same same , ובערך בשעה 12:00, אותה בחורה עוברת בין המשרדים ושואלת את כולן: "נו בנות, מה בא לכן לאכול היום?" לאחר התייעצויות שעוברת את גבול הטעם הטוב ומסתיימות במריבה כלל מחלקתית, אנחנו מחליטות לחלוק סלט ירוק גדול, ערימת חסות ומשביעות את נפשותינו בחתיכת טבעול מופשר. Same same כל יום.

בצהרי היום המשמעותי ההוא החלטנו לגוון. הרוח המחלקתית נשבה לכיוון אחר, מסעדה, עסקית צהריים, ארוחה של ממש, לא אותו Same same כמו תמיד. Same same but different, כמו שאומרים בתאילנד. כל שנותר לנו להחליט זה באיזו מסעדה לבחור ואיזו עסקית לקחת. הכללים: שיהיה מהיר, בריא ולא כל-כך יקר. כשחלק רצו סושי וחלק אסייתי. החלטנו לצאת מהמשרד ולחשוב לאן הולכים במעלית. כבר בדרך החוצה חשבתי לעצמי:"הפסקת צהריים משודרגת לכל המחלקה מוכרת כמו יום גיבוש, לא?" וכך יצאנו אני, גילי, רוני וליבי לדרך.

בהתאם ליום גיבוש, הפעם היינו מגובשות בדעתנו. הלך הרוח נשב לכיוון SameSame, המסעדה החדשה שנפתחה באזורנו, ברחוב הרצל בתל-אביב, ועונה על כל דרישותינו סושי-אסייתי-מהיר-בריא-וזול. העיסקית ב- SameSame, מורכבת משתי מנות פתיחה של מרק תירס/בטטה וסלט ירוק/אגרול, יחד עם מנה עיקרית במחיר העיקרית בלבד.

פתחנו את סעודתנו המהירה במרק בטטה קרמי ומתקתק, שזכה לתשבוחות עקב נוכחות הג'ינג'ר האגדי ששחה בו. מה שגרם למתיקות להתעקצץ בחריפות ולתת לנו משב מרענן בפה. שדרגנו מנה נוספת למרק 'טום-קא-קי', שהכיל שלל ירקות: בצל, נבטים, פטריות, עגבניות, ושורש גלנגל. הירקות שחו ברוטב קוקוס חמצמץ עם תוספת חתיכות חזה עוף (אפשר גם טופו). משני המרקים נהנינו ארבעתנו. הם היו מצוינים, ומכיוון שבאתי לגיבוש היינו כולנו Same same, וסיכמנו פה אחד – המרקים מעולים!

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על