מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 17.10.2017


אחרי שהרגענו את גל הרעב הראשוני ונשענו לאחור (עד כמה שאפשר להישען לאחור על הבר) הרגשנו את הגל השני מגיע. העידון של הראשונות היה מה שהיינו צריכים בשביל לפתוח את הערב ואחרי שלב ההיכרות הראשונית, בא לנו לצלול. למרות יכולתנו להתענג ולהתפייט על אוכל בריא וטורו עדין, במהותנו אנחנו "אולד סקול". זיכרוננו, ההולך ונעלם בימים אלה, הציף לבלוטות את הטעמים העזים שגלומים במנות אחרות ששמנו עליהם עין. תפריט עשיר כבר אמרנו? לסוג של מנת ביניים הזמנו צלחת של גרבדלקס, איקרא, קורנדביף ומטיאס בשמן על לחם. ללקק את האצבעות. כל המבחר היה מעולה ומוכן, כמו המלפפונים מהפתיח, בכישרון רב לדברים הבסיסיים. את הצלחת ליווינו, איך אפשר שלא, ביותר משני שוטים של וודקה קפואה – אי אפשר בלי עם מנה שכזו.

יצאנו ללב ים. ההפלגה לתוך הסעודה, כמו גם המציאות, הפכו בשלב זה לאדווה עדינה סביבנו. עוד מאלסקה שמורה אצלי פינה חמה לסלמון והזמנתי את הפילה שלו, שהגיע במשרה אסייתי של סויה, בזיליקום וג'ינג'ר על מחית עדשים צהובות. היה נפלא - קריספי כשצריך, סשימי כשאפשר. טעים כולו.

שרון, שהאלטר-אגו שלו הוא שודד ים סומאלי רע לב וחם מזג, קיבל קדירת נחושת עשירה בקוקי סן ז'אק, שרימפס, קלמארי ומולים. פירות הים שכשכו יחד עם פרוסות של ירקות שורש, ניוקי עדין וטעים ובצלצלי פנינה, ברוטב במידת סמיכות מהמדויקות של טרגון, שמנת וברנדי. אחרי שטרפתי את המנה שלי, רדפתי אחרי שלו, מצויד בכף, לחם לספיגה מהירה ותאווה גדולה.

גרגרנותנו לא אפשרה ויתור על קינוח. אז התפשרנו. חלקנו מנה של איטריות קדאיף עם קרם מסקרפונה ופיסטוק. לא מתוק או כבד מדי, טעים ופשוט. כל מה שצריך.

מה שהתחשק לנו לעשות היה לטפס אל תוך הערסלים ולנמנם על הסיפון. עלינו לסירה שלנו, והפלגנו אל הלא מודע. "דגים 206" היא מסעדה מצוינת עם קברניט אמיתי במטבח. שוטו לשם עכשיו.
מאת: איתי לוין
מה טעים ושש? דגים 206
"דגים 206" האגדית, המשופצת פנימית-חיצונית-תפריטית, המטירה עלינו מטעמי דגים ומאכלי ים בכמות שתשביע גדוד ובאיכות שמוכיחה שוב כי המיתוס מוצדק. המקום מציע 2 ארוחות עסקיות (אחת לערב ולשבת והשנייה למשך היום), המורכבות משלל מנות ים לצד מנות בריאות. מסעדה מצוינת עם קברניט אמיתי במטבח
מסעדה: 206 דגים
אז מה טעים ושש? אז זהו, שב"דגים 206" המשודרגת נראה שהכול טעים. המסעדה (השוכנת לה על אי עם מגרשון חנייה שנמצא בין אפקה לרמת השרון) נדחקה בחלון ההזדמנויות הכלכלי-נדל"ני שנטרק לאחרונה ברעש גדול והספיקה להשתפץ בטרם המשבר. ההיכרות הקודמת שלי עם המקום הייתה אמנם נעימה לכשעצמה (היא כללה שחקן כדורסל אגדי והרבה אלכוהול - ועל כך יסופר בפעם אחרת), אבל ניתן לומר כי השיפוץ הפנימי-חיצוני-תפריטי עשה למקום הרבה טוב.

התנאים ההתחלתיים לא היו אופטימאליים: השעה הייתה מאוחרת. היינו רעבים. היום היה ארוך, ושרון ואני, שלא ישנים יותר מדי לאחרונה, צפינו שמחר לא יהיה שונה מהותית. צנחנו על הבר, כרגיל באירועים מעין אלו. הקווים הישרים של העיצוב הנקי הרגיעו אותנו. לא הרגשנו שנכנסו לסלון של מישהו ולא פחדנו להשאיר עקבות. השבוע רק בתחילתו והמסעדה היתה הומה לקוחות.

את נחיתתנו בשלום ליוותה סלסלת לחם עם חמאה, לצד צלחת זיתים ומלפפונים חמוצים שהיו מושלמים וכמעט גרמו לי לבכות. צנצנת מאיימת להתפקע, שום, עשבים ומלח. מי לא רואה את התמונה? איך להמשיך מכאן כשהטוב מאחוריך ואתה רק בהתחלה?

ואז ראינו את התפריט. ואז נלחצנו. מבחר גדול מדי יכול לשתק לפעמים. הבנו שלא מדובר בהכרח בהתחייבות ארוכת טווח אלא בארוחת ערב. נרגענו. עיון מעמיק יותר העלה כי מדובר במספר תפריטים שונים, שמציעים שני סוגי עסקיות (ראשונה-עיקרית-אחרונה): לערב (ולשבת) ב-125 ₪, ולשאר היום ב-99 ₪. ההצעות מורכבות מתפריט בריאותי ותפריט תפריט. נראה שעל בסיס רשימה לא ארוכה מדי של דגים (המשתנים לפי מה שנפטון מרשה באותו יום) ומגוון רכיכות עם נגיעות יבשתיות מועטות אך חיוניות (עבור אלו שעדיין לא הבינו על איזה צד של החוף מרוחה החמאה), בנה השף תפריט עשיר, מגוון, רב תכליתי וכזה שכל אחד ירצה לאכול ממנו יותר מכמה מנות.

מצד הבריאות הזמנו מנה ראשונה של סלט קינואה עם קלמרי צרוב על הפלנצ'ה וטחינת קצח שחורה (טעים, ענייני ומזין) - ומהצד היפני קיבלנו סשימי טורו. שיעור מהיר באנטומיה של סושי: הטורו הוא הנתח הרך והנחשב ביותר מבטנו של דג הטונה (וזה עם הסנפיר הכחול הוא הזן המשובח שבהם והיחיד שמפיק נתח שיכול להיקרא טורו). מה שהופך את הטורו לנחשק כל כך היא תכולת השומן הגבוהה שלו. שלנו היה נדיב בגודלו, סגלגל עמוק בצבעו ועם פסי שומן עדינים. כה עשיר ורך עד שהפך לחמאה בפינו.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על