מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 22.10.2017


השתיים הוגשו אל שולחננו בכלים מקסימים, מדיפות ניחוחות טובים, וציוריות למראה. מנת הניוקי לא הייתה גדולה אך טעמיה היו מובהקים, עשירים ומלאים והיא היוותה מארג שלם של איכויות וייחוד – ניוקי תפוחי האדמה, שניכר עליו שהוא מעשה יד ביתי, היה בעל אופי, ולא מסוגי הניוקי הרכים והסמרטוטיים שבהם נתקלים לעיתים במסעדות ארצנו. הוא הגיע בלוויית רוטב ייחודי שהושתת כמעט כולו על ציר בקר, ושאליו נוספו נתחי בשר פילה עגל נימוחים, פטריות פורצ'יני טעימות ופיסות קטנות של אספרגוסים משני סוגים – ירוק ולבן. יחד, כאמור, יצרו כל אלו מנה ראשונה מעניינת וטעימה שפתחה תאבון וסקרנות לבאות. מנת טרטר הטונה הוגשה לשולחן כשפיסות הטונה האדומה ונתחי המנגו הטרי מעורבבים יחדיו וניצבים על הצלחת בצורה יפה ומהודקת, מעליהם הונח סלט מלפפונים כבושים, שהשתלב נהדר עם טעמי הטונה והמנגו, ועל כל אלו הוזלף ויניגרט אסיאתי קליל ונהדר שניכרו בו סימניה של חמאת בוטנים. מצוין!

מהמהמים בנחת ונלהבים המתנו לעיקריות שלא אחרו להגיח: אנטריקוט עגלים (רק שמה של המנה כבר עושה חשק), בתוספת של 30 ₪, נבחר מייד, ולאחר התלבטות קלה החלטנו ששווה להוסיף כסף גם למנה המפתה של פילה העגל (40 ₪ תוספת). מה אומר ומה אגיד? פילה העגל היה מדהים, עשוי במידה מידיום-רייר כבקשתנו, וכדרכם של בשרי איכות הותיר אותנו מוקסמים. הוא נח על תוספת ייחודית ונפלאה של קרם ארטישוק, זכה לרוטב מעולה של מח עצם וקברנה סוביניון, ונלווה לו ארטישוק בריגול צרוב. התמוגגנו. האנטריקוט הבשרני הגיע במידת העשייה המדויקת שביקשנו – מדיום – עם רוטב משגע של יין אדום מתקתק ופטריות שנטרל, והוא הונח על מצע עלי מנגולד מאודה, שתרם רבות לסינרגיית הטעמים שנוצרה בפינו. מלה על פטריות השנטרל: מדובר בפטריית בר הגדלה בהרים, ליד עצי אשוח או אלון. לפטרייה הקטנה והעדינה הזו יש טעם פראי ששפים אוהבים במיוחד. היא מגיע לישראל כשהיא מיובשת ובעת הכנתה יש להשרותה במים קודם כל. הטעם שלה מעודן, אגוזי, טיפונת מפולפל ולעתים פירותי, מזכיר מעט משמש. אנחנו מאוהבים בה והיה כיף לגלות אותה בין שכיות החמדה של המטבח של "1868". טוב נחזור למנת האנטריקוט – האכזבה היחידה שחווינו במסעדה הייתה אי הופעתו של סופלה תפוחי האדמה שצוין בתפריט, כשאת מקומו תפסו כמה פיסות תפוחי אדמה אפויות וטעימות, ובכל זאת – ציפינו לסופלה. נו שטויות, טעמם המופלא של הבשרים והרטבים והתוספות פיצה אותנו די מהר על הכל. הכל.

עכשיו רק נותר לקנח, ובחרנו את שתי המנות המופיעות בתפריט הצהריים: סורבה בשלושה טעמים: בננה, אפרשזיף ופירות יער – כולם קטיפתיים, טעמים, בעלי מתיקות מרוסנת ומענגת חיך; וגם סופלה שוקולד ולרונה בלגי, שהגיע עם מקל מלוח נעוץ בו, מרשמלו צרוב תוצרת הבית מונח מעליו, וכדור סופלה בננה לצידו והיה מטמטם וממכר לגמרי. לצד הארוחה לגמנו מים צלולים וצוננים ובסיומה החלקנו הכל עם שני ספלוני אספרסו מדויקים.

יצאנו לרחוב הירושלמי הלוהט מסופקים, ויותר, נכונים להפנות פנינו שוב אל מישור החוף המהביל, ויודעים שהעסקיות של "1868" הן פשוט משהו שאנחנו חייבים להמליץ עליו לכל קרובינו, ולכם.
מאת: מערכת ROL
1868 - צהריים של זהב
אם בצהריים אתם כמהים לארוחת גורמה משובחת, כשרה ומלאת פינוקים מוטב שתדעו – 1868 הירושלמית מציעה ארוחה עסקית איכותית ומשתלמת, כזו שתעשה לכם את היום, השבוע, אולי אפילו את החודש
מסעדה: 1868
ירושלמים מכירים את השם "1868" ומזהים אותו כשמה של אחת ממסעדות הגורמה הכשרות היוקרתיות והנחשבות בעיר. גם מביני דבר או שניים מחוץ לתחומי הבירה מכירים ויודעים ש"1868" היא חוויה שכל חובב מסעדות איכות צריך לפרגן לעצמו. זו בדיוק הסיבה שכשנפלה ההחלטה לנסוע לירושלים כדי לפקוד את "1868" התמלאנו שמחה אמיתית ונלבבת.

לאחר שיטוט רגלי נעים מאוד, ומיוחד, בסמטאות שכונת מחנה ישראל בדרך אל המסעדה, הגענו לפתח הקורץ והמזמין של 1868. המסעדה שוכנת בבית אבן משנת 1868, הראשון להיבנות מחוץ לחומות העיר על-ידי היהודים התעוזתנים שהחליטו להעז ולהתרחב ולהגמיש את המושג ירושלים. מכאן גם נגזר שם המקום. האגדה גם גורסת שהמבנה היה משכנה של בית משפחת בן-שמעון, ושאם המשפחה נודעה באותם ימים כבשלנית מהוללת שהגישה מתבשיליה לאנשי השכונה החדשה ולתושבי העיר העתיקה.

אחרי התפתלות בכמה מסדרונות אבן יפים נכנסים למבואה של המסעדה. היה ברור מיד שהגענו למקום יוקרתי. קרירות ממוזגת נהדרת תפסה אותנו ומשכה להיכנס פנימה, להתרווח על כסאות העור גבוהי הגב, לצד השולחנות המכוסים במפות צחורות, כשג'ון ארמטריידינג מזמרת ברקע (כמעט בלייב, הרי רק עזבה את הארץ לפני ימים מספר אחרי הופעות מאוד מלהיבות, כך דיווחו לנו) ומנעימה את השהות הנעימה בלאו הכי בחלל המסעדה המעוגל והיפה. האבנים הירושלמיות והסגנו?ן בן המאה ה-19 השרו עלינו מיד תחושה שונה שמאוד כמהנו אליה, והתפריטים שהונחו על השולחן גירו את חושינו ומשכו אותנו לעולם הפנטזיות הקולינארי המופלא.

מייחלים לבאות עיינו, התלבטנו והזמנו מתפריט הצהריים של "1868", שהוא תפריט מוזל המאפשר לסקרנים וחובבי גורמה צרי כיס לבוא ולגלות את רזיה של המסעדה המהוללה. בתפריט הצהריים מצפות לכם, בין השאר, מנות ראשונות כמו: מרק דלעת המכיל גם ג'ינג'ר, קציפת מייפל וחלב קוקוס; כבדי עוף עם בצל מטוגן, בלסמי, סילאן ותימין לימוני; ומנות עיקריות דוגמת: רביולי ארטישוק עם כמהין שחורות, קרם רוקט וזיתי קלמטה; וכמובן גם קינוחים לבחירה. ארוחה מלאה תעלה 98 ₪ בלבד. מחיר מצחיק בהשוואה לעלותה של ארוחה שלמה ב"1868" של שעות הערב. כדאי ממש!

בעודנו שוקלים את מהלכינו בקפידה הגיע אל שולחננו לחם הבית המצוין והטרי-טרי, כשלצידו איולי שום ומיונז חמוץ וטעים ושמן זית המקושט בטיפות כהות של בלסמי מעולה. וככה נשנשנו לנו בערגה את הלחם ובחרנו במנות הראשונות: ניוקי תפוחי אדמה וטרטר טונה אדומה (שתי מנות הדורשות תוספת של 15 ₪ כל אחת).

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על