מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 21.10.2017


היינו מבושמות מכוהל משובח, וכאחד ממשחקי החיזור שלנו התחלנו זורקות לאוויר שמות של מחוזות ביפן, ערים וכפרים בהם נטייל. אני קוראת לזה משחק מקדים, והיא מכנה אותי "פנטזיונרית", ונוזפת בי שאתחיל לחסוך כסף. הרבה אנרגיה הוצאנו, וכעת הזמן להאביס.

אגף האוכל מגוון דיו, ומאפשר גם לצמחונית שומרת גזרה להתפרע בכבוד. הזמנו שיפודי חלומי (28 ₪) – מנה חמימה של 2 שיפודי גבינת חלומי מטוגנת ולצידה בצל ועגבניות שרי. מנת בר חביבה עם טוויסט נחמד. טעים. עברנו לחצי מנת כנפיים בצ'ילי מתוק (30 ₪ לחצי מנה ו- 45 ₪ למנה שלמה) מדובר בחצי מנה נדיבה מאוד, משביעה ומצוינת. כנפי עוף פיקנטיות שובבות ועסיסיות, שלא היו מביישות גם את הקוריצות הנחשבות ביותר. גם על טבעות הקלמארי המטוגנות (32 ₪ לחצי מנה ו- 48 ₪ לשלמה), המוגשות על מצע עלים ירוקים ורוטב מיונז, לא היה לנו שום דבר רע להגיד. מנה שמתפקדת היטב כסופגת אלכוהול בדם.

הלהקות עלו אחת אחת על הבמה. רובן היו טובות ולא קיבלו מאיתנו אף הערה עוקצנית במיוחד. האווירה היתה שמחה והאנשים החלו למלא את המקום. בשל היותנו דוגלות במשפט: "עם האוכל בא התיאבון", המשכנו בתהליך ההאבסה והזמנו מנה מסקרנת של סנדוויץ' קציצת בקר (34 ₪) – פרוסות קציצת בקר ב-3 משולשי חלה טרייה, עם מיונז, עגבנייה ועלים ירוקים. המנה היתה גדולה. ממש גדולה. והצליחה להשביע אפילו אותי. קציצה ביתית מתובלת בנדיבות ועתירת שום, המתפנקת לה בתור חלה רכה ואוורירית. יאמי. דאבל יאמי. דוז פואה על היצירתיות והזיקה לבית אמא.

בסוף הערב, אחוזות השראה מאלכוהול ולהקות צעירות, שילבנו ידיים שומניות מדיפות ניחוח צ'ילי מתוק, ונשבענו שדרכינו לא ייפרדו לעולם. התנחמנו בעובדה שגם אם לא נגיע בסופו של דבר ליפן, תמיד נוכל להקים להקת פופ יפני צורמני ומעצבן. האחיות יוספי, ראו הוזהרתן, האחיות שיטאקי מאחוריכן!!!
מאת: יעל רייף
STOUT – אלכוהול הוא לא הכל
לבלות באווירה מצוינת, להתענג על אלכוהול איכותי ומושקע ולאכול טוב – את כל אלו מציע ה- STOUT ללקוחותיו הוותיקים והחדשים. אהה... ויש גם הופעות שוות...
הכרנו באינטרנט, אזרתי אומץ להתקשר אליה והצגתי את עצמי בנימוס. גילינו הרבה במשותף, בעיקר שריטות, ומהר מאוד הרגשתי שיש בינינו קליק. ידעתי שיהיה לזה המשך, כפי שידעתי שמדובר במערכת יחסים לטווח ארוך. כבר 3 שבועות אני הולכת בריחוף מוגזם של מאוהבת טרייה, מסמיקה בקלות, צוחקת צחוק מתגלגל ומפזרת חיוכים מוזרים לכל עבר. "בסך הכל מצאת שותפה לנסיעה ליפן", אומרים המלעיזים, "קחי בפרופורציה". אכולי קנאה הם וצרי אופקים.

אני קוראת לה 'צלופח חלקלק', והיא מכנה אותי, בחיבה, 'אצה יבשה'. זוהי תוצאה ישירה של חיבה עזה ליפן על תרבותה, מנהגיה ומטבחה. באחד מסיבובנו בעיר הגדולה חשקה נפשה באלכוהול, אוכל ומוזיקה טובה. בהברקה של הרגע הצעתי את ה- STOUT. מזמן לא ביקרתי אותו. ומכיון שהיה זה יום שלישי, פעמיים כי טוב, נזכרתי כי מתקייםSTOUT LIVE SESSION, ערב הופעות חיות של להקות ישראליות צעירות.

לשמחתי המקום עלז אווירתית. לא נרשם חנק אכזרי מסיגריות תוקפניות, או דמע טורדני בעיניים (גם זו דרך לציין את האוורור היעיל). התמקמנו על הבר, סמוך לבמה, מיקום אשר אפשר לנו ליהנות מההופעות וגם לתחקר את הברמן על הספיישלים. תומר, הברמן המקצועי, המליץ על האפל מרטיני (42 ₪), המורכב מאלכוהול תפוחי נקי לסוגיו, שאינו מהול במיץ תפוחים. היה טוב, טוב מאוד אפילו. אכזרי ותפוחי במידה. בחירתה של חווה הקדמונית מעולם לא נראתה נכונה יותר.

בת זוגתי ליפן, שתחיה, הזמינה את הבריזר לימון (34 ₪), המורכב על-ידי הברמן. לא מדובר באותו בריזר תעשייתי מתקתק עד תעוב, אלא במשקה המורכב ע"פ בקשת האלכוהוליסט הצעיר ממותגי וודקה שונים, במידות חוזק שונות, בשילוב שנאפס בטעמים. היפנולוגית הלכה על שילוב של וודקה אבסולוט ושנאפס לימון, והמרתה את פיו של הברמן שהמליץ על שילוב של תפוח-תות, או מלון-לימון. היא שמחה על בחירתה, וציינה שזה רעיון נחמד להרכיב משקה לפי מידת ההשתכרות הרצויה ללקוח.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על