מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 19.12.2017


בתפריט המטבח של "סטאוט" מצאנו מענה הולם לתחושת הרעב שהחלה לקנן בנו. דגמנו שלוש מנות מהתפריט: 'בולגרית המאירי' שזוהי גבינת עיזים מלוחה המוגשת עם עגבניות שרי, זיתים שחורים ומיני טוסטים (30 ₪), קלמרי מטוגן על מצע עלים ירוקים ורוטב מיונז בצד (30 עד 45 ₪ לפי גודל המנה) ו'טוסט רוסטביף' (36 ש"ח) – משולשי טוסט במילוי מיונז, רוסטביף, עגבניות מיובשות, זיתים שחורים ובצל סגול, שהוגשו לצד פרוסות עגבנייה ומלפפון. הגבינות של מחלבת המאירי הצפתית הם שם דבר - וגם זו הייתה טעימה מאוד ובעלת מליחות עדינה, הציפוי של הקלמארי היה פריך וטעים ואילו הקלמרי עצמו נבדק על ידי בת זוגי ונמצא ללא רבב: "לא גומי" פסקה... סנדביצ'וני הרוסטביף היו מצוינים ונבלעו חיש קל. קינחנו בשתי בירות צ'כיות בבקבוקים: 'פילזנר' הבהירה והמרירה ו'סטרופרמן' הכהה והמתקתקה.

תפריט הכהילים של 'סטאוט' עשיר ומגוון: אינספור סוגים של וודקה, ג'ין, רום, טקילה, אניס, אפריטיף ודז'יסטיף. בנוסף, מגוון ענק של סוגי וויסקי מבלנדים ועד סינגל מאלטים, קוניאק ברמות שונות מ-VS ועד XO, שנאפסים, ליקרים, קוקטילים ובריזרים מתוצרת עצמית. שני סוגי צ'ייסרים מוגשים מדי ערב במחיר מוזל: וודקה 'סטולי קריסטל' במחיר 14 ₪ ווויסקי הבית במחיר 12 ₪.

"סטאוט" הוא בר רחב מידות, המכיל כ-90 מקומות ישיבה ומרחב עמידה לכ-150 איש נוספים. החלל התעשייתי, כמו גם התקרה הגבוהה והמרוחקת, מאפשרים אוורור טוב והעישון אינו מכביד, לעומת מקומות קטנים רבים. באחת מפינות הבר יש מעין 'נישה' ובתוכה בר נוסף שבו יכולים להתארח בנפרד קבוצות של כ-10 איש ואף יותר. הקהל, בחלקו קבוע, הוא קהל צעיר אך 'רגוע' - גילאי 30 פחות או יותר. יחד עם זאת, על פי התרשמותי, גם צעירים או מבוגרים יותר ייהנו מאוד מהשהות במקום, בדיוק כפי שנהניתי אני. מומלץ מאוד.

ב"סטאוט" פעילויות ומבצעים כמעט מדי ערב. ערבי ימי א' נקראים "'די ג'יי נולד" ובהם מתאפשר ללקוחות חובבי מוזיקה לתפוס את עמדת הדי ג'יי ולנגן את הדיסקים שלהם. ערבי ימי ג' נקראים "יגרמייסטר Live Session" ובהם מופיעים להקות ואמנים בראשית דרכם וה'יגרמייסטר' נמכר ב- 14 ₪ כצ'ייסר וב- 28 ₪ לשוט (במקום 38 ₪ מחיר רגיל). באותו ערב, במסגרת הזמן שבו אנו ביקרנו, הופיעו ב'סטאוט' ה- Car Sitters ואורי מור עם אמיר זוסקוביץ' וכן הזמר מוטי. ההופעה היתה נהדרת וסחפה את הקהל.

לקבלת הודעות על הפעילויות במקום:
galihak@netvision.net.il
מאת: אבי הלוי
סטאוט. בר חזק
"סטאוט" (Stout='חזק') הוא שם כולל לבירה אירית כהה - וגם שמו של פאב פופולרי ברחוב הארבעה בת"א, מקום שהפך כבר למוסד בקרב קהל הבליינים. מלבד בירות איכות, תמצאו כאן אינספור סוגים של וודקה, ג'ין, רום, טקילה, אפריטיף ודז'יסטיף, וויסקי, קוקטיילים מתוצרת עצמית ועוד הרבה – כל זאת לצד מענה גסטרונומי מגוון, מוזיקה ואווירה עדכנית
'סטאוט' (Stout='חזק') הוא שם כולל לסוג בירה אירית המתאפיינת בצבע כהה, מרירות מתקתקה ומירקם חלק ועדין. את הצבע הכהה מקבלים על ידי קלייה ארוכה יותר של נבטי הדגנים לפני בישול הבירה ואת המרירות משיגים על ידי כמות מוגברת של צמח הכישות (מרכיב קבוע בייצור בירה). בירות ה'סטאוט' הנפוצות, לפחות כאן אצלנו, הן ה'גינס', ה'מרפיס' וה'ביימיש'. אלו שימשו השראה לשמו של ה"סטאוט", בר, בר-מסעדה ופאב איכותי וסימפטי באופן יוצא מהכלל ברחוב הארבעה 14 בתל אביב.

את "סטאוט" הכרתי לפני פחות משנה, בערב בו התקיים משחק הכדורגל אירלנד-ישראל במסגרת משחקי מוקדמות גביע העולם. חיפשתי מקום בו אוכל לצפות במשחק באווירת פאב אירי, כדי להיות עד כמה שיותר קרוב לדבר האמיתי. ב"סטאוט" הקרינו אז את המשחק על מסך ענק לעיני עשרות אורחים וכך, באווירה נהדרת, תוך כדי לגימת מי-זוכר-כמה כוסות של 'גינס' שאגתי וקפצתי בכל פעם שכוחותינו הבקיעו, או כמעט הבקיעו שער.

חזרתי ל"סטאוט" בערב חורפי של תחילת 2006. החמימות והאפלולית הנעימים העוטפים אותך מרגע שנכנסת, בתוספת ה'אהלן' והחיבוק של גלי, מנהלת המשמרת, גורמים לך להרגיש שהגעת הביתה... וזאת יש לדעת: ב"סטאוט" מעמידים את היחס האישי והאהבה ללקוח במקום הראשון. זה מתחיל בדייויס ומושי, הבעלים, שנמצאים תמיד במקום ודואגים לרווחת האורחים באופן אישי וזה ממשיך בצוות העובדים הנאמן והמסור שרואה במקום לא רק מקום עבודה אלא גם בית.

פתחנו בשני סוגי בירה מהחבית. בת זוגי הזמינה שליש 'גינס' (20 ₪) ואני שליש 'ויינשטפן' (מחיר כנ"ל). ה'גינס' הייתה מעולה (טעמתי) ודייויס סיפר לנו שעל מנת להתאים את טמפרטורת ההגשה של ה'גינס' לזו הנהוגה באירלנד, קוצרה הצנרת המובילה מן החבית אל ברז המזיגה, וכך מגיעה הבירה בטמפרטורה לא נמוכה מדי, דבר העלול לפגוע במרקם העדין של הבירה.

ה'ויינשטפן' גם היא הייתה מצוינת. זוהי בירת חיטה 'מעורפלת' המקובלת מאוד בגרמניה וטעמה מעט מתקתק. אהבתי. בתפריט מצאנו עוד שתי בירות מהחבית: קרלסברג וטובורג (18 ₪ לשליש ו-22 ₪ - לחצי). אסיה, הברמנית, סיפרה לנו שבימי שני ניתן לקבל משתי הבירות האלוRefill ללא הגבלה, במחיר של 10 ₪ למילוי אחרי קניית הכוס הראשונה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על