מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


ב"שאנטי" מתמחים בעיקר במאכלי בשר, דגים, ביסטרו ים-תיכוני עם נגיעות של כל מקום, אם כי המנות משתנות מפעם לפעם, מתוך כוונה לחדש ולהיות קשובים למשאלות הלב של הסועדים - כך שקיבעון אינו משתרבב לתפריט. עד שהגיעו המנות הנחשקות שהזמנו, התרווחנו על כיסאותינו ונשנשנו פו'קצה חלומית שהוגשה על מצע של שום, פטרוזיליה ושמן זית. לצידה הונחו בטטה, כרובית ועלי-מנגולד בקעריות קטנות וכך התחלנו בטעימות שאותן היה קשה להדוף. לפני שהספקנו לסיים רבע מן הפו'קצה, הגיעו מהר חזה-עוף בשמנת ופטריות העשוי להפליא, שטעמו היה קטיפתי ממש (אני נזכרת כעת במנה זו בגעגוע רב...). בת דודתי הצדיקה את החורף הירושלמי ופיצתה עצמה במרק עדשים אדומים לוהט, אחד כזה שמרנין את הלב. השתדלתי להתמקד רק באוכל שהוגש לי אך לא יכולתי להתעלם כך סתם מריחו של המרק המונח בקצה השני של השולחן.

בעודנו סועדות בהנאה התנגנו להם ברקע שירים מכל הזמנים. הסגנון אינו מוכתב מראש ולא מונוטוני, אלא זורם ומתאים לכל מי שמגיע למקום. המוסיקה הינה חלק בלתי נפרד מה"שאנטי", שהרי לעתים בעל המקום נותן במה והזדמנות להרכבים חדשים בתחילת דרכם. לכן, אל תופתעו אם תראו שם הופעות חיות ובעיקר כאלו הקשורות לסגנונות קצביים (אפרו-ג'אז, קובני ועוד..).

כך עברה לה בנעימים שעה וחצי, ממש מבלי שהרגשנו. לקראת תשע בערב, ה"שאנטי" המשיך והפך שוקק חיים. אפשר ליהנות כאן בכיף עד השעה אחת בלילה אך דעו, כי לגבי השעה אין פה ממש כללים חקוקים.
מאת: כרמית צברי
ערב שאנטי בשאנטי
לצלילי מוזיקה רוגעת, מול אח מבוערת ו-ויטראז'ים מעוצבים, העברנו ערב של שאנטי גסטרונומי איכותי לצד קוקטיילים מצטיינים. בר ה"שאנטי" הירושלמי, שהוא גם ביסטרו המתמחה בבשר ודגים, מהווה פינה אינטימית שמחממת את הלב בחורף הקר
מסעדה: שאנטי
לעת ערב החלטנו, בת דודתי ואני, לתפוס קצת שאנטי, לטעום שלווה ולהרגיש מהו פסק זמן אמיתי. יצאנו לדרך ומצאנו את עצמנו בלב ליבו של המתחם הייחודי של נחלת-שבעה במרכז העיר בירושלים. ה"שאנטי" הינו בר-מסעדה הממוקם לצידם של כמה וכמה מקומות בילוי. המבנה הוא אותנטי ומעניין וכשפתחתי את דלת הכניסה, המעוצבת כשער של טירה, הכתה בי מיד האווירה המסתורית ושבתה אותי בקסמיה.

המקום ברובו עשוי עץ, מה שמקנה תחושה ביתית ואינטימית. כשנכנסתי, הבחנתי בבר הדומה לקשת רחבה, שעל כיסאותיו ישבו לקוחות מבוגרים וצעירים כאחד. ב"שאנטי" אין עניין של הבדלי גיל, מכיוון שלכל באי המקום מטרה משותפת - להתכנס פנימה לבילוי ירושלמי חמים וטעים, כשבחוץ נושבות רוחות קרירות ולעיתים גם גשם המתדפק על החלון. כאשר עשיתי צעדי פנימה הבחנתי בווילון בד צבעוני שבמרכזו תלויה מנורה, המזמינה את אלו המבקשים מעט פרטיות לסעוד בשולחנות העץ העגולים וליהנות מאור נרות, החבויים בתוך אבני מינרל מלח.

ה"שאנטי" הוא מוסד ירושלמי ותיק, שלזכותו נזקפת בשורת טרנד ה'בר-מסעדה'. ישנם לקוחות הפוקדים את המקום עוד מיום פתיחתו (לפני כ-15 שנה). כנראה שמלבד נאמנותם לאיכויות האוכל המוגש במקום, אווירת ה"שאנטי" כישפה אותם חזק. התמקמנו במקום צדדי מול שעון החול שעצר מלכת ותלוי על הקיר בצורה אלכסונית, מול הטלוויזיה הקרובה לבר. אחרי דקותיים נוכחתי כי לא ניתן להתעלם מהוויטראז'ים על גבי החלונות הקשתיים, מהעיטורים המופיעים מטה על הרצפות וכן מלהבות האח המפזרות חום. נראה שכל אלה מקנים לסועדים תחושה של התכנסות לפרק זמן שבוודאי לא יישכח.

את פנינו קיבלה מלצרית אדיבה, שבמהלך כל הערב דאגה למאוויינו. את הבילוי פתחנו בקוקטיילים מפתים ביותר: בת דודתי התפנקה ב"קוקטייל-שאנטי" (וודקה בטעם וניל, אייריש קרים ושמנת), הלא הוא לבטח משקה הבית. אני התמסרתי בדבקות ל"דקריי-בננה" (רום, ליקר תפוזים וכמובן- בננה), שטעמו ממכר ומלטף.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על