מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום ראשון - 17.12.2017


הארוחה הוגשה לנו ממש בשלבים: כמנת פתיח, נשנשנו פוקצ'ת עגבניות שהדיפה ריח נפלא של בזיליקום, בצל וכמובן עגבניות... ממש ללקק את האצבעות משמן הזית, שהוא כמו התבלין שנותן את הטון, הטון של הטעם שנשאר. למזלנו, היינו מוכנות לעוד ועוד, והנה הגיעו המנות המרכזיות - פילה אמנון, שגם בו טעמו של שמן הזית (המעורב עם שום ועגבניות שרי צלויות) היה נדיר ומצטיין. כמעין בונוסים קטנים, הופיעו בין היתר סלט ותפוחי אדמה אפויים היטב. הגעגועים לארוחה החלומית כבר מתחילים בבטני, כשאני נזכרת בפסטה האלוהית ששמה בלבד כבר מצדיק את מחמאותיי: "פנה צבעי הקשת". אכן צבעי הקשת, בצורת פלפלים קלויים, פיטריות יער, שום ופרמזן מגוררת.

בדומה לצבעי הקשת הללו, שאינן חד-גוניים כלל וכלל, כך גם תפריט האלכוהול ב"שייקספיר" וכמעט הזדקקנו למדריך צמוד, מאחר שלא קל היה לבחור מבין כל אותם סוגי האלכוהול. ההתלבטות כאן קשה למדיי – קוקטייל, שנאפס או וויסקי - ורבות הן עוד האפשריות. לבסוף החלטתי, כי בסופו של השבוע דווקא מתאים לי לחיך וודקה תאנים, ובלגימות מדודות שתיתי את הפלא שהונח על שולחני, שהרי רציתי ליהנות עד כמה שרק ניתן והדבר הניע אותי לחלק את ההנאה על פני שעה רצופה. אותו אלכוהול הגיע אליי כמו שמגיע אל סלון ובו בר קטן, לכן לרגע הפלגתי בדמיוני וחשתי שאני שחקנית באופרת סבון של שנות השמונים.

ב"שייקספיר" מצאתי אוכל עשוי טיפין טיפין, ממש מלאכת יד, יחד עם אלכוהול שגורם לי לרצות ולהתמסר למקום. בסופו של בילוי לא פשוט היה לעזוב, ומדוע? וכי תרצו לעזוב בר-מסעדה שכזה המפנק אתכם השכם וערב?
מאת: כרמית צברי
שייקספיר: להיות או לא להיות
המחזאי הדגול היה נהנה מאוד לבלות ערב בבר-מסעדה הירושלמי הקרוי בשמו: שירות אישי ובר אינטימי, אלכוהול איכותי ואוכל מושקע עשוי ביד אמן. ערבי נושא מגוונים, הופעות וקריוקי מנעימים זמנם של הסועדים, והחוויה פשוט מפנקת. להיות או לא להיות? להיות גם להיות
מסעדה: שייקספיר
סוף השבוע משמש והביא עימו כמה אופציות טובות לדיון ולביצוע: שמא אתכרבל ואהיה צמודה להסקה, או אולי דווקא אצא החוצה, למרות הקור, לבילוי שיחמם את הלב? מתברר, כי אפילו חורף ירושלמי לא ירתיע אותי ואת חברתי לספסל הלימודים לצאת לבילוי שובבי. כך, בעזרת גלגלי המכונית המהירים, מצאנו עצמו במסעדת "שייקספיר" שבשכונת ארנונה. אם אתם באזור, אל תפספסו את "שייקספיר", שמציעה בילוי בלתי נשכח ורחוק מהשגרה.

הרגשנו כמו בנות מלוכה. את פנינו קיבלה מארחת מקסימה, שהפנתה אותנו אל מרכזו של הבר, הלא הוא לב ליבה השוקק חיים של המסעדה. הברמן - איך לנסח זאת במילים - כמעט לא סר מאיתנו משך כל הערב ודאגתו למילוי בקשותינו החלה עוד מהשנייה הראשונה. בדיוק כמו בסרטים הוליוודיים, מסתבר שתפקידו של ברמן אינו מתחיל ומסתיים בהכנת משקאות; מדובר בעצם במין איש סוד של הבליינים, שהצליח להרשים גם בתחום הזה. עובדה - ככל שיותר ויותר אנשים הגיעו אל המקום, הוא הכיר את כולם ולא רק זאת, אלא גם מהי השתייה האהובה עליהם ומתי בדיוק הם חפצים בקוקטייל או שנאפס למשל.

המקום רחב ידיים, עם תאורה מעושנת שמעניקה לו וליושבים מעין אינטימיות נעימה. עיני צדה מקום ישיבה הנראה אקסקלוסיבי ביותר ועל אף שהייתי מרוצה מהכסא הרם הקרוב לבר, הספות הנוחות שם בפינה קרצו לי יותר מתמיד. ב"שייקספיר" כמעט תמיד מלא ולכן עצתי לכם היא - הבטיחו את מקומכם, כי מלבד ארוחה מדהימה תגלו כמוני, שבמהלך השבוע ישנו גם פן תרבותי עשיר ומיוחד. במשך ארבעה ערבים בשבוע, מתקיימות כאן תוכניות אמנותיות מגוונות: בימי שני מתקיים לו ערב שירה בציבור עם מיטב הזמרים המסתובבים בין שולחנות הסועדים, שלא רק אוכלים אלא גם שרים. בימי שלישי הקריוקי מגיע לעיר והבנתי שישנם לקוחות שהפכו גרופי'ס של העניין. בימי רביעי בשבוע מתקיים ערב טורקי - והרשימה עודנה ממשיכה. חברתי ואנוכי התבשרנו, כי התמזל מזלנו לסעוד בערב המוקדש לז'אנר הים תיכוני, בו עתידים לפצוח בזמרה שני זמרים מן השורה הראשונה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7085 מסעדות במאגר
”  “ על