מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שבת - 21.10.2017


ואז הגענו אל גולת הכותרת של הארוחה – דניס צרוב עם קינואה ובורגול, ששכב פרקדן והיה נימוח וחגיגי מאין כמוהו. לצד האכול המעולה הסתייענו בבירה מהחבית סאן מיגל מרעננת ובקאווה ספרדית מסוג קורדון נגרו יבש (בכל זאת הגענו עד לכאן...). את הארוחה המזמינה סיימנו בצ'ורוס עם שוקולטה – מקלות קינמון ריחניים בשוקולד חם – שהתגלו כקינוח חושני שנאכל ממש מהיד אל הפה.

לאורם האדמדם של לפידים בוערים, עם מוזיקה ספרדית המתנגנת ברקע ואוכלוסיה הטרוגנית שלא מהססת ליהנות ממנעמי החיים, סיימנו ארוחה וערב מענגים במיוחד עם תחושה של טוב – טוב שבאנו, טוב שאכלנו, טוב ששתינו ובהחלט טוב שהרווחנו מהבילוי שלנו ב"סלה נגרה" הקסומה.
מאת: גלעד אנגלברג
עפים על הבר
"סלה נגרה" – טאפאס בר ספרדי השוכן בשוק הפשפשים ביפו – מביא איתו משב רוח מלהיב לחיי הלילה של תל-אביב ומפשר ליהנות מחוויה ספרדית אותנטית, שמתחילה באווירה תוססת ומגיעה לשיאה באכילה ושתייה תוססות לא פחות. אולה!
הגענו ל"סלה נגרה" (Sala Negra) בעוד אחד מימי סוף הקיץ המהבילים, אולם הייתה זו שעת ערב והלחות התחלפה במשב רוח קריר ורענן. התיישבנו ליד אחד השולחנות מחוץ למקום, נהנים מהאוויר הטוב שהגיח בלילות האחרונים ובישר על התקרבות הקיץ לתומו, כמו גם מהאווירה השוקקת שמאפיינת את מה שנחשב ה-אזור של העיר.

את פנינו קיבל עמי מור, הבעלים של המסעדה שאחרי ארבעים ושלוש שנים ב"אל על" בתפקיד כלכל בכיר ואחראי צוות דיילים ודיילות הגשים חלום ופתח את "סלה נגרה". עמי התחיל את עבודתו ב"אל על" כדייל, שירת את שועי העולם וקיבל ציוני שבח רבים. בין היתר גם הציל עמי את חייה של נוסעת שנפלה במטוס והוגדרה כמתה קלינית. את ההצלחה הזו ואת אהבתו הרבה לעולם הבישול החליט עמי להמיר לתחום חדש (תוך שהוא מנצל את תודעת השירות יוצאת הדופן שלו) והלך ללמוד בישול בבית הספר "תדמור", שם למד את רזי המטבח העילי.

לאחר שלמדנו מעמי כי על ההנאות הקולינאריות נוסח ספרד שמציע המקום חתומה שפית שהוטסה במיוחד ממדריד כדי לבנות למסעדת "סלה נגרה" את התפריט – שמכיל מגוון עצום של טאפאסים ספרדיים, משקאות אלכוהוליים (ספרדיים בעיקר), הכוללים סנגריה, קאווה ומבחר יינות ספרדיים – החלטנו להתחיל לעבוד. פתחנו בשרימפס קדאיף פותח חושים, שלווה בלחם הבית וזיתים מתובלים. עברנו לקלמרי צרוב על הפלאנצ'ה עם שום ושמן זית שהיה קליל ומדויק, ומכיוון שלא יכולנו להפסיק לזלול מפירות הים, שנטרפו כמו בוטנים, הזמנו גם קדירת מולים ושרימפס ברוטב סלה נגרה, שהיה פשוט ומהפנט. בצד חטפנו פטטס ברבס, שפשוט אי-אפשר להשוות לצ'יפס התעשייתי שמוכרים לנו ברשתות מסוג מקדונלדס ודומיה.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על