מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום חמישי - 19.10.2017


מבט בתפריט של "ריש לקיש" היה כמו לטייל בארץ. תפריט היינות והבירות ממוין על פי אזור ייצור בארץ. תפריט האוכל מבוסס על חומרי גלם מהגליל בפרט – מקום מושבו של 'ריש לקיש' המקורי, אגב. בחרתי לפתוח בבירת 'עופרה' ואילו גלעד ידידי בחר ב'בלונדה' פרועה. כנראה שהערב הוא לא ממש יביט לכיווני... ה'עופרה' הייתה קלילה וטעימה וגלעד אכן היה מרוצה מהבלונדינית שלצידו. השקנו בקבוקים עד שהגיעה פלטת גבינות מתוצרת "שירת רועים", שאליה התלוו טפנד זיתים, טחינה ולחם מהביל. רעבים מכל השבוע בצענו מהלחם וטרפנו את הפלטה הזו. מכירים עם המשפט "כל גול – מלמיליאן"? בפלטה הזו "כל ביס – מעדן". הטונה המעושנת תוצרת אידי האשדודי הייתה מעדן שני שנטרף עם הלחמים של "ריש לקיש", לצד החמוצים הביתיים שמיוצרים על ידי חמו של אייל. זה בדיוק הטון הקולינרי שצריך לפתוח איתו את סוף השבוע. אם כבר אנחנו חוגגים, לקחנו לפני סיום גם טורטיית סלמון עם גבינת שמנת, בצל סגול, ביצה קשה וצלפים. אינני נמנית עם חובבי הסלמון המעושן, אך המנה הייתה בהחלט טעימה ונעימה לכל חיך. "ריש לקיש" הצליח להפתיע אותי.

עם ראש קצת סחרחר ובקבוק בירה ריק, חפצה נפשנו בעוד קצת חגיגות לפני סיום. הבנים מהבר יצאו החוצה עם פלטת הדגים שלהם, הבנות במסיבת הרווקות התחילו לרקוד, ואנחנו בחרנו לקנח ביין רימונים. או אולי רצינו למשוך עוד טיפה זמן מהמקום הקסום הזה. מזמן לא יצא לנו לראות כל כך הרבה אנשים שמחים במקום אחד. אייל לחש שיש לאן לחזור. "ריש לקיש" מארחת בכל שבוע אומנים אורחים להופעה חיה. בנר שביעי של חנוכה יופיעו הבנים של מאיר אריאל לצד שולי רנד. איזה יופי. מדובר על מקום איכותי עם אוכלוסייה איכותית, שמגישים בו גם תרבות לצד האלכוהול והאוכל המדליקים!
מאת: אודליה צדוק
ריש לקיש - אותו דבר אבל אחרת
"ריש לקיש" הוא בר די חדש השוכן לו במרכז תל-אביב. שמעו עובר מפה לאוזן כי הוא חווייתי – יש בו אלכוהול ואוכל ייחודיים מתוצרת ישראלית, והכל נורא טעים, ויש בו אנשים ממש ממש שמחים ואווירה מדבקת. אל תחמיצו
כבר שמעתי רבות על "ריש לקיש" – הבר הישראלי הראשון. 'ריש לקיש' הינו בר כשר שממוקם בנחלת בנימין בתל-אביב ומחזיק יינות ובירות תוצרת הארץ מול תפריט גבינות ארצישראליות תוצרת מחלבות גליליות. שמו של "ריש לקיש" הולך לפניו וידוע לכל. עד כדי כך שנדמה היה לי שהמקום קיים כבר כמה שנים. לפני כשבועיים שמעתי שוב המלצה על "ריש לקיש" מבעל מסעדה בתל-אביב. הוא סיפר לי שהבן שלו יוצא לשם הרבה וזה "אחלה של מקום" – ואם יש ל"ריש לקיש" המלצות מקולגה/מתחרה זה הסימן שצריך לקחת חבר קרוב ולבקר שם ומיד.

צלצלתי לגלעד חברי היקר, בטענה שהוא "חייב לקחת אותי לריש לקיש", ואכן בערב חמישי בחרנו לחנוך באיחור לא אופנתי בכלל את "ריש לקיש". אייל, הבעלים, היה הדמות הראשונה שחבק אותי בכניסה. פתיחה חמה לערב לוהט. על הבר ישבו חבורה של בנות. הן כנראה בדיוק חיכו לחבורת הבנים שבדיוק הגיחה בפתח וסקרה את המקום. בחדר ה-VIP התארחה חבורת בנות שחגגו מסיבת רווקות שמחה. האווירה ב"ריש לקיש" הייתה לא סתם תל-אביבית, אלא משהו מאושר, שמח יותר, אפשר לומר – שליו מבפנים.

לא יכולתי לשים את האצבע ולהסביר את החמימות שעטפה אותי: אולי זה היה הרוק הישראלי הכה משובח שהתנגן ברקע, אולי עצם הידיעה ש"ריש לקיש" קיימת רק שבעה חודשים אך שמה הולך לפניה והקהל אכן מצביע ברגליים. בחרתי לפנות לאייל בבקשה שיסביר לי מי היה 'ריש לקיש'. מסתבר שהאיש היה התשובה היהודית לגלדיאטור – גבר חזק וכל יכול שגבר על כל לוחמיו ואחר נשא לאישה יהודייה יפיפייה. האיש הפך עם השנים למורא דגול. זה בדיוק מה שאני חושבת על גברים, משתבחים לצד הנשים שלהם.

הדפס כתבה שלח לחבר
7060 מסעדות במאגר
”  “ על