מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שני - 23.10.2017


כדי להקל על התלמידים בשכר הלימוד המחירים די נוחים, וכך, למשל, בימי ראשון יש happy hours של 1+1 על כל האלכוהול, עד חצות. אז נכון, הרבה פאבים וברים מעניקים מבצעים כאלה ואחרים, אבל לכאן מגיע מי שרוצה ללמוד – ולבלות ברמה. תלמידי המכינה ישלמו 88 שקלים עבור "קומבו scotch" - שישה צ'ייסרים שונים של וויסקי בלנדד. כאשר תבינו ותשכילו לזהות מה הוא מה, תוכלו לעבור ל"קומבו מאלט": מדובר בשישה צ'ייסרים של מאלט, כאשר הבולטים ביניהם הם הבושמילס מאלט וגלן פויל, וכל זאת עבור מחיר מגוחך של 108 שקלים. הדיל המשתלם הזה מומלץ במיוחד עבור כאלה שרוצים להבין מהו וויסקי איכותי. כאשר מדובר בשניים-שלושה חבר'ה שרוצים להחליף טעמים, ובכל פעם לנסות מאלט אחר, הטריק הפשוט הזה הופך להיות עסקה כדאית של ממש. ככה יוצרים תרבות שתייה. ככה מלמדים אנשים לשתות.

לצד כל האלכוהול תוכלו למצוא כאן גם מנות אוכל שמשתלבות היטב בין קומבו כזה או אחר. קבבונים על מצע עלים וטחינה או נקניקיות מרגז חריפות יהיו הפתיח המושלם להתחלת הלימודים. המבורגר 300 גרם או כריך חזה עוף בשלל רטבים יגרמו לכם להישאר כאן עוד קצת. למרות שמנת הדגל היא אכן אותו המבורגר מדובר, כדאי מאוד לנסות את הצ'ימיצ'נגה, מנת טורטיה מגולגלת שעוטפת בדיוק רב רצועות עוף ופלפלים קלויים, כאשר רוטב הוויניגרד בצד משלים את החגיגה.

התוכנית האומנותית של ראנטו, כמו המקום עצמו, מגוונת מאוד. מהופעות חיות של מוזיקה עברית ועד למוזיקה אלקטרונית, בהתאם למצב רוחו של הקהל. את הלילה המוצלח סיימנו בהרמת כוסית של אברלור משובח, שרק על תהליך היישון שלו אפשר לכתוב דפים שלמים. מנה כפולה ללא סימן (חס וחלילה!) של קרח נמזגה אל אולד פאשן והסימפוניה בגוף החלה להתנגן. כל אלכוהוליסט מתחיל יוכל למצוא לו כאן בקלות את המוזיקה שלו וחבורה שלמה של אנשים טובים להעביר איתם ערב שלם. חובה לכל שתיין!
מאת: יואב ויטריאול
רנאטו: האקדמיה לשתיין המתחיל
ברגע של נוסטלגיה חזרתי מגיל 30 להיות ילד קטן שמגלה את נפלאות עולם הוויסקי. רן ברדה מ"רנאטו" שבראשל"צ פתח עבורכם מכללה לשתיינים מתחילים. מומלץ לבוא לשיעור ניסיון! מעל 20 סוגי בירות ומבחר וויסקים, וודקות, טקילות מובחרות וקוניאקים לצד מנות בשריות, אירוח אישי ומוזיקה מגוונת. חובה לכל שתיין
מסעדה: רנאטו
לא קל לכתוב על "ראנטו", במיוחד למי שמכיר את עולם האלכוהול. דווקא מי שמכיר (או חושב שמכיר) את העולם המרתק הזה, מרגיש נבוך כאשר הוא נכנס לפאב הקטן הזה, ומרגיש קטן גם הוא כאשר הוא מתחיל בשיחה עם רן ברדה, בחור צעיר בן 27 שמלמד את תושבי המרכז איך לשתות.

בתור מי שבירמן בכמה מקומות טובים בעיר, איש שם בשלהי שנות התשעים של המאה הקודמת, החוויה ב"ראנטו" הייתה עבורי משהו מיוחד. בחצי שעה של שיחה עם רן, וכמה כוסיות של גלנים למיניהם, חזרתי 14 שנים אחורה, לפאב הראשון שעבדתי בו. אותו בעל פאב, שהיה כמו כל בעל פאב ממוצע באותם שנים (גרוש, שתיין, מקסים) לימד אותי את יסודות האלכוהול הראשונים. איך מכינים וודקה? מה ההבדל בין וויסקי בלנדד למאלט, מה זה לתת, למה בירה בלגית וויסקי זה שילוב נהדר, איך רוקחים קוניאק והכי חשוב, הוא הטמיע בי את הידיעה שחוסר ההבנה שלי וחוסר הידע שלי באלכוהול, רק יגדלו עם השנים. "ככל שתדע יותר, כך תבין שאתה לא יודע כלום". נכון, זו אחת הקלישאות הגדולות שקיימות, אבל תודו שיש בה הרבה אמת לפעמים.

רן ברדה רחוק מהז'אנר הזה, אך מהידע שטמון בו, בכל הנוגע לאלכוהול וקולינאריה, אפשר בהחלט לפתוח אקדמיה לשתיינים מתחילים. לאקדמיה הזו הוא החליט לקרוא "רנאטו". גילאי הסטודנטים שלומדים ומבלים כאן מתחיל ב-21 ועולה. לכל מי שעשה כבר דוקטורט יש מקום של כבוד על הבר, כאשר מול עיניו פרושים האוצרות של רן: למעלה מ-20 סוגי בירות ומספר זהה פחות או יותר של וודקות, טקילות מובחרות, קוניאקים וכמובן, וויסקים.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על