מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line

פורטל רול - מדריך מסעדות ומגזין אוכל. מכיל מידע אודות אלפי מסעדות, בתי קפה ופאבים. בנוסף מצרף קופוני הנחה, מתכונים, קייטרינג וסדנאות בישול.

יום שלישי - 24.10.2017


מנות עיקריות:

'האחת' מתלבטת בין סלט עוף (36 ₪), סנדביץ' צאן (26 ₪) או ריגטוני עם שרימפס בשמן שום ועשבי תיבול (36 ₪). אני מקשקש לה משהו ששמעתי על פחמימות וחלבונים, תוך כדי שאני בוחר במנה של יקיטורי אנטריקוט (200 גר'- 45 ₪). אני מציע 'לאחת' לבצע מהפך מחשבתי ולעבור לקבבוני טלה (36 ₪), המלווים בטחינה ירוקה ומגיעים על מצע לאפה וחציל. 'האחת' זורמת עם ההצעה הקבבית. לכבוד כך, וסתם בשביל הבילוי, אנחנו מרימים עוד שוט, הפעם של רמזוטי (26 ₪). המנות הן תענוג אחד צרוף. המזלגות שלנו עברים מצד לצד, הקבבונים כובשים בטעמם המיוחד, והיקיטורי אנטריקוט, שהגיע עם בצל ופטריות מטוגנות, משתלב היטב ברוטב הפלפל שהוגש ליד. ברגע מסוים אנחנו מדמיינים שיאנה המלצרית חושבת שרק עכשיו חזרנו מהשבי. איזו התקפה על הצלחות...

קינוחים:
החבר האילתי ("מפעם") של 'האחת' מתקשר ומודיע שהוא מגיע עם עוד חברים ושנתפוס לו 5 מקומות על הבר, כי תיכף המקום יתמלא. על בטן מלאה ומאושרת אני מבשר ל'אחת' שחברים זה חשוב, אבל משהו מתוק ב'סוף' חשוב לא פחות. אנחנו קוראים ליאנה ושואלים בזריזות על תפריט הקינוחים. מיד היא הציגה עצמה כתפריט מהלך. אצלנו הקינוחים זה בסגנון 'שאל את המלצר' – היא מודיעה בחיוך לא נגמר. אני בוחר ב'פרפה שוקולד' שלווה באגוזים, ו'האחת' מקנחת בכדור סורבה בטעם פסיפלורה. היה שווה. ביותר. בביס האחרון מגיע החבר "מפעם" עם עוד זוג, ומתחבק ארוכות (מדי) עם 'האחת'.

לסיום:
אנחנו משלמים את החשבון במזומן, משאירים ליאנה טיפ שווה (בכלל, האוכל ב'אבניו' זול מאוד בהשוואה לתמורה), ועוברים לשבת על הבר. הלילה רק החל. בערך בחצות כבר מפוצץ. ה'אחת' נדבקת לבקבוק הפידג' האהוב עליה במיוחד. בשתיים בלילה אני גוררת אותה למלון, תוך כדי שהיא נלחמת על דרינק אחרון עם ההוא "מפעם", שמצידו כבר מתנשק ארוכות עם מישהי שזופה ומטופחת שיושבת לידו. לא נעים להפריע...
מאת: גיל והאחת
פארק אבניו – אם כולם אומרים, כנראה שזה נכון
כשמקום הופך לכזה שכולם מדברים עליו, נפגשים בו וחפצים ביקרו, לרוב הדבר מעיד על איכות מובטחת ועל הנאה בפוטנציאלית לא מעטה. כשאתה מגיע לעיר שאינה עירך – שאל את המקומיים. כולם אמרו ש'פארק אבניו" הוא המקום ב-ה' הידיעה באילת. אמרו ו... צדקו!
כשנהג המונית המליץ לנו לצאת בערב לבילוי אטרקטיבי "במקום הכי IN באילת", סיכמנו בינינו בשקט, שיש לו בטח קומבינה עם הבעלים. ככה זה האילתים חשבנו, קומבינטורים. אבל, כשווידאנו את ההמלצה מול הבל-בוי במלון, שהתלהב בשבילנו, וכשהחבר האילתי ("מפעם") של 'האחת' קבע שזה המקום הנכון, הבנו שמשהו קורה בעיר הדרומית החמה.

'פארק אבניו' – בר-מסעדה בלב איזה פארק קטן באזור התיירות הצפוף במלונות, זה המקום שכולם באילת מדברים עליו. אנחנו כבר למדנו מטיולינו ברחבי העולם והארץ, צריך ללכת עם ההמלצות של המקומיים. ככה אנחנו, רוצים להתערבב מהר ומקומות תיירותיים כבר לא עושים לנו את זה. ובכן, לעסק...

יום ראשון, אוגוסט (חם) 21:00

אנחנו נכנסים ל'פארק אבניו' ומוקסמים מהעיצוב ומהאווירה. באילת הבילויים מתחילים מאוחר, אולם כבר בשעה זו המקום די מלא. מנהלת המשמרת, שני, ניגשת אלינו מיד ומציעה אופציה של ישיבה ליד שולחן, לצד אופציה (מפתה לא פחות) של ישיבה על הבר הארוך, המיוחד והיפיפה. 'האחת' בוחרת באופציית השולחן ומנחמת ב: "יותר מאוחר כשיתחיל הלילה, נעבור לבר". שני מושיבה אותנו, אנחנו מוודאים הגעתו של אוויר מהמזגן. יצאנו לדרך....

מנות ראשונות:
יאנה, מלצרית חייכנית ונאה, ניגשת אלינו ובסבלנות מפתיעה, מתחקרת אותנו על מידת החשק והרעב. אנחנו מביטים בתפריט, שומעים לחלק מהעצות של יאנה ובוחרים את מה שנראה לנו הכי טוב. 'האחת' מזמינה ל'התחלה' פטריות ממולאות בגבינות צאן ואגוזים (26 ₪) ואני מהמר על פטה כבדים בקונפי תאנים (36 ₪). לזכר ימים עברו אנחנו גם מזמינים בירה בסגנון שנדי (13 ₪) לקירור המערכת. 5 פטריות גדולות ומוקרמות נחטפות על ידינו במהרה וכך גם מחוסל הפטה, שהגיח בשלוש קומות של לחם קלוי. המנות היו גדולות וחשש קל של שובע מתגנב לקרבנו, אולם צ'ייסר של ליקר 'בד-אפל' (18 ₪) מסדר את העניינים מחדש.

הדפס כתבה שלח לחבר
7063 מסעדות במאגר
”  “ על